ZonderbijEerst maar eens de dokter gebeld vanmorgen, ik was te laat voor het spreekuur, maar morgen ga ik er even langs. Hij zou direct een injectie bestellen voor een eventuele volgende keer. Hij adviseerde wel te overwegen de bijen weg te doen en eigenlijk lijkt dat mij ook het beste, al doet het me wel pijn. Het was tenslotte mijn idee er mee te beginnen toen we een paar jaar geleden onze eerste zwerm in de tuin hadden. Joop liep net thuis en had weinig om handen. "Misschien ook leuk voor jou om te doen", zei ik toen de imker weg was. Hij is er toen gelijk helemaal ingedoken. Maar om nu de rest van de zomer en misschien wel de rest van mijn leven bang te moeten zijn als ik in de tuin bezig ben lijkt me ook geen goed idee. Ik ben vandaag niet in de tuin geweest, ik heb wel gewandeld en ben er twee tegen gekomen, ze vlogen me gewoon voorbij.
Afgelopen nacht had ik visioenen van hele zwermen die op mijn hoofd kwamen zitten, je ziet dat weleens op een foto, ik zou het niet overleven, misschien zelfs eentje niet.
Op de foto een vergeetmenietje, zonder bij, bijzonder mooi ook vind ik zelf.
Ria Maandag 07 April 2008 at 7:18 pm | | Standaard

tien reacties

mikelodeon

Ja das niet leuk om ze weg te doen en jullie maakten heerlijke honing maar om zo bijna met angst te moeten leven lijkt me ook niets. Hoe dan ook sterkte en beterschap ben je al weer een beetje bijgekomen?

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 07-04-’08 20:09
Me!

Aan de andere kant wil het nog niet zeggen dat je dan niet meer gestoken kan worden door een bij. Mij staat bij dat er tabletten zijn waardoor je huid een geur verspreid waar bijen niet van houden.

Me!, (E-mail ) (URL) - 07-04-’08 20:35
ria

Mikelodeon: Ja hoor, mijn been is nog wel erg dik en stijf, maar dat gaat wel weer over. Me!: Vitamine B in hoge dosering hoorde ik laatst van onze Limburgse vrienden, die slikten dat tegen de muskieten i.p.v. een injectie toen ze een verre reis maakten.

ria, (E-mail ) (URL) - 07-04-’08 20:52
nanos

Dat zou jammer zijn, de bijen weg doen.
Maar wat het zwaarst is, moet het zwaarst wegen. Dat wel.

nanos, (URL) - 07-04-’08 21:21
aargh

Dat zal even raar zijn, je bijen opgeven en je honinghandeltje stoppen met alles wat erbij hoort. Maar ik zou dat ook doen hoor! Dat geeft een hoop rust denk ik.

aargh, (E-mail ) (URL) - 07-04-’08 21:29
Brillie

Blauw is altijd er mooi. Beghalve als het smurfblauw is. Dat is wel debiel..

Brillie, (E-mail ) (URL) - 07-04-’08 21:54
Redstar

Dan moeten we misschien toch nog even een pot honing komen halen.. Maar het zou wel jammer zijn voor Joop natuurlijk.

Redstar, (URL) - 07-04-’08 23:46
Daisy

Jee, dat zal wel raar zijn.
Ik kan me best voorstellen dat het moeilijk is om ze weg te doen maar echt ik denk dat je geen keuze hebt.
Sterkte.

Daisy, (E-mail ) (URL) - 08-04-’08 10:15
Therese

Ja, ik had er gisteren ook al aan gedacht. Het is natuurlijk jammer, maar ik denk dat Joop dat wel zal begrijpen!

Therese, (E-mail ) (URL) - 08-04-’08 11:45
Ina

Ik wilde het gisteren niet voorstellen maar het lijkt me ook het beste om de bijtjes weg te doen, jammer van de honinghandel maar dan kunnen de onverlaten ook geen potjes meer meenemen zonder te betalen;-)

Ina, - 08-04-’08 13:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.