Kluitje in het riet



Zo zag het er hier uit vandaag, grijs! En koud dat het was!
Gelukkig had ik toen ik thuiskwam nog een paar heerlijke kopjes soep, daar word je dan weer lekker warm van.
Iedereen weet zo langzamerhand wel dat koken niet mijn grootste hobby is.
Ik heb er geen hekel aan maar het moet wel snel klaar zijn, het liefst (voor Joop tenminste) iets prakbaars, aardappels met groente en een stukje vlees. Vanavond was dat een hamburger met broccoli. Morgen wordt het zuurkool met rookworst, niet zijn favoriete kostje, maar een paar keer per jaar moet hij er aan geloven, omdat ik het toevallig erg lekker vind.
Pasta's gaan er ook af en toe wel in. Nu heb ik nog een recept te goed van Joke, ze wilde erover beginnen op msn toen er iets tussen kwam een paar dagen geleden. Ik heb het intussen nog niet ontvangen, dus Joke zet het hier maar neer, er zijn vast meer liefhebbers voor een lekker makkelijk receptje.
Iedereen is trouwens uitgenodigd, barst maar los, want ik ben een beetje uitgeput, het is zo vaak hetzelfde.
Wat eten jullie zoal?
Ria Dinsdag 19 Februari 2008 at 9:11 pm | | Standaard

27 reacties

monica

mooie foto!vanavond kip hawai,van honig met mie nestjes

monica, (E-mail ) - 19-02-’08 21:23
joke

Deze is het,wij zijn niet zo voor room e.d deze is vrij simpel en niet te vet!Rucola moet je van houden wij zijn er gek op….

Spaghetti met garnalen

Dit recept is geschikt voor 2 personen (als je een grote eter bent dubbele portie);-)

Ingrediënten
2 stuks zongedroogde tomaten (fijngesneden)
250 gram spaghetti (vers)
2 eetlepels olijfolie
10 stuks tijgergarnalen
1 teen knoflook
1 zakje (75 gram) rucola
10 stuks cherrytomaatjes (gehalveerd)

Bereidingswijze
Kook de spaghetti gaar volgens de beschrijving.
Bak in de olijfolie:
de knoflook (geperst)
de tijgergarnalen, eventueel in stukjes ( ontdaan van staartje)
de cherrytomaatjes (gehalveerd)
en de fijngesneden zongedroogde tomaten
Voeg deze 4 ingrediënten toe aan de niet te gare spaghetti (al dente) en meng er van het vuur af de rucola door.
Zout en veel verse peper.
Direct serveren en eet smakelijk!

Ik doe er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes op!

joke, - 19-02-’08 21:34
ria

Oh dat ziet er heerlijk en eenvoudig uit, ben ook gek op rucola. Volgens mij heb ik zoiets al eens gemaakt maar dan met zalm en zonder tomaten :-. was ook errug lekker :-D
Waar haal ik tijgergarnalen??

ria, (E-mail ) (URL) - 19-02-’08 21:41
dorenda

Jullie houden erg van vis, nu heb ik een link gevonden waar zo het mij lijkt heerlijke recepten op staan.
ff tsjekken zou ik zeggen.
http://www.bloggen.be/keukenrecepten/arc..

dorenda, - 19-02-’08 21:42
joke

Je kan er inderdaad mee variëren maar tijgergarnalen mmm Ik koop ze bij de sligro maar de lidle heeft ze ook…

joke, - 19-02-’08 21:46
Dorenda

Deze is grappig…
http://www.recepten.net/detail.php?q=972
Blote billetjes in het gras….. Zo word dit recept genoemd.:’-D

Dorenda, - 19-02-’08 21:46
Brillie

Vandaag was het vis met rostico’s en rauw groeten. Morgen is het macaroni… En daarna zien we wel weer. Het is nu tijd voor een kaasblokje…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 19-02-’08 21:59
Ina

Uhhhhh!!!!! zuurkool en boerenkool met AH magere rookworst met mosterd[-(

Ina, - 19-02-’08 22:01
ria

@Ina: Mijn rookworst komt van de vleesboerderij :-D

@Brillie: Wat zijn rostico’s? En wat voor vis?

ria, (E-mail ) (URL) - 19-02-’08 22:04
Me!

