Niet lekker!?



Sinds een paar weken ben ik voor Simba overgeschakeld op seniorenvoer, dat zijn gewone kale bruine brokjes die ik eerst droog gaf, zodat ze goed moest kauwen, dat bleek ze al gauw zat te zijn, want na een paar dagen at ze maar de helft meer op.
Ik kon ze ook aanlengen met warm water was me verteld, dus zo gezegd zo gedaan en ze smulde weer achter elkaar de hele bak leeg, tot voor een paar dagen...... zo gauw ik de bak voor haar neus zette draaide ze haar kop om en met hangen en wurgen deed ze af en toe een paar happen omdat ik zo aandrong. Ik dacht dat het misschien kwam doordat Joop pas het gras bestrooid had met sulfiet tegen het mos, dat stinkt! (gisteravond laat heb ik haar nog onder de douche gezet) Of misschien omdat ze weer lichtelijk schijnzwanger is.... of de warmte... je weet het niet hè. Vanavond weer geen hap. Dus ik maar eens naar de mevrouw van de dierenwinkel gereden, want koekjes en lekkere dingen wilde ze wel hebben, dus het lag echt aan het voer volgens mij. "Oh, dan is ze het gewoon even beu, ze kunnen wel zes weken zonder eten hoor en niks extra's geven. Of als je een beetje jus hebt kan je dat er doorroeren", was haar antwoord. Simpel eigenlijk, ik had het zelf kunnen verzinnen. Nu had ik geen jus vanavond, maar wel een restje rijst. En omdat de bak er zojuist nog precies zo stond als ik hem had neergezet, heb ik de helft eruit geschept en er het restje rijst doorheen geroerd, u raadt het al.... de bak ging achter elkaar leeg.... als beloning heb ik haar maar wat lekkers gegeven :-)
Ria Vrijdag 13 April 2007 at 12:05 am | | Standaard

negen reacties

Brillie

Ooo, dus je weet ook zelf al dat het NIET te pruimen is.. en toch geef je het. En als kado erna pas iets lekkers? Als dit geen dierenmishandeling is…

Brillie, (URL) - 13-04-’07 02:27
Mike

Ja joh, dieren zijn net mensen met de zelfde mensenwensen.
Varieren dus….
:-)

Mike, (E-mail ) (URL) - 13-04-’07 08:25
aargh

Wij wisselen verschillende merken seniorenvoer af, dat bevalt prima!

aargh, (E-mail ) (URL) - 13-04-’07 10:11
Wieneke

Ik heb pas gehoord dat honden helemaal niks proeven, maar lekkere dingen wél goed ruiken. Onze Yazou eet gewoon alles wat haar voor de bek komt. Onze Bella heeft nog geen seniorenbrokken, maar die slaat ook wel eens een maaltijd over. Dat kan geen kwaad, hoor. Variëren met merken is geen gek idee. Dat doen wij ook wel eens. En verder…ach, ik pimp de brokken gewoon op met een likje leverpastei, wat kaas, gekookte kipfilet met wat rijst, wat overgebleven groenten, een restje soep…van die dingen. Net wat ik heb. Vroeger aten honden gewoon met de pot mee en die werden ook behoorlijk oud. Die brokken zijn handig en zeker wel uitgebalanceerd, maar iets erbij mag best, hoor. Geef Simba maar een aai van mij.

Wieneke, (URL) - 13-04-’07 10:37
V@nM@n

Wat zou jij er van vinden als je iedere dag hetzelfde kreeg. Een beetje afwisseling is ook voor een hond fijn.

V@nM@n, (URL) - 13-04-’07 10:40
Petra

Wauw, wat lekkers krijgen en dan als beloning wat lekkers! Ik ga zelf ook maar eens over op seniorenbrokken…
Ik heb geen hond en ik wist niet eens dat het er was.

Petra, (URL) - 13-04-’07 12:44
Saffie

da’s een goeie tactiek..
Flappie is af en toe ook wat eigenwijs met haar eten.
liefs Saffie

Saffie, (URL) - 13-04-’07 13:06
Redstar

Hier lopen twee echte snops rond, en die eten hun voer alleen als er wat slaolie doorheen zit, of af entoe een lepel kattenvoer..

Redstar, (URL) - 13-04-’07 14:01
marcel

En hoe ziet jouw seniorenvoer eruit???????
Vanaf nu een hele maand geen vis!

marcel, (E-mail ) (URL) - 14-04-’07 04:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.