Kijk en vergelijk

Soms komt het ineens. Dan heb je er weleens aan lopen denken, maar plots moet het gebeuren. Dat was vanmorgen bij mij het geval. Ik heb het huis gewassen. Gewoon met de tuinslang en de borstel waar je ook de auto mee kunt doen, maar daarmee ga ik meestal naar de autowasserette. Dat kan jammer genoeg niet met een huis. Na de wind van de laatste dagen was alles dubbel zo stoffig natuurlijk en de ramen moesten toch, dus toen ben ik gelijk maar begonnen. Neem nooit een houten huis als je liever op je stoel zit, want het is best veel werk. Natuurlijk kan ik het gewoon laten zitten, maar dan is het wel dubbel zoveel werk als je moet gaan schilderen. Dus de jaren dat ik niet schilder was ik het altijd een keer en nu glimt de verf je weer tegemoet. Een paar kozijnen moeten wel zag ik, maar dat komt wel als de blokhut geschilderd moet worden, dan gaat het in één moeite. Het water stond in mijn laarzen en ik was tot op mijn hemd nat, als ik dat aan had gehad.

Vanmiddag deden we een rondje en omdat ik vond dat ik wel een softijsje verdiend had liep ik op de terugweg langs 'Het Koepeltje'. Ik kocht er eentje van €1.50 en toen ik hem aangereikt kreeg liep het ijs al uit het onderste puntje van het wafeltje. Ik moest ook hard likken om het smeltende ijs voor te blijven. Dat was geen goed ijsje en ik besloot er in het dorp nog eentje te kopen. Bij Take Away kocht ik er eentje van €1.30 iets minder geld en hij was ook iets kleiner denk ik. Maar het ijs was nogal een verschil hoor, een lekker stevig, romig ijsje in een knapperig wafeltje. Ik weet wel waar ik voortaan mijn softijsje koop.

Op de foto wolfsmelk dat in de tuin staat. Onderweg kwam ik nog andere tegen, geen foto van, komt wel weer een keer.

Ria Woensdag 04 Mei 2011 at 5:56 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

tien reacties

tineke

Het zat je vandaag niet mee,eerst staat je het water in de laarzen,en dan als beloning na een rondje,zo)n lekker druipend
ijsje, waar je zo hard bij moet likken,om het lekken voor teblijven,daar word je niet vrolijk van.
Maar je hebt toch wel genoten van dat tweede goedkopere ijsje
he.??
Nou ik geniet weer van de Wolfsmelk.

tineke, - 04-05-’11 19:40
ria

@tineke: haha ik heb van allebei de ijsjes wel genoten hoor, ‘t was een heerlijke dag ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 04-05-’11 19:42
aargh

Ha fijn, een fris huis ;-)
Het komt door dat stoffige droge weer, daarvan krijg je behoefte aan kliederen met water. Ik heb vandaag eindelijk eens de dikke laag stuifmeel van de dakramen gehaald, zodat we weer wat kunnen zien. Geen ijsjes als beloning helaas, zelfs geen slechte.

aargh, (URL) - 04-05-’11 20:56
Irene

Wolfsmelk. Als ik jou niet had Ria stak ik nooit wat op.

Irene, (URL) - 04-05-’11 22:16
ria

@Irene: Nu nog onthouden :-.

ria, (E-mail ) (URL) - 04-05-’11 22:29
ina

ohohoh me kuh zoo poese éh! daarna een heerlijke beloning!! Goed gedaan :-)

ina, - 04-05-’11 22:53
Sjoerd

Als ik dat zo lees had je allen maar je laarzen aan…. en goh, ik was sneller dan brillie.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 04-05-’11 23:49
Leidse Glibber

Waar blijft de grote ijsjestest van het AD denk ik dan hahahahh

Leidse Glibber, (E-mail ) (URL) - 04-05-’11 23:55
Thérèse

Ja, Hans zijn auto is ook al zo stoffig, maar het kan hem niet schelen. Zal ik ook eens lekker met wat water gaan kliederen? Ria, wat ben je toch een volijverige vrouw!! Compliment, hoor!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 05-05-’11 00:52
adriaanbrillie

Mijn landhuis was ik nooit af. Beetje te gek voor woorden als je steentjes gaat afwassen. Dat doet de regen maar. En er kwam hagel. Kort. Gelukkig wel.

adriaanbrillie, (E-mail ) (URL) - 05-05-’11 01:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.