Goudgele bloeiers


klik

De blaren hebben venijnige stekels wat niet altijd even prettig is als je in de tuin bezig bent, maar verder vind ik ze het hele jaar door mooi, de Mahonia. Ze staan volop in bloei nu en omdat het vandaag heerlijk zacht was vlogen ook de bijen af en aan (het wordt steeds gekker).
Verder komt er niet veel uit mijn handen, de rugpijn is naar mijn (rechter)heup gezakt en opstaan van mijn stoel en op dreef komen is geen kattepis, ik voel me soms net een oud wijf.
Ria Maandag 27 November 2006 at 7:36 pm | | Standaard

21 reacties

V@nM@n

Gewoon net doen alsof het aan het weer ligt, en niet aan de leeftijd. Sterkte..

V@nM@n, (URL) - 27-11-’06 20:15
ria

Dat doet het ook hoor V@nM@n ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 27-11-’06 22:36
fialas

is het de chinese of de japanse mahonia? De ene geurt naar mimosa, de andere geurt helemaal niet.
en blijf niet rondlopen met die rug, heb je oefenignen? haal bij de dokter een verwijsbriefje voor de fysiotherapeut, die lui zijn de beste diagnosestellers.
zeg ik als ervaringsdekundige.

fialas, (E-mail ) (URL) - 27-11-’06 22:48
ria

Geen idee Fialas, ik zal morgen eens ruiken, volgens mij ruikt ie nergens naar.
Voor de rugpijn die ik eerst had heb ik wel oefeningen maar die heup is nieuw, ik voel dat wel vaker en noem het dan “botpijn” omdat daar dat stukje weggehakt is voor mijn kaak, maar ‘t is nu wel heftiger en rug is ook nog niet helemaal (niet) over, misschien wel een goed idee, die peut ;-)
(ik ben een trut hoor, ik denk altijd dat alles vanzelf over gaat)

ria, (E-mail ) (URL) - 27-11-’06 23:02
Floyd

Rechtop zitten kan tot chronische rugpijn leiden, aldus wetenschappers die aanbevelen ietwat achterover te leunen om minder druk uit te oefenen op de wervelkolom.

Waseem Amir en co van het Woodend Ziekenhuis in het Schotse Aberdeen deden met magnetische resonantie onderzoek op 22 vrijwilligers die nooit rugklachten hadden gehad. De vorsers stelden, naar eigen zeggen op de jaarlijkse conferentie van Amerikaanse radiologen in Chicago, vast dat een rechtopzittende houding abnormale druk uitoefent op de wervelkolom en de ligamenten. Wat op lange termijn tot chronische lumbago en vergroeiingen kan leiden.

Beter is een houding waarbij het bovenlijf naar achter leunt, in een hoek van 135 graden ten opzichte van de dijen.

Floyd, - 27-11-’06 23:17
ria

ojee, moet ik de gradenboog er ook nog bij gaan pakken ;-) dank je Floyd, vooroverleunen… is dat ook een optie?

ria, (E-mail ) (URL) - 27-11-’06 23:33
Brillie

De winterheide op mijn landgoed is ook al paars van kleur geworden. Een beetje te vroeg, want dat zou eigenlijk pas in januari mogen gebeuren. Maar oke. Het staat er wel leuk bij. Dat weer wel.

Brillie, (URL) - 27-11-’06 23:45
de P.

Is er geen kraker op het eiland? Anders wil ik het wel doen…

de P., (URL) - 28-11-’06 02:26
ria

fialas: ze ruiken niet hoor, dus zal het de japanse zijn. de P.: Ik blijf liever nog een tijdje heel :-.

ria, (E-mail ) (URL) - 28-11-’06 11:21
marcel

Doe gewoon eens lekker rustig an! Laat je anders lekker verwennen en vertroetelen. Enne….. wandelen door de zeeuwse frisse lucht? helpt dat ook al niet meer?

marcel, (E-mail ) (URL) - 28-11-’06 11:43
ria

@Marcel: dat verwennen en vertroetelen lijkt me wel wat en die Zeeuwse frisse lucht is natuurlijk overal goed voor ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 28-11-’06 11:54
aargh

Ik heb het een paar keer geprobeerd, mahonia’s, vanwege die heerlijke geur. Maar hier worden ze altijd lelijk, ze zijn volgens mij niet goed tegen vorst bestand. Misschien is de nietgeurende variant sterker, maar een bloeiende struik die niet geurt hoef ik niet.

aargh, (E-mail ) (URL) - 28-11-’06 12:46
Redstar

Hmmm rugpijn en heup pijn. Praat me er niet van. Sterkte er mee…

Redstar, (E-mail ) (URL) - 28-11-’06 16:29
fialas

aargh :: mahonia is kalkminnar, jouw Drentse grond is te zuur.

fialas, (E-mail ) (URL) - 28-11-’06 18:14
RIA&BERT

Wat een mooie foto en heel veel sterkte met je zere rug!;-)

RIA&BERT, (URL) - 28-11-’06 19:41
em

…m’n burostoel op wieltjes glijdt constant naar achteren, mijn houding wort dan steeds uitgestrekter naar voren hangend, m’n kinderen blijven roepen: “Mam! Ga nou eens goed zitten!”.
Ik heb overal last van.
Behalve van m’n rug, dat gaat prima, mijn rug en ik…

em, - 28-11-’06 23:13
ria

@Em: volgens mij is dat ook niet verkeerd hoor, dat voorover hangen, niet al te lang natuurlijk, maar dat is met alles zo, een beetje variatie is goed. ‘t Gaat alweer wat beter nu. Simba heeft ook last van haar poot, ‘t is gewoon het weer….

ria, (E-mail ) (URL) - 28-11-’06 23:32
Floyd

voorover hangen is ook slecht volgens de Spits
‘Ga eens recht zitten’ gaat niet op
woensdag 29 november 2006 om 22:38

NEW YORK (ANP) – ,,Ga eens recht zitten. Het is slecht voor je rug’‘, zegt moeder steeds. Volgens onderzoekers heeft ze ongelijk. Achteroverleunen blijkt een gezondere positie.

De rug wordt minder belast bij een lichte neiging van 135 graden naar achteren, aldus wetenschappers van het academisch ziekenhuis in het Canadese Alberta. Hun bevindingen zijn deze week op een congres in het Amerikaanse Chicago bekendgemaakt.

Als je kaarsrecht zit in een hoek van 90 graden levert je rug een grotere strijd tegen de zwaartekracht dan bij de relaxtere 135 graden. Voorovergebogen zitten is onmiskenbaar de ongezondste houding.

Floyd, - 29-11-’06 23:59
ria

oh jeetje, oemoemenoe, 135 graden lijkt mij zo onhandig, doe jij dat ook Floyd? heb je dan een verrekijker ofzo bij de hand?

ria, (E-mail ) (URL) - 30-11-’06 00:04
Floyd

ik doe dat niet , ria. Maar vermits ik een zenuwachtig persoon ben, blijf ik niet lang in dezelfde houding zitten. Ik heb wel de rug van mijn bureaustoel naar achter laten overhellen

Floyd, - 30-11-’06 00:09
ria

Aah, ik zit ook niet lang stil hoor ;) het komt bij mij ook niet van achter de pc te zitten denk ik, ander had ik al lang een rsi schouder gehad, het is gewoon de ouderdom, het weer, slijtage, noem het allemaal maar op, maar zeker niet te lang in één houding zitten ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 30-11-’06 00:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.