Punten en patat


klik

Gisteren kwam ik de weckpot met DE punten weer tegen in de kelderkast en samen met de volgepropte blikken uit de keuken heb ik vandaag alles maar eens leeggekieperd op de keukentafel. Ik ben tegewoordig Kanis en Gunnink gebruiker, dus er komt geen punt meer bij. Na een tijdje knippen en tellen kom ik op ruim 4100 punten. Nu is het dus de kunst om voor zo weinig mogelijk geld toch iets leuks te vinden, want ik pas ervoor om (veel) bij te betalen, verzendkosten hou je natuurlijk altijd. Het zullen wel een paar mokken worden of zo. Ik ga straks of morgen eens snuffelen.
Gelijk met de weckpot had ik ook de frituurpan op het aanrecht gezet, ik bak al maanden geen patat meer omdat het vet vernieuwd moest worden, een vreselijke klus vind ik altijd. Vroeger had ik een grote pan met een mandje erin die je gewoon op het gas kon zetten, dat mandje kon op de oren van de pan steunen en als het vet vernieuwd moest worden had je alleen een pan en een mandje om schoon te maken, zooo simpel. Ik heb nog weleens gezocht, maar zoiets simpels schijnt niet meer gemaakt te worden, nee we moeten massaal aan de frituurpan met een buitenmantel, een binnenpan, een mandje, een verwarmingselement, een deksel met filter en dan nog een ding zonder naam waar het element in hangt. Alles wordt vies en vet, tenminste bij mij. De losse onderdelen kunnen wel in de afwasmachine, maar die worden daarin bij mij niet schoon hoor, dan blijft er zo'n geel plakkerig laagje zitten, zodat je alsnog met het schuursponsje in de weer moet, dus die ronde heb ik overgeslagen. Na een tijdje weken in het sop en een vettig vol schuursponsje is alles weer aardig schoon. Ik denk dat ik morgen maar eens patat eet!

Update:
Ik heb een schone frituurpan in de aanbieding t.e.a.b.!
Dank zij Em! Soms zijn het de kleine dingen die het doen hè! Waarom heb ik daar nou zelf nog nooit aan gedacht! (Ik denk zelf vanwege het ontbrekende mandje dat op de oren past)


Ria Maandag 08 Mei 2006 at 10:29 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.