Inderdaad, wij halen ook altijd de garnalen bij de Lidl. Prima kwaliteit en om je vingers erbij af te likken.

Me!, (E-mail ) (URL) - 19-02-’08 22:05
joke

O.. vandaag hebben we ovenfrietjes,boontjes,komkommer met ui en tomaatjes en kipblokjes met ui,ketjap en kruidnagel gegeten! :-D

joke, - 19-02-’08 22:07
Renesmurf

Hier was het weer prima te doen, weinig wind, wel klam en koud, maar niet zo dat het niet te doen was.

Renesmurf, (URL) - 19-02-’08 22:16
Renesmurf

Oja, ik eet zoal wat de pot schaft.
Aardappels, groente en vlees staat er vaak op het menu.

Renesmurf, (URL) - 19-02-’08 22:18
aargh

Ha jij ook al, Irene had ook soep.
Ik gooi zowat alle soorten groente in de soep als ik in een soepige bui ben, maar broccoli is favoriet. Met karwijzaad! Staafmixer erin en je hebt een heerlijk en prachtig groen soepje.

aargh, (E-mail ) (URL) - 20-02-’08 09:09
fialas

tijgergarnalen komen uikweekvijvers in de mangrovebossen in Azië. het is funest voor de mangroves. na enkele jaren is er een zwarte dode prut over, en dan beginnen ze een stukje verderop met een nieuwe kwekerij. Noordzeegarnalen dat is o.k. Kijk op de viswijzer.
Mijn recept van witlof met gember en rozijnen in de wok krijg je vanmiddag.
Eerst kruidenbroodje bakken voor Betty, die is jarig.

fialas, (E-mail ) (URL) - 20-02-’08 09:50
fialas

@ aargh :: met scheutje groene shanpoo erdoorheen geklutst zeker?

fialas, (E-mail ) (URL) - 20-02-’08 09:53
Redstar

Ik kan geen toevoegende waarde meer in mijn reqactie gooien. Want tijgergarnalen zijn idd het best bij de Lidle :-)

Redstar, (URL) - 20-02-’08 12:45
fialas

recept voor kalmpjes gewokte witlof.
p.p. 2 flinke struikjes witlof,
een of meer sjalotjes
eventueel een of meer teentjes knoflook
eventueel wat gemberwortel
wat bakgember uit potje, of wat gemberbolletjes in stukjes snijden.
Met bijbehorende stroop

kontje van de struikjes snijden (dat eet ik meteen op)
het blad in de lengte verwerken, al of niet in repen snijden, niet te dun. Maar heel laten kan ook.

Een sjalotje(of meer) heel voorzichtig fruiten, eventueel teentje knoflook erbij, heel fijn gesneden of heel laten, het kan niet langzaam genoeg, kleuren is niet nodig, witlofblad erbij, alles mengen en tijdje laten stoven, je kunt grofgeraspte gemberwortel mee laten fruiten. Maar het hoeft niet. Wat water toevoegen.
Als witlof goed is (niet te gaar, mag best knapperig blijven) voeg je de fijngesneden gember toe, en wat van de stroop uit het potje. . Misschien nog wat extra gemberstroop, of saus waar gember inzit. (M. doet er een pittige indische gembersaus bij, maar M. is nu eenmaal indisch.)

Het zal nu een smeuig en iets gebonden geheel zijn.
Nu is het klaar. Maar er kunnen nog toeters en bellen bij:
Aan het eind (facultatief) kan er half glas witte wijn bij, laten verdampen, daarna wat room, wat gewelde rozijnen.
Of wat walnoot of peccanoten, niet te fijn gehakt, dat geeft een lekkere beet.

fialas, (E-mail ) (URL) - 20-02-’08 14:22
Daisy

Vanavond wordt het een snelle hap want ik heb repetitie met de band.
Een salade dus voor deze dame.
Niet echt iets om warm voor te lopen.

