Ra ra

Als je tegenwoordig eindelijk besloten hebt toch maar eens naar de dokter te gaan moet je toch minstens tot de volgende dag wachten, heb je daarbij voorkeur voor een bepaalde arts, dan kan het weleens een week duren. Zoveel meer mensen dan een paar jaar geleden zijn er toch niet en volgens mij hebben we meer dokters dan ooit, er loopt weer al een nieuweling rond. Je plas mag je wel brengen, dat wordt dan tussendoor onderzocht en dat deed ik dus. Toen ik binnen kwam hing er een mevrouw over de balie heen, haar benen waar nog net niet aan het bungelen, dus ik ging even op het krukje zitten. Toen de mevrouw eindelijk klaar was na een joviale groet naar de assistente wilde ik even mijn potje afgeven, maar de assistente was inmiddels alweer geconcentreerd bezig, ik wilde haar niet storen, want een fout met pilletjes wil ik niet op mijn geweten hebben, ik ging dus maar weer zitten. Dat duurde voort tot er iemand binnenkwam die gelijk tegen de assistente begon te praten, die werd geholpen en was weer weg. Toen heb ik ook maar twee stappen naar voren gedaan, mijn woordje gedaan, papiertje ingevuld en ik stond weer buiten.

Bij de dokter word je niet geholpen, daar moet je zelf het initiatief nemen weet ik nu. Ik mocht een paar uur later bellen en toen ik dat deed kreeg ik te horen dat er een kuurtje klaar lag en dat het misschien verstandig was de bloeddruk eens op te laten meten. Toen ik daar kwam liepen er twee dokters vrij rond, ze zullen best wat om handen hebben gehad, maar ik dacht ik vraag maar gelijk of dat niet even tussendoor kan, dat is toch zo gebeurd zou je denken, ff pompen en hoppa, maar dat gaat zo maar niet hoor, daar moet weer een aparte afspraak voor gemaakt worden, "maakt het niet uit welke dag mevrouw", dat maakt mij niets uit natuurlijk en ik dacht dat kan toch morgen wel even. Nou, nou, daar moest diep voor in de agenda hoor en nu mag ik daarvoor maandag al, helemaal in Brouwershaven... ik vind het te gek voor woorden.

Toen ik vanmiddag thuis kwam had Joop een afspraak gemaakt om de auto te laten keuren.... maandag. Ik denk dat mijn bloeddruk wel goed is hoor, dat komt wel een keer. 

Vanmiddag hebben Didi en ik lekker over de markt geslenterd in Zierikzee. Ik heb nieuwe pantoffels, rooie deze keer, klompen met roosjes en een nieuwe vlooienkam.

De foto's aanklikbaar maken wil nog niet lukken, ik typte anders gewoon de code in maar dat gaat hier niet meer, het zal wel een kleinigheidje zijn maar ik ben er nog niet achter hoe dat moet.

Ria Donderdag 14 Oktober 2010 at 6:29 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

elf reacties

Brillie

Als er echte noodzaak is mag je vast wel tussen door. Even een hoge bloeddruk ga je niet dood van.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 20:43
Peter

Dus na verhuizen komt toch weer rust… ;-)
Ik dacht onzichtbaar te verhuizen, maar je betrapte me: nog Dankjewel!

Peter, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 21:12
Mir

Herkenbaar allemaal. Hihihi. De dokter zal niet zo gauw een hoge bloeddruk krijgen.

Mir, - 14-10-’10 21:27
Brillie

De voeten zij n zo wel weer gewassen. Al lijkt mij het water wel koud.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 22:34
tineke

Ja zo gaat dat tegenwoordig,je bent gewoon een nummer.
En van zo)n bezoekje aan de dokter,zou je spontaan al
hoge bloeddruk van kunnen krijgen.!!!!

tineke, (E-mail ) - 14-10-’10 23:09
Redstar

Ja, er is nogal wat veranderd op dat gebied. Hier hebben we nu ook twee dokters in een praktijk, en ze lijken altijd helemaal vol te zitten, en dat terwijl Zeeland leeg loopt.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 15-10-’10 07:34
joke

Komt goed…. zowel het èèn als het ander! ;-)

joke, - 15-10-’10 10:14
Thérèse

Mooi beschreven, Ria. Hier gaat het ook zo ongeveer hetzelfde. Je mag, om maar een voorbeeld te noemen, als je voor het luik met de assistente daarachter staat, geen afspraak maken, alleen telefonisch!!!! I.v.m. de administratie.
Je mag met maar een klacht tegelijk komen…tja…Is dat ook voor de administratie? Nee, ik denk voor dok zijn portemonnee. Het is een rare wereld die van de doktoren.
Het beste ermee.

Thérèse, (URL) - 15-10-’10 11:47
tineke

En als je voor twee klachten komt, vergeet dan vooral
niet een DUBBELE afspraak temaken.
Waar moet de wereld naar toe.!!!!

tineke, (E-mail ) - 15-10-’10 14:08
BERT&RI@

Ja zo ga je niet even naar de dokter;-)

BERT&RI@, - 15-10-’10 15:10
Sjoerd

Nou zeg, dan moet ik gaan uitkijken, ik ben al jaren niet meer bij een dokter geweest.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 15-10-’10 19:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.