Martha en de Zeeuwse bolus
Ze vond hem lekker hoor, de Zierikzeese bolus.
Hoe kan het ook anders, de Zierikzeese Stadsbakkerij is tenslotte de beste bolusbakker van 2007. Hier vertelt de bakker hoe een echte bolus er uit hoort te zien.
"Gebruik altijd een plaat met opstaande randen, anders zit de hele oven onder de suiker." zegt hij ook.
Dat doet me aan vroeger denken, op vaste dagen werd er door de warme bakker bolussen gebakken. Als ze uit de oven kwamen schraapte hij de bakplaten schoon en deelde dat uit aan de dorpskinderen, zoete brokken van stroop, suiker en kaneel, heerlijk.
Dat was trouwens bakker van Leersum van de Veerdijk. Later kwam er nog een warme bakker bij in Zonnemaire, bakker Buijse, geen idee of ik het goed schrijf.
Martha was hier rond een uur of half vijf, ze was eerst in Zeeuws Vlaanderen geweest bij een andere logster en was ook daar al op een bolus getrakteerd. We hebben gezellig buiten in de zon koffie gedronken en gebabbeld en rond half zeven is ze weer op huis aan gereden, natuurlijk moest daarvoor eerst Eva worden ingeschakeld.
Ik vond het erg gezellig dat je er weer even was Martha
zestien reacties
Gezellig, weer eentje bij je lijstje.
Ik heb ook iets gegeten, maar weet niet meer wat.
Smaakte wel.
Oh. Wij denken hier dat een Zeeuwse Bolus datgene is wat je in de wc legt na een groot bord spaghetti.
@Redstar: Nee hoor, wel dat hij er was maar niet het effect ervan, dat zag ik pas toen ik er een stukje afknipte.
Gezellig zo te zien. Ach ja, die beroemde bolussen. In Brabant had je ze ook, heel lekker vind ik, maar de echte, die zullen dan wel uit Zeeland komen.
Ik heb er ook nog een mooi verhaal over. Misschien nog eens een logje?
Prettige Zondag, Ria!
Het was gezellig en ik ben weer thuis. Maxim likt net het laatste stukje bolus weg, waarvoor zijn hartelijke dank! Nou zelf nog een stukje bloggen