Excuus

Mijn riavanfelius@pacifictravel.nl email adres was na de crash nog steeds niet geïnstalleerd. 
Vanmorgen heeft Joop dat eindelijk gedaan, omdat ik zo'n vaag vermoeden had dat daar best nog iets op binnenkwam. Het zijn er niet veel gelukkig maar diegenen die mij mailden en geen antwoord kregen weten dus nu hoe het komt. 

Er zat ook een reaktie op mijn log bij van een eilandbewoner.
Zo leuk dat ik hem jullie niet wil onthouden en hieronder plaats.

Geachte mevrouw,
Toevallig, omdat ik de "soepkokerij"zocht, kwam ik op uw pagina terecht.Wat een werk maakt u daarvan!

Zo doorlopend, kwam ik het onderwerp "oom Han is jarig "tegen.Dit moet wel Han Prinse van de wagenmaker in de dijkweg op Serooskerke zijn geweest.Ik las enige tijd geleden dat hij was overleden.

Hoe kende ik Han Prinse ?.Wel, vanaf 1947 woonde ik met mijn ouders in Renesse.Zo vanaf 1950 begonnen mijn vrienden en ik met radio te hobbyen. Er was nog heel weinig materiaal te krijgen, het moest allemaal van bevriende relatie's komen, want veel geld hadden we óók al niet.Met reparatie's verdienden we wat bij.

Als we eens erg omhoog zaten met technische problemen, dan fietsten we naar Han Prinse.Hij had een prachtige radiowerkplaats waar hij mooie toestellen bouwde en repareerde.Hij had ook een voor ons onbereikbaar meetapparaat waar je radiolampen mee door kon meten.Voor een dubbeltje per lamp deed hij dat voor ons.Hij wist overal een oplossing voor.Omdat hij een goede hout-vakman was, bouwde hij ook zelf de radiokasten.Ik heb eens een grote luidspreker bij hem gekocht, die ik nog steeds bezit.Ook kochten we regelmatig onderdelen bij hem.

Voor buitenevenementen had hij een grote geluidsversterker gebouwd, de grote luidspreker zat niet in een hoorn of in een kast, nee, op een grote hartvormige plank, het klonk prachtig.

Hij had een autotje, ik meen een kleine Renault 4, met de motor achterin.Hij had daar zelf een autoradio voor gebouwd.

We hoorden toen ook dat hij in de oorlog een tabaksnijmachine voor de zelfgeteelde tabak had gebouwd.Hij was veelzijdig. Zijn Vader, die ik me herinner als een klein mannetje, een beetje krom lopend, was ook nog steeds druk bezig in de wagenmakerij.

Ach ja, zomaar wat herinneringen.Met één van de vrienden halen we nog wel eens herinneringen op uit die tijd.Hij woont al 40 jaar in Duitsland,maar komt regelmatig naar z'n huis in Brouwershaven.

met vriendelijke groet,


Teun Rosmolen Zierikzee


Ria Zondag 11 September 2005 at 9:36 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.