Beesjes

Van zo'n foto word ik wel blij, als ik daarmee thuiskom. 

Moeder en dochter bereklauw en moeder kijkt wat bedenkelijk, zoiets. Maar misschien zien jullie weer heel iets anders.

We deden een rondje door de polder en het laatste stukje over het strand. Eenmaal op het strand krijgt Didi na een rustig begin bijna altijd de kolder in haar kop, net zoals ze soms in de tuin heeft. Dan vliegt ze als een dolle in de rondte, als een gek door de bosjes en op het strand dus om de mensen heen, want daar zijn geen bosjes. Sommigen schrikken daarvan en kleine hondjes worden, hoe kan het ook anders, omhoog getild. 

Nu ja, ik ben weer even genezen.

De jonge duiven van afgelopen voorjaar zijn er klaar voor, ingekorft en wel zijn ze op weg naar Zerikzee voor hun eerste grote vlucht, ergens uit noord Frankrijk, morgenochtend.

Ria Maandag 13 Juni 2011 at 6:10 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

negen reacties

tineke

Wat een mooie foto,je kunt er alles uithalen als je heel goed kijkt.Die Didi,zij was niet de enigste die de kolder in de kop had vandaag,Brutus,de hond van onze zoon was hier de hele dag,omdat het baasje en het vrouwtje met de jaarlijkse zeskamp
meededen,die deed ook al zo raar(bijna zomer.??)
En dan die duifjes,je lokt ze toch wel binnen met een schudend
bakje voer he.Succes morgen.!!!!
We horen het wel of ze prijs hebben gevlogen.

tineke, - 13-06-’11 19:51
Wieneke

Vanmiddag stormde er in het bos een gigant van een Rottweiler reu op de aangelijnde Bella af. Hij remde zo hard dat het wel een tekenfilm leek en ging haar besnuffelen. Tweemaal zo hoog als ons meisje en dan die enorme kop!! Ik stond er rustig bij en keek toe. Op de een of andere manier zie ik meteen of een hond vervelend dominant gaat doen of niet. Deze viel duidelijk als een blok voor Bella. Dat kon je zien. Zij vond hem ook wel aardig. Dan gaat ze koket met haar kont draaien hahahaha…
Na een tijdje kwam er een dikke meneer aanrennen, die helemaal bezweet was en een rood hoofd had. ‘Oh god, mevrouw, bent u erg geschrokken? Hij doet niks, maar ik kon hem even niet houden, hij ging er ineens met een bloedgang vandoor.’
Ja, dat kan gebeuren en ik kan me zo voorstellen dat het voor mensen en kleine honden niet zo leuk is.

Wieneke, - 13-06-’11 19:54
ria

@Wieneke: Het is ook niet leuk, maar daar denkt zij duidelijk anders over. Ik had haar ook eerst wel aangelijnd gehouden hoor, maar alles liep los, dus ik dacht het gaat wel, hahaha.

ria, (E-mail ) (URL) - 13-06-’11 21:06
Leidse Glibber

Alleen even hoi zeggen.
Ben nog steeds druk bezig met uitvinden en installeren van nieuwe pc.
Logs lukken wel (met moeite en pijn )

Leidse Glibber, (E-mail ) (URL) - 13-06-’11 22:26
Irene

Ja, omlaag tillen is schier onmogelijk.;-)

Irene, (URL) - 13-06-’11 23:29
Thérèse

Grappige foto. Onze hond van heel vroeger had dat ook zo af en toe, de