Die eet niet

We waren al vroeg uit de veren vanmorgen, een lekkere lange dag voor de boeg met naar het er naar uitzag prachtig weer en dat bleef het ook. Wakker worden met koffie en fruit achter de pc zoals elke dag, Joop heeft dan zijn krantje en broodjes. Als je lijnt ga je ook loggen wat je eet merk ik nu. Na een uurtje of anderhalf even naar buiten, kijken hoe alles ervoor staat, genieten van de stilte en de rust en eens verzinnen wat ik deze dag weer eens zal gaan doen.
Ik ben begonnen met het zemen van de ramen aan de binnenkant, de sigarenwaas van Joop is nu echt verdwenen, hij rookt nog steeds niet en het ruikt lekker fris in de kamer. Ik kruip nog steeds af en toe tussen de bedrijven door even achter de pc voor een bakje koffie en een peuk, dat is in mijn eigen hok, dus dat ruikt verder niemand. Toen binnen alles aan de kant was naar buiten voor een lange wandeling, lang in de zin van tijd, twee uur ben ik toch wel onderweg voor het rondje Ellemeet, het tempo ligt laag, maar ik merk dat Simba er plezier aan beleeft en eenmaal weer thuis is ze moe en voldaan, terwijl ze anders onrustig blijft.
Na de thee uit eigen tuin even een paar boodschappen in het dorp, het is druk overal, maar zo halverwege de middag is het in het seizoen meestal goed te doen, dat viel nu wat tegen, het is duidelijk nog geen strandweer.
Daarna nog wat in de tuin gescharreld, een paar laurier struiken geknipt, wat geveegd en opgeruimd.
Inmiddels was het een uur of half vijf geworden en belde Ina dat ze eraan kwam, het was tijd voor een borrel vond ze en ik kon haar geen ongelijk geven. De rose lag koud dus dat kwam goed uit en omdat zij ook aan de lijn was sneed ik alvast een komkommer in plakjes, ik had tenslotte ook nog niet niet veel op.
We zaten een tijdje en we dronken en kletsten er gezellig op los. Ik vertelde dat ik ook aan de lijn was, dat wist ze tenslotte nog niet, ik was pas begonnen nadat ze hier was van de week. “Oooh, vandaar de komkommer, ik dacht al (meestal nootjes en olijven of zo), nou ik ben alweer gestopt hoor, twee dagen lijnen en een kilo aankomen dat schiet niet op”.
Dat vind ik ook het nadeel van een dieet, je mag veel van dit en van dat, als je dan het andere maar laat staan, dat zou bij mij ook niet werken, ik ga er maar vanuit dat elk pondje door het mondje gaat en eet gewoon weinig, geen snoep, geen stukjes worst en geen plakjes kaas tussendoor. Vanavond een stukje kipfilet met veel sla, wel een wijntje natuurlijk, puur vruchtensap!

Even de stand van zaken voor degenen die dat willen weten.
Ik ben 1.61, toen ik woensdag op de weegschaal ging staan was de stand 63.9 dat is niet veel teveel, vandaar dat die broek nog wel aan ging en zelfs dicht kon, maar dat ‘alles’ er wel overheen blubberde, dat gaat dan van kwaad tot erger en daar heb ik geen zin in.
Het grootste deel van mijn leven heb ik zo rond de 58 kg gewogen, het is dus niet zo heel veel te veel en daarom wil ik nu maar even ingrijpen, voordat het echt te veel wordt, als je wat ouder bent gaan die kilootjes er toch al niet zo makkelijk meer af.

Ria Vrijdag 22 Mei 2009 at 8:21 pm | | Standaard

dertien reacties

Elmar

Je hebt groot gelijk dat je gelijk ingrijpt, ik heb de moed intussen verloren.
Thee uit eigen tuin? Wat voor thee was dat?
groetjes en een fijn weekend!
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 22-05-’09 20:55
ria

@Elmar: Munt, het is heerlijk. Verse blaadjes in de pot, heet water erover en genieten, het ruikt ook zo lekker dan.

ria, (E-mail ) (URL) - 22-05-’09 21:11
Me!

Ik ben ook aan het lijnen. En dat gaat prima. Gelukkig mag ik volgens de recepten lekker af en toe een glaasje wijn erbij.

Me!, (E-mail ) (URL) - 22-05-’09 22:38
ria

@Me: Ja, ‘t moet wel leuk blijven hè ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 22-05-’09 22:59
R van InR

Kipfilet, sla, wijntje . . . Dan zou ik die kipfilet maar weglaten :-)

R van InR, (E-mail ) (URL) - 23-05-’09 00:02
ria

@R van InR: nOu zeg! Ik mag toch nog wel wat warms ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 23-05-’09 00:09
Brillie

Ik werd wakker gemaakt door een onweersbui…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 23-05-’09 01:49
R van InR

Iets warms?! Je hebt Joop toch:-)

R van InR, (E-mail ) (URL) - 23-05-’09 08:45
ria

@R: Ja maar die eet ik niet ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 23-05-’09 09:41
Redstar

hehe afvallen is hot momenteel lijkt het wel. Goed van Joop dat hij niet meer rookt :-) Hier wordt binnen ook niet meer gerookt. Iedereen die dat nog wil, mag naar buiten

Redstar, (E-mail ) (URL) - 23-05-’09 10:06
RI@&BERT

Sterkte met lijnen!

RI@&BERT, (E-mail ) (URL) - 23-05-’09 12:36
Thérèse

Ja, het is moeilijk, lijnen. Ik probeer op gewicht te blijven; is ook al heel moeilijk.
Wat een uitgebreid log, Ria! Je had er weer zin in? Veel plezier morgen op zondag!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 23-05-’09 21:55
gerda

Goed hoot Ria!!! had ik ooit maar aan mijn grens gehouden en was ik maar nooit gaan lijnen ik was 65 kilo en moest zo nodig naar de 60 en zo ging het van kwaad naar erger,na de bevalling vond ik mijzelf walgelijk dik!!! en nu weeg ik al zo`n 29 jaar tussen de 100 en 90 kilo,grrrrrrrrrr .
Maar ja ik rook niet………… ;-)

gerda, (URL) - 28-05-’09 23:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.