Zeeuwse wijnUit de PZC van vandaag:
DREISCHOR - Met het openen van de twee monumentale schuurdeuren door gedeputeerde Toine Poppelaars en LTO-voorzitter Bart Jan Constandse werd gisteren het proefdomein van Wijnhoeve De Kleine Schorre in Dreischor geopend.
Al vanaf het begin van de wijnhoeve was er sprake van dat er een proeverij zou moeten komen. 

Nu de wijnhoeve vijf jaar bestaat, betekent de opening van het proefdomein in de zwarthouten schuur uit 1733 dat de wijnhoeve van een creatieve opbouwfase naar een serieuze exploitatie gaat. De schuur is, mede dankzij subsidie van de provincie Zeeland, gerestaureerd en heringericht. 

Een deel is al enige tijd geleden verbouwd om op volledig hygiënische wijze de flessen te kunnen bottelen. Het deel dat gisteren officieel geopend werd, is met behoud van de historische elementen gerenoveerd. 

Er is een goed toegeruste keuken gebouwd en modern sanitair aangelegd. In de proeverij zelf staat een lange toog en tafels en banken waar de gasten kunnen aanzitten. Groepen belangstellenden kunnen op afspraak een rondleiding boeken over de wijngaard die zes hectare met bijna 20.000 wijnstokken omvat. De wijnproeverijen en introducties over de wijnhoeve worden in de schuur gehouden. Ook worden hier (zilte) streekproducten gepresenteerd. 

Inmiddels heeft de wijnhoeve, die op de Apostelhoeve uit Maastricht na de grootste van Nederland is, al zo’n tweeduizend reserveringen voor de komende maanden binnen. Gisteren werd ook het Zeeuwsch Schorretje gepresenteerd, een tafelwijn die wijnhoevepartner Cep d’Or uit Luxemburg op verzoek van De Kleine Schorre heeft samengesteld. 


Ik ben er nog nooit geweest, maar nu de proeverij geopend is moeten we toch eerdaags ook eens een bezoekje gaan brengen aan Wijnhoeve de Kleine Schorre in mijn geboortedorp. Als ik deze foto goed bekijk heeft zelfs mijn opa (vaders vader) nog een tijdje in dat witte huisje achter het bord gewoond vlak na de ramp, als kind heb ik er dus wel rondgelopen.


Ria Donderdag 15 Juni 2006 at 6:54 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.