De eerste

Ze zijn heerlijk!
De oven is stuk en jam eten we nooit….
Ik ga zeker een deel op brandewijn zetten:
Ingredienten voor 1,5 liter:
500 gram pruimen (Reine Claude, Mirabellen, Czar of Opal)
300 gram suiker
1000 ml alcohol van 40 AV%
1 stuks kruidnagel
1 stuks kaneelstokje
Bereiding:
Was de pruimen en droog ze af en kneus ze, zodat de alcohol er goed in kan doordringen. Sommige recepten schrijven voor dat je de pruimen moet doorboren met een zilveren naald. Maak suikersiroop van de suiker en wat water laat afkoelen en giet deze met de kruiden en de alcohol over de pruimen. Laat ze een maand macereren. Serveer de pruimen bij het dessert.

Of op Armagnac, lijkt me ook errug lekker.
Hoezo alcoholist ;)
Meer tips zijn welkom.

Ria Maandag 17 Augustus 2009 at 6:48 pm | | Standaard

22 reacties

Redstar

Hmmmm pruimenjam is wel erg lekker hoor!

Redstar, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 20:03
hum

je ken ook de combi whirlpool magnetron/oven/grill gebruiken. zet ‘m dan wel op oven….

hum, - 17-08-’09 20:34
ria

@hum: Ja die is juist kapot, ik heb geen andere….

ria, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 20:38
Me!

Dat klinkt goed, wanneer kunnen we komen proeven…

Me!, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 20:41
Bart

Ze zien er heerlijk uit !

Bart, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 20:52
ria

@Me: Het moet minstens een maand staan….ik zal verslag doen en af en toe proeven, je hoort ervan ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 17-08-’09 20:53
lievebeest

heerlijk die pruimen, jammer dat je zover bij mij vandaan woont anders kwam ik echt even een paar snoepen…

lievebeest, - 17-08-’09 21:31
Brillie

Ik zou het maar gaan mixen met zeewier en dan via Twitter gaan verkopen.

Brillie, (URL) - 17-08-’09 21:56
Bolus

MMMjummie! (ook hier de eerste blauwe pruimen uit de boom!)

Bolus, (E-mail ) (URL) - 18-08-’09 08:11
fialas

Stoven met een kaneelstokje en suiker, en dan in de diepvries. Of stoken, lijkt me echt iets voor Joop, dan komen we allemaal langs voor een glaasje slivovitz

fialas, (E-mail ) (URL) - 18-08-’09 09:18
aargh

Vlaai!!!

aargh, (URL) - 18-08-’09 11:47
ria

de oven is stuk Aargh :-(

ria, (E-mail ) (URL) - 18-08-’09 11:52
Marijke

Tsja, als de oven het niet doet en je houdt niet van jam, wordt de keus natuurlijk wel ietwat beperkt, maar het gaat vast en zeker helemaal goedkomen met die fraaie oogst van jullie!

Marijke, - 18-08-’09 12:50
Elmar

Klinkt erg goed Ria!
Mijn moeder maakt altijd een heerlijke platte pruimentaart op een bakplaat, ik zal haar het recept eens vragen.
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 18-08-’09 15:49
BERT&RIA

Heerlijk!!!!!

BERT&RIA, (E-mail ) - 18-08-’09 16:10
Wieneke

Als je eigen oven het niet doet, dan ga je met je pruimentaartbakblikken naar een buuroven. Als de boel daar gebakken is, laat je als dank voor het gebruik een taartje achter. Maar geef het nou maar toe: je hebt gewoon geen zin in dat gedoe met deeg en zo. :-)

Wieneke, (URL) - 18-08-’09 16:53
Thérèse

Je kunt er ook chutney van maken; een soort hartig spul. Erg lekker.
Wat een oogst, zeg!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 18-08-’09 18:01
ria

@Wieneke: ook dat ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 18-08-’09 19:16
karin

Hee, jij hebt ze ook!!!! Hier hebben we er ontzettend veel, was juist van plan om een foto te plaatsen op mijn blog. Dan krijg je een indruk. Wij maken meestal jam of gelei. Dat is lekker door de yoghurt, vind ik. Pruimenclafoutis is ook de moeite waard!

karin, (URL) - 19-08-’09 10:44
Wieneke

@Ria: Jaaaaa, ons kent ons, joh. Maar chutney is wel een goed idee van Thérèse. Dat is erg lekker bij koud vlees. Er staan wel leuke recepten op internet. Nou huphup, aan de gang jij :-)

Wieneke, (URL) - 19-08-’09 12:25
Wieneke

Ik kwam deze ook nog tegen. Lijkt me heerlijk! http://www.geldenrecht.nl/deskundigen/ma..

Wieneke, (URL) - 20-08-’09 15:31
ria

Ziet er zeker heerlijk uit, ik moet alleen weer even wachten, ze zijn op ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 20-08-’09 18:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.