Elk nadeel heb z'n voordeelVanmorgen een uitgebreid artikel in de krant, in 30% van de Zeeuwse kroegen wordt blijkbaar weer gerookt.
Aan het eind van de middag was Joop even in zijn kroeg voor een biertje, daar wordt nog niet gerookt, maar het blijkt in de andere kroegen van het dorp al wel het geval te zijn na het eten.
Want de reden dat ik vanavond niet meeging was wel vanwege dat roken, anders waren we samen gegaan en hadden we daar gezellig een hapje gegeten. Ik moet er nu niet aan denken voor elk peukje zo armoedig buiten te moeten gaan staan. 't Is dus wel voordelig wat het uit eten gaan betreft. Ik heb lekker nasi gekookt en Joop haalde een flesje uit de kelders van Kristelijn. Maar ja, zo kom je nergens meer en ik vind het toch af en toe ook wel leuk even de deur uit te gaan, misschien morgen eens proberen, ergens anders....
Ria Zaterdag 15 November 2008 at 8:01 pm | | Standaard

21 reacties

Me!

Roken moet mogen, maar niet in een restaurant waar anderen ook willen eten… In de kroeg mag je voor mij doen wat je wil.

Me!, (E-mail ) (URL) - 15-11-’08 21:01
ria

@Me: Daar kan ik me wel in vinden hoor.er moet gewoon naar een goede oplossing worden gezocht, want dit slaat nergens op.

ria, (E-mail ) (URL) - 15-11-’08 21:08
Bart

Van mij mag iedereen roken, maar ik vind wel dat je het allemaal te zwaar opneemt hoor Ria. Rook je toch gewoon effe niet :-)

Bart, (URL) - 15-11-’08 21:43
ria

@Bart: Dat is het juist. Overdag rook ik eigenlijk bijna niets. Roken is voor mij gezelligheid, met een wijntje erbij……. ik neem het niet te zwaar op, ik voel me verbannen….

ria, (E-mail ) (URL) - 15-11-’08 21:47
Brillie

Eindelijk kan ik rookloos eten en drinken…. houden zo die wet. Je bent toch geen mietje die niet even een avondje zonder roeken kan?

Brillie, (E-mail ) (URL) - 15-11-’08 22:11
ria

@ Brillie: Ja, eigenlijk wel.

ria, (E-mail ) (URL) - 15-11-’08 22:16
fialas

laat ze in de kroeg maar roken, dan blijft het buiten lekker fris.

fialas, (E-mail ) (URL) - 15-11-’08 22:54
Tanya

Sluit me aan bij ME! Als ik maar lekker van het eten in een restaurant kan genieten zonder in de rook te zitten. Verder gun ik ieder zijn sigaretje en de bewuste keuze om aan longkanker te overlijden.

Tanya, (E-mail ) (URL) - 15-11-’08 23:22
ria

@Tany: als het goed geregeld is hoeft dat ook niet. En ach wat is bewust kiezen… een hartinfarct over een jaar of twintig lijkt me ook wel wat. Jammer genoeg hebben we het niet voor het zeggen en blijkt het toch altijd weer anders te gaan dan je verwacht….

ria, (E-mail ) (URL) - 15-11-’08 23:57
nanos

Ik ben het met ME eens. In café‘s, maar niet in eetcafé‘s, zou best gerookt mogen worden.
In restaurants is het rookverbod een zegen. Dat lekkere sigaretje na het eten is voor de buren een stinkstok die de maaltijd verpest.

nanos, (URL) - 16-11-’08 00:47
Papoe

Ha! Ik rook, wel minder, daar heb ik dan zo mijn eigen redenen voor, maar in de kroeg bij een biertje vind ik een peukje wel erg lekker hoor! Moet ook gewoon kunnen vind ik; laat de niet-rokers maar een niet-roken-kroeg opzoeken, die zijn er inmiddels méér dan genoeg…

Papoe, - 16-11-’08 00:50
Downer

Ria! l-) Alles goed?
Kom even gedag zeggen, tis wat dat gedoe over het roken, we lijken wel criminelen X-(
Nou kom ik nooit in een kroeg dus merk er weinig van.
Verbod in restaurant is wel oké, in de kroeg hoort het er een beetje bij, vind ik dan.
Tijd voor een eigen kroeg misschien Ria? Dan ben ik van de partij hoor! :-D
Groetjes!

