VingerhoedskruidOoit heb ik eens zaad ergens geplukt en gestrooid waar het nu staat. Ik dacht dat het niets geworden was, tot vanmiddag. Ik heb Vingerhoedskruid! Nog niet groot en hoog, maar als de zaadjes er zijn ga ik die natuurlijk ook op andere plaatsen strooien. Ruud en Ulrike hebben de tent laten staan en komen komend weekend weer voor een paar nachtjes, je wilt dan toch dat het stukje tuin waar ze zicht op hebben er een beetje fatsoenlijk uit ziet, vandaar mijn ontdekking.
Ria Woensdag 18 Juli 2007 at 9:49 pm | | Standaard

acht reacties

Ada

is het niet zo dat vingerhoedskruid pas het 2e jaar bloeit?
Wij hadden vorig jaar ook een “mooie” pol blad, maar geen bloemen,
en nu heb ik er ook van genoten !!!

Ada, (URL) - 18-07-’07 22:39
Renesmurf

Wie zaait zal oogsten.
En daar kan je dan jaren plezier van hebben.

Renesmurf, (URL) - 18-07-’07 22:48
V@nM@n

Als digitalis zich ergens thuis voelt hoef je niets te doen. Het komt dan ieder jaar weer terug en zaait zichzelf weer uit. Je moet het alleen niet als onkruid uittrekken in het voorjaar…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 18-07-’07 22:49
ria

Ada: Ja 't Is tweejarig, net als stokrozen Vanman: Maar ik denk dat ik nu volgend jaar niets heb….?!

ria, (E-mail ) (URL) - 18-07-’07 22:51
Brillie

Ik wil er ook een…

Brillie, (URL) - 19-07-’07 00:08
Redstar

Dat is ook nog eens een mooie kleur. Hier staan ze in het donker paars, of zou dat weer wat anders zijn.?

Redstar, (URL) - 19-07-’07 00:41
Wieneke

Ha, je kunt het proberen natuurlijk, maar vingerhoedskruid oftewel Digitalis bepaalt zelf wel waar het wil groeien. Dat is tenminste mijn ervaring. Ik heb vaak op bepaalde plekken in de tuin zaad gestrooid, maar daar gebeurt helemaal niks. Op andere plekken, niet helemaal mijn keus dus, staat het er vol mee. Ook met spierwitte, die zijn prachtig. In onze bossen miept het ervan. Opvallend vaak op zeer schaduwrijke plekken. Maar in de volle zon doen ze het ook. Ik denk dat het met de grondsoort te maken heeft.

Wieneke, (URL) - 19-07-’07 10:00
aargh

Het gaat z’n eigen gangetje, in mijn tuin komt het altijd weer op verrassende plekjes op. Bij verhuizingen liften er altijd wel wat zaadjes mee want binnen de kortste keren staat het er weer. Het enige wat ik doe is uittrekken waar ik het echt niet wil hebben.

aargh, (URL) - 19-07-’07 11:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.