BladrammenasIk kom nog even op de witte bloemetjes van gisteren terug. Aargh vroeg wat het nu eigenlijk was en dat wist ik ook niet, vorig jaar is dat ook al een keer aan de orde geweest. Vanmiddag een close-up van de bloemetjes gemaakt en gezocht op de bloemensite, ik dacht dat ik eruit was, Rozetsteenkers moest het zijn volgens mij, maar ik kon nergens iets vinden van gebruik bij de boer. Vanavond maar eens de telefoon gepakt en eindelijk ben ik erachter, het is Bladrammenas en wordt gebruikt als groenbemesting. Binnenkort wordt het omgeploegd, zei de boer nog, zonde hè.
Ria Woensdag 18 Juli 2007 at 7:01 pm | | Standaard

vijf reacties

Bolus

Leuke info Ria! Meissie zaait hier ook al komkommerkruid als groenbemesting. Schijnt veel voeding terug te geven aan de grond en daarbij zijn de bloemetjes lekker in de salade. Of dat met de rammenas ook zo is weet ik niet, maar ik weet nog wel dat je van de rammenasknollen geraspt salade kan maken…

Bolus, (E-mail ) (URL) - 18-07-’07 20:18
Redstar

Ah, komkommerkruid is idd heerlijk door de sla..

Redstar, (URL) - 19-07-’07 00:42
ria

@Bolus: Rammenas is heerlijk, net als radijs maar net iets anders, mijn buurman had het vroeger altijd in zijn groentetuin, lekker om zo te snoepen ook.

Komkommerkruid ken ik niet :-.

ria, (E-mail ) (URL) - 19-07-’07 00:51
Mike

Kijk zo leer je nog eens wat!

Mike, (URL) - 19-07-’07 07:32
aargh

Ha leuk, inderdaad een ‘kersig’bloemetje. Ruikt dat veld nou ook helemaal naar radijs? (Ik blijf maar vragen, ga nog maar snel een keer terug voordat het ondergeploegd is ;-))

aargh, (URL) - 19-07-’07 09:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.