Adem in, adem uit

Vrijdagavond begon het al, er kwam water uit het keukenkastje toen ik de spoelbak leeg liet lopen en dat hoort nu eenmaal niet. Het water liep ook niet goed weg, dus ik begon wat te pompen met het afsluitding, dat kan bij mij, maar dat hielp niet. Er was serieus wat aan de hand en om daar nu met de vrijdagavond aan te beginnen zag Joop niet zo zitten. Zodoende klom hij zaterdagochtend gelijk in zijn werkkleren en vanaf dat moment tot een uur of twee heb ik alleen maar zijn benen uit het kastje zien steken en verder een hoop gemopper en gesteun gehoord. Het wilde niet erg vlotten en halfverwege moest ook nog mijn ingenieuze onhygiënische afvalbak systeem verwijderd worden, dan kon hij er beter bij, want sinds de close inn boiler gemonteerd is is het allemaal wat krap daar, veel te krap eigenlijk.

Daarna kon de hoofdkraan weer open en weer dicht en weer open en weer dicht..... het bleef lekken. Er moest een nieuwe inlaatcombinatie komen, maar kom daar maar eens aan met de zaterdagmiddag, daar kwam nog bij dat hij een rit had en Sil zou zo komen met de kids, dus netjes de boel afgesloten en opgeruimd en daar zat ik dan een heel weekend met een keukenkraan waar geen water uit kwam. Gelukkig werkte de rest van het huis nog wel.

Vanmiddag moed verzameld en weer verder, het was zo gepiept, druk erop en dicht, alles weer in elkaar, afvalbaksysteem weer gemonteerd en hoppa..... geen water uit de warme kraan....... Toen kon alles weer uit elkaar, onze broeken hingen inmiddels op onze enkels. Er bleek een knik in de slang te zitten, nadat dat verholpen was weer alles gemonteerd. Alles  leek goed, tot ik net een volle bak water weg liet lopen, drup drup drup hoorde ik... eigenlijk kan het niet dat boilertje daar, maar ja een loodgieter in ruste laat zich niet zomaar kennen natuurlijk. Voor alles is een oplossing, alleen het onmogelijke duurt iets langer.

Ria Maandag 01 November 2010 at 5:12 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

veertien reacties

Thérèse

Ach wat ER RUG toch! Arme Joop….Ik dacht trouwens dat Joop een politieagent is geweest of was hij tegelijk ook loodgieter?

Thérèse, (URL) - 01-11-’10 19:41
ria

@Thérèse: Joop zijn pa en mijn pa waren allebei politie.

ria, (E-mail ) (URL) - 01-11-’10 19:44
Giva

Wat een ellende als het lekt! Nou het is gelukkig weer opgelost! Wat een schitterende foto boven je logje! Doet me denken aan een schilderij van mijn vader, een aquarel.

Giva, (E-mail ) (URL) - 01-11-’10 19:51
ria

@Giva: Het was gewoon warm in de zon, op de foto zie je het al een beetje maar even later hing er een mistvlaag, die ook zo weer verdwenen was. Leuk dat de foto je aan je vader doet denken.

ria, (E-mail ) (URL) - 01-11-’10 19:58
Sjoerd

Ik kan me de frustratie van Joop voorstellen. Ik mag woensdag gaan breken… een lekkage in de muur.

Sjoerd, (URL) - 01-11-’10 20:55
Brillie

Zo gaat het leven wel door.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 01-11-’10 22:29
tineke

Wat een toestand,daar word je niet vrolijk van.
En zeker als die mannen zich ook nog eens in zo)n benauwd kastje moeten wurmen,zorg dat ik altijd maar weg ben,anders gaan we maar katten op elkaar,als het niet lukt,snap je.???

tineke, (E-mail ) - 01-11-’10 23:19
marlies

broeken op de enkels. jaja!gelukkig maardat je zo’n handige echtgenoot hebt en dat je er geen vreemd mannetje bij hebt moeten roepen.

marlies, - 01-11-’10 23:50
Renesmurf

Wat een gedoe.

Helaas gaat alles altijd een keer stuk, en dan moet het weer klaar.

Iemand er bij halen is wel zo makkelijk, het zelf kunnen nog makkelijker! Schijnt.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 02-11-’10 00:06
Thérèse

Ach sorry Ria, dat ik alles door elkaar haalde.

Thérèse, (URL) - 02-11-’10 00:16
ria

tineke: Ja hoor, dat snap ik helemaal. Marlies: Dat van die broeken was niet letterlijk zo natuurlijk, waar denk je aan!

ria, (E-mail ) (URL) - 02-11-’10 00:18
ria

Geeft niet hoor Thérèse, je kunt ook niet alles onthouden.

ria, (E-mail ) (URL) - 02-11-’10 00:20
Nanos

Wij hebben al dertig jaar zo’n boilertje. Je hebt heerlijk snel warm water. Maar je hebt gelijk, het maakt zo’n keukenkastje wel krap. Tegenwoordig zijn er ook die onder de plint passen.

Nanos, (URL) - 02-11-’10 01:05
Redstar

Voor elk probleem een oplossing ja. Dat is de instelling :D
Het probleem is inderdaad vaak als dit in een w-end ontstaat. Je kunt nergens om spullen.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 02-11-’10 07:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.