Familie

Tante Bet is dood.
Vanavond belde tante Jo, die loopt ook al tegen de negentig denk ik en tante Bet was het al ruim.
We hebben nooit zo'n nauw contact met de tantes en ooms gehad, vroeger zagen we ze met verjaardagen toen de ouders van Joop nog leefden en Tante Krien was onze buurvrouw in Zonnemaire, zo heb ik ook Joop leren kennen. Ik ga één dezer dagen eens bij tante Jo langs, want als ik het nu aan Joop vraag weet die het niet eens meer goed te vertellen, er waren negen kinderen: Kees, Krien, Bet, Lee, Jo, Jan, Koos, Wim en Leen Kristelijn. Ik weet niet eens zeker wie er allemaal nog in leven zijn Jo en Jan zeker en volgens mij Koos ook. Misschien is er nog wel een foto waar ze allemaal op staan. Dat ga ik dus eens uitzoeken. Tante Jo kan het per slot allemaal nog vertellen en ze woont maar een paar kilometer van hier (ja ik schaam me eigenlijk diep). Soms vind ik het erg dat ik zo weinig contact met mijn neven en nichten heb, de kinderen van mijn zus. Ik wijt dat altijd aan het gedoe (geen ruzie) tussen mijn zus en mij, maar is dat eigenlijk wel zo? Als ons contact nog wel goed was geweest had ik ze waarschijnlijk ook alleen maar op verjaardagen gezien. Zulke dingen realiseer je je dan pas weer als er iemand dood gaat die je eigenlijk best wel na staat, het was per slot de zus van de vader van Joop.
Dat is dan de ene tak, dan hebben we ook nog de Kloetjes (moeder van Joop), daar weet ik helemaal weinig van, er zijn volgens mij tantes die ik nog nooit gezien heb. Nichten wonen hier in het dorp, we praten en zwaaien en weten dat we familie zijn, voor de rest is het goed, we komen nooit bij elkaar. Dat betreft dan allemaal familie van Joop. Mijn familie is dood, tenminste ooms en tantes, er lopen nog ergens twee neven en een nicht rond die ik ook nooit zie en dan heeft mijn zus vier kinderen met ook de nodige nazaten, ik weet niet eens hoeveel, maar toch zeker een stuk of zes.

Goed, de pruimen waren weer lekker vandaag. Elly lijkt van de aardbodem verdwenen. Joop zit weer op de taxi en het familie verhaal wordt zeker vervolgt.


Ria Zaterdag 02 September 2006 at 11:40 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

Geen reacties

(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.