Downer, (URL) - 16-11-’08 07:12
gerda

Wat ben ik blij met die wet, gisteravond heel erg lekker gegeten na 5 minuten ruikte ik nog helemaal fris en na 2.5 uur ook nog dat was voor die rook wet wel anders, maar naar het naar buiten gaan kreeg ik het benauwd wat zo`n half uur geduurd heeft.Maar das eigen schuld als je zo`n 5 minuten blijft praten met een oude bekende die buiten staat te roken met mede rokers.Als ik nu uitga heb ik geen groen opgedroogde slijmproppen meer en hoef ik niet onder de douche na een avondje uit.
Het winkelcentrum is ook lekker zo rookvrij en bij mensen die roken in huis gaan we haast niet meer op visite het is niet anders, toon heeft copd en het gaat goed nu met hem en dat willen we zo houden, met de griep prik halen in de wachtkamer rook je ook meteen de rokers er tussen het ruikt vies, muf.
Maar wat ze voor die wet wel hadden moeten doen is gelegenheid tot roken geven, maar van mij mag die wet lekker zo blijven, in de kroeg vind ik ook dat die peuk moet kunnen dan kun je kiezen wel of niet naar binnen.Het is ook èèn van de rednenen dat we met darten zijn gestopt nu uit geldgebrek toen uit luchtgebrek.

gerda, (URL) - 16-11-’08 09:25
ria

Ha! Papoe! :-)
Helemaal mee eens.

Heee Downer! l-)
Wat een verrassing!
Een eigen kroeg maar niet, dat neemt niet weg dat je irl ook langs mag komen hoor ;-)

@Gerda: Ook jou begrijp ik natuurlijk, daarom is het ook goed dat er rookvrije gelegenheden blijven.

ria, (E-mail ) (URL) - 16-11-’08 10:00
joke

Hier hebben ze een prachtig overdekt verwarmd rookterras….:)Zelfs de nietrokers zijn er niet weg te slaan!;)
Zou er ook een verbod zijn voor openhaarden? Regelmatig liggen wij te slapen in de rookstank van de buren!:-[

joke, - 16-11-’08 10:22
Wieneke

Dat het in restaurants verboden is om te roken, vind ik een zegen. Die benauwde stank bij dat lekkere eten is gewoon niet oké. In café‘s is het toch wat anders. Ik vind dat de uitbater zelf moet kunnen kiezen of hij rokers of niet-rokers tot klant wil hebben. Dat kan hij dan aangeven aan de deur. Zo kan iedereen (roker of niet-roker) toch een stamkroegje er op nahouden, al moet daar dan een wijk/dorp verder voor worden gereden. Maar dat armoedige buiten staan…. moet je zien hoe druk het met rokers is bij de ingang van het ziekenhuis. Patiënten met infuusstandaards en al komen daar zelfs in kou en regen staan of zitten in hun rolstoel. Dat is echt heel erg om te zien.

Wieneke, (URL) - 16-11-’08 11:14
Redstar

Het is allemaal erg doorgelsagen de verkeerde kant op.. Maar ja, het gros heeft voor partijen gekozen die achter deze wet staan…

Redstar, (E-mail ) (URL) - 16-11-’08 12:50
Mir

Wij hebben gisteravond in Burg-Haamstede ook heerlijk een peukje in een café gerookt.

Mir, - 16-11-’08 12:50
Renesmurf

In Groningen ( en Winschoten, hoorde ik ) staan soms nog wel eens asbakken op tafel.

Deze wet lijkt een gevecht tegen iets onmogelijks.
Wie niet tegen roken kan gaat sowieso al niet naar gelegenheden.

Renesmurf, (URL) - 16-11-’08 13:40
Therese

Tja…..ik weet het niet meer. Ik heb er niet zo’n last van, als er eens iemand een peukje in mijn buurt rookt. Zelf ben ik nu ruim 6 jaar gestopt )was wel een topprestatie) maar ik wilde niet zo’n zeurpiet worden als je wel eens hoorde van ex-rokers.
Ik voel met je mee, hoor Ria!

Therese, (E-mail ) (URL) - 16-11-’08 16:34
fialas

@Gerda een waar woord, open haarden en houtkachels stinken, en dat blijft bij nevelig weer en neerslaande wind lang hangen, en ze verspreiden veel fijnstof, maakt niet uit of het schoon of bewerkt hout is. In mijn open haard staat zo’n 3 étage fruitschaal met appels en noten..

fialas, (E-mail ) (URL) - 17-11-’08 00:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.