Braden en blaren

Wat was het heerlijk vandaag. Ik ben dan ook heel de dag lekker buiten geweest en ben zelfs begonnen mezelf lichtjes aan te braden, een half uurtje aan beide zijden, dat kan dat ouwe taaie vel wel aan en wat is dat goed voor een mens!
Daarna een rondje met een hond die geen zin had, dat kwam wel goed uit want ik was van plan nu toch eens wat aan de tuin te gaan doen. De bolletjes staan inmiddels ruimschoots boven de grond, er is alleen één soort dat wel erg lekker gevonden wordt door e.o.a. veelvraat, of muisjes, ik heb geen idee wie daar zo lekker van smult, maar er blijft weinig van over. Als hij of zij straks de knoppen maar met rust laat. Ik ben een tijdje met snoei- en heggenschaar in de weer geweest. De vlinderstruik en nog een paar andere struikjes zijn gekortwiekt, het dode spul van vorig jaar is opgeruimd en toen was mijn emmer overvol en had ik een paar blaren, want zoals elk jaar vergeet ik de eerste keer handschoenen aan te doen bij het snoeien.

Joop legt de laatste hand aan de duivenhokken.
Morgen worden de jonge duiven geringd. Eén van de twee heeft het niet gehaald, het eitje was beschadigd geweest dus dat zal de reden wel zijn. De duivengoeroe heeft er een jong van zichzelf bijgelegd, zodat we er nog wel twee hebben. Verder krijgt hij nog een paar jongen van iemand uit Zierikzee, maar eerst gaat hij nog even vakantie vieren.

Ria Woensdag 11 Maart 2009 at 7:18 pm | | Standaard

elf reacties

Me!

Ik hoop dat het een paar dagen aan houdt, zodat er in het weekend nog een beetje tuinweer over is. Het is hard nodig.

Me!, (E-mail ) (URL) - 11-03-’09 20:14
Thérèse

Een welbestede dag, Ria, klinkt goed, behalve dan die blaren. Ik zal ook eens wat gaan snoeien en doen en de handschoenen niet vergeten.
Spannend, die duifjes.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 11-03-’09 20:14
Renesmurf

Hier zijn pas de eerste groene puntjes te zien, en om 19 uur is er nog wat avondschemer.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 11-03-’09 20:20
Elmar

Heerlijk weer is het om in de tuin te werken!:-)
Zo te zien aan je kliko heb je aardig je best gedaan!;-)
Jammer dat één van de duifjes het niet gered heeft!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 11-03-’09 20:38
Brillie

Waarom hangt de vlag niet in top? Je was toch thuis?

Brillie, (E-mail ) (URL) - 11-03-’09 21:57
Redstar

Je rss doet het weer , jawel :) Het was zeker heerlijk. Ik ben net zelfs nog wezen vissen. Zonder lamp. Het maanlicht was voldoende.
Ik hoorde dat het weer gaat vriezen volgende week

Redstar, (E-mail ) (URL) - 12-03-’09 00:08
RI@&BERT

Heerlijk hé zo’n dag met zon!:-)

RI@&BERT, (URL) - 12-03-’09 06:51
mikelodeon

Het was gisteren heerlijk zacht weer, ik heb me ook even bezig gehouden in de tuin met het schoonmaken van allerhande potten

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 12-03-’09 09:43
marlies

Eén en één? wasda voor gekkigheid?

marlies, - 12-03-’09 14:24
Bart

@Marlies Wat bedoel je ? ;-)

Bart, (URL) - 12-03-’09 14:53
marlies

dit Bart,er is alleen één soort dat wel erg lekker gevonden wordt door e.o.a. veelvraat,…Eén van de twee heeft het niet gehaald, zo staat het in het stukje als origineel. bij de comments staat het gewoon goed. kan aan mijn overjarige PC liggen. die gelukkig gisteren door de inbrekers niet is meegenomen, maar dat lag denk ik meer er aan dat ze in hun werk werden gestoord doordat ik thuis kwam.;-((.

marlies, - 12-03-’09 21:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.