Daisy, (E-mail ) (URL) - 20-02-’08 16:31
joke

Vandaag hier een makkelijke witlof,aardappel,ham en kaas schotel uit de oven!
Kan je lekker van te voren doen zit er nu in en over een uurtje eten maar…..;-)

joke, - 20-02-’08 18:13
ria

@Joke: hoe moet dat? :-.

@Fialas: Het ziet er inderdaad wel erg lekker uit. Er moet dan toch nog wel iets bij. Hiervoor moet ik echt in een kookbui zijn. Ik heb dat ook allemaal niet in huis.
Heb inmiddels al een boodschappenlijstje te liggen ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 20-02-’08 18:37
joke

Voor vier personen snij je 500 gram prei in kleine stukjes en smoor je het 10 minuutjes in wat boter tot het zacht is. Doe er wat knoflook en verse tijm bij in de laatste minuten.
Oven op 180 graden. Een ronde schaal van zoÂ’n 20 cm doorsnee invetten. Schil een kilo aardappels (bij voorkeur kruimige) en snij ze in dunne plakken.
Laag aardappels in de schaal, zout en peper erover, 3/4 eetlepels van de prei en hier en daar een dot Mascarpone. Blijven herhalen en eindigen met aardappels en de laatste dotjes mascarpone.
Giet hier 2,5 dl bouillon overheen en dek de schaal af met aluminiumfolie. De schaal gaat een uur in de oven en de laatste 15 minuten haal je de folie eraf zodat er een bruin korstje op kan komen. Eindeloze mogelijkheden van deze ovenschotel!!!! Roquefort, Mozzarella, Parmezaan, blokjes ham, blokjes salami, champignons meesmoren met de prei, de prei vervangen door witlof.

joke, - 20-02-’08 18:51
Therese

Tjonge, wat een koks hier. Ria, je kan wel even vooruit, lijkt mij zo. Ik ben ook niet zo’n kok; Hans kookt meestal en lekker ook. Maar hij doet niks van recepten, dus die kan ik je niet geven.
Nu begrijp ik die grote hoeveelheid pizza’s van jou!

Therese, (E-mail ) (URL) - 20-02-’08 19:00
Wezli

Blote billetjes in het gras ken ik ook nog, best lekker (blush) Verder: noodles!

Wezli, (URL) - 20-02-’08 19:23
Mike(lodeon)

mmm, lekker recept. Momenteel eet ik alles wat los en vast zit maar blijf fietsen dus er is geen schade :-)

Mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 21-02-’08 07:07
Irene

Mijn recept in de categorie supersnel en makkelijk, maar wel precies de goede ingrediënten gebruiken anders is het zonde van de moeite:

Spaghetti aglio e olio (dus spaghetti met knoflook en olie) voor 2 personen

kook goede stevige spaghetti precies lang en kort genoeg; het mag best droge spaghetti zijn ipv verse, maar ik wil niks horen over honig en dergelijke; het moet Italiaanse spaghetti zijn; heb je die, dan is de rest makkelijk
snipper intussen twee of drie tenen knoflook en wrijf drie pili pili’s fijn (gedroogde hete peper; opgepast, daarna niet in je ogen wrijven)
als de spaghetti nog 5 minuten moet, fruit de knoflook en peper dan in 1 dl extra vergine olijfolie (dit is geen tikfout; echt 1 deciliter) op hoog vuur; dat luistert nauw, de knoflook moet zachtbruin worden, en als je niet oplet heb je zo een pannetje zwarte sintels
rasp een flinke hoeveelheid echte Parmigiano Reggiano of Grano Padano; als ik iemand met een zakje voorgeraspte troep betrap, geldt het recept niet
giet de spaghetti af, doe ze in een kom en giet de olijfolie met knoflook en peper erover, strooi er fijngeknipte verse peterselie over
strooi er aan tafel ruimschoots geraspte parmigiano over

Heerlijk, genieten, en in 20 minuten op tafel

Wel onmogelijk te prakken, sorry Joop. Eet ze. ;-)

Irene, (URL) - 21-02-’08 09:19
ria

@Irene: Je bent wel streng hoor ;-) maar vooruit, ik zal mijn best doen. Het ziet er in elk geval heel lekker uit.

ria, (E-mail ) (URL) - 21-02-’08 09:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.