Ik kan koken


 

Ik heb een periode gehad waarin ik allerlei soorten kookboeken kocht, maar ik heb ze eigenlijk nooit gebruikt, al dat gedoe en de helft van de ingredienten heb je dan weer net niet in huis, dus ik rotzooi altijd maar wat aan en we eten (bijna) altijd lekker, al zal het nooit mijn hobby worden. Maar als ik dan echt eens iets moet weten pak ik toch altijd weer naar mijn allereerste kookboek, gekregen van mijn moeder in de tijd dat we gingen trouwen. Zoals afgelopen zaterdag toen de oliebollen gebakken moesten worden. Ik had een pond bloem gekocht, want dat leek me wel voldoende. We hebben jaren gehad dat we twee kilo bloem "deden", daarna een tijdje één kilo en nu dacht ik dus aan een pond genoeg te hebben, maar dat vond Joop maar niets, als je oliebollen bakt doe je het goed, gelukkig had ik nog meer bloem in huis, maar nu wist ik niet of de gist voldoende was, 50 gram had ik meegebracht, dus dat moest ik even naslaan en gelukkig was het genoeg, ik zal wel ergens een voorgevoel gehad hebben. Het viel me op dat de bladzijden bij het gebak vooral erg vies waren, ik heb blijkbaar veel appeltaarten gebakken, en koekjes en ander lekkers. Het hele boek ziet er niet meer uit eigenlijk, maar toch blijft het mijn meest gebruikte naslagwerk.


Ria Dinsdag 03 Januari 2006 at 11:28 pm | | Standaard

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.