Mals
Waar is het fout gegaan, hoe is het gekomen, dat we massaal met zijn allen aan de ijsbergsla gingen, die harde waterige, smakeloze in elkaar gegroeide ballen van blaren. Okee ik geef het toe hoor, het is makkelijk snijden en wassen deed ik ze ook nooit, want hoe kan zoiets vies worden aan de binnenkant, als je de buitenste blaren eraf haalt is het goed. Vorige week kocht ik weer eens een kropje ook wel botersla genoemd en ik was bijna vergeten hoe lekker of dat is, zo mals en zacht en smakelijk. En dan na het snijden het kropje oppeuzelen, dat doet me dan weer aan vroeger denken, als ik het van mijn moeder kreeg, heerlijk! Ik ga dus voortaan weer aan de malse zachtalsbotersla.
Heel de dag in de tuin in de weer geweest, tussendoor een wandelingetje en even langs de winkel. Er was iets vreemds daar, Simba blaft nooit als ze moet wachten, maar nu wel en ze wilde maar niet stoppen, het was duidelijk de mevrouw die voor me was, ze gromde zelfs… dat doet ze anders nooit…
vijftien reacties
Hm, ja wel gemakkelijk die ijsbergsla, maar geef mij maar gewone sla. Ik heb een pot met Rucola-sla gekocht. Heerlijk om een forse handvol door de botersla te doen. Lekker pittige smaak. Je schijnt het spul ook gemakkelijk te kunnen zaaien.
@Wieneke: Ja Rucola vind ik ook erg lekker, die koop ik ook vaak, maar ik ben niet zo van het zaaien en oogsten..
Ik ben het helemaal met je eens, geef mij ook maar een heerlijke ouderwetse krop botersla, mjam, vanavond nog gegeten. Er zit zowiezo nog maar heel weinig voedingswaarde in ijsbergsla, het merendeel wordt geteeld op een soort van glaswol en wordt opgekweekt met kunstmest, net als tomaten en paprika’s. Zo krijg je mooie schone producten zonder beestjes, maar is dat smakelijk en gezond? Brrr
Ja, om deze tijd van jaar eten wij geregeld botersla.
Op de tuin staan de sla plantje te groeien voordat die klaar zijn halen we de sla bij de groenteboer.
Meestal eten we de sla als suikersla.
Sla met suiker en azijn….. oh wat kan dat lekker zijn:) Maar pas op dat de azijn niet de overhand heeft….X(
Ha ria, ik val hier na lange tijd meteen met mijn neus in de botersla
Je hebt groot gelijk, ijsbergsla is waterige crunch, leuk tussen de tanden maar verder nergens goed voor, ik koop het nooit. Wij hadden vanavond weer eens veldsla, met van die kleine komkommertjes van de turkse winkel, en olijfjes erbij en zo, hmmmmm! Maar gewone sla is zeker ook lekker.
Och jee, ik vond het wel lekker eigenlijk, maar nu begin ik mij acutelijk te schamen. Binnenkort gauw echte botersla kopen….
Soms mogen honden bepaalde mensen niet.
Ik voel ook wel eens dat ik iemand niet mag, maar mensen kunnen dat goed voor zich houden.
ik eet vier soorten sla door elkaar, heb in mijn tuin lollo rosso en kropsla, daar mag best nog iets bij van ijsberg of witlof. het gaat eigenlijk om de vinaigrette, en daar ben ik een meester in.
Prima toch, zo’n waakhond