Slingeren

Vandaag hebben we de eerste kast geslingerd, het was ineens nodig want de bijen waren de ramen al helemaal aan het uitbouwen, ze hebben goed hun best gedaan. Ik heb zelfs meegeholpen met het overhangen van de ramen, met lange broek, lange mouwen, kap op en handschoenen aan, ik vond het best wel eng, maar het is goed gegaan, ik ben niet gebeten.
Voor degenen die het nog niet weten, de volle raten worden in een rekje gehangen en dan moeten eerst alle verzegelingen er met een soort vorkje vanaf gepulkt worden, aan allebei de zijden. (Heel lekker is het af en toe zo'n prop met van die zegeltjes in je mond te stoppen en dan de honing eruit te kauwen.)
Daarna gaan ze in de slinger, daar kunnen zes kleine of drie grote ramen in.
Dan even draaien en hopla......de honing komt er vanonder uit en gaat eerst door twee zeven, voordat het in de emmer terecht komt. Daarin staat het nu te wachten om in de potjes gedaan te worden. Dus de vaste klantjes kunnen binnenkort weer verse honing verwachten.


Ria Dinsdag 26 Juli 2005 at 5:58 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.