Fris en klein

De zon scheen heerlijk vanmorgen en toen Joop wakker was na zijn nachtelijke rit, heb ik gelijk alles naar buiten gegooid en in de wasmachine gestopt, van het bed dan. Een hoop huidschilfers uit het matras opgezogen en het meeste lekker buiten gedroogd. Ik liep al dagen op een goed moment te wachten en heb het zodoende net goed gepakt want vanmiddag regende het alweer.
Voor het eerst met mijn nieuwe schoenen gewandeld, ze zijn nog wel stug hoor, 't is weer even doorbijten, maar dat komt wel goed.
Samen met Miriam was ik even in Renesse tussen de middag. Zij koopt niet alleen wat ze nodig heeft, maar snuffelt heel de winkel door of ze verder nog iets ziet, dat is niets voor mij dat getut.
Zo liepen we ook even bij het Delta Warenhuis, ik zag een shirt voor Joop voor de helft van de prijs, dat achteraf te groot blijkt of de verhoudingen kloppen niet, dat moet dus terug. Voor mezelf had ik een paar nieuwe sloffen, die zijn te klein, tenminste ze passen wel, maar dan zonder sokken, dat had ik vorige keer ook al, gelukkig worden die dingen steeds groter en op den duur kan je er gewoon ook met sokken aan in. Volgende keer toch maar een maatje groter nemen.
Ria Woensdag 11 Februari 2009 at 7:20 pm | | Standaard

veertien reacties

Irene

Hè? Huidschilfers uit het matras opgezogen!?? Moet dat? Zitten die er bij ons ook in, iets wat elke huisvrouw weet, alleen ik niet? :-o

Irene, (URL) - 11-02-’09 21:07
karin

Hahaha, dat goede moment pakken, herken ik helemaal!!!! Ik ben totaal GEEN huisvrouw, maar word altijd heel blij van dingen buiten ophangen of laten luchten. Zal wel met mijn liefde voor zeilen te maken hebben, hou ik mezelf altijd voor….

karin, (URL) - 11-02-’09 21:15
ria

@Irene: Nou lees hier maar eens:
http://www.matrascleaner.be/huisstofmijt..

ria, (E-mail ) (URL) - 11-02-’09 21:16
Renesmurf

ja, zo leer je toch elke dag weer.
Het weer was hier droog en nat en droog en weer nat, kortom, het was niks!

Renesmurf, (URL) - 11-02-’09 21:54
Brillie

Al ben je nog zo oud, je blijft moederen.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 11-02-’09 22:05
Elmar

Hier scheen vanmorgen de zon ik werd er helemaal vrolijk van helaas toen ik vanmiddag wilde gaan wandelen sloeg het weer om!:-(
Hopelijk vind je nog een shirt in de goede maat voor Joop.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 11-02-’09 22:13
Me!

Lekker als alles weer fris is.

Me!, (E-mail ) (URL) - 12-02-’09 07:15
Bart

Weet je die maten na al die jaren nou nog niet ;-) ?

Bart, (URL) - 12-02-’09 09:12
Irene

@ria: Ik ben diep onder de indruk. Die allergie heeft R al. Maar daar staat dat gewoon stofzuigen niet helpt, je moet die Belgische firma laten komen. En op een of andere manier klinkt ‘senator Dr. Vankrunkelsven’ niet zo betrouwbaar. Ik zal toch maar eens goed stofzuigen dan.

Irene, (URL) - 12-02-’09 09:30
Thérèse

Nou Ria, dat heb je inderdaad goed uitgekiend en er ook geluk bij gehad, bij dat goede moment.
Wat zullen jullie weer lekker slapen.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 12-02-’09 11:20
Redstar

Die huidschilfers zag je toch niet liggen hè? :-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 12-02-’09 11:29
ria

@Redstar: Ja hoor, de rand van ons bed is zwart, daar liggen dan allemaal witte dingetjes op, daar zullen er vast een paar tussen zitten :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 12-02-’09 11:36
fialas

het is maar goed dat onze ogen de husstofmjit niet kunnen zien, het zijn afgrijselijke monsters op geschubde poten, met rare behaarde uitsteeksels en zuigslurfjes. Je kunt ze niet opzuigen, ze zitten veilig in de matras en de kussens, wat je opzuigt zijn hun uitwerpselen. En in die poepjes zitten dan de allergene stoffen. Maar ze vervullen waarschijnlijk een nuttige rol in de globale opruimcyclus.

fialas, (E-mail ) (URL) - 12-02-’09 12:30
Thérèse

@Fialas: Dus TE veel zuigen hoeft niet?

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 13-02-’09 16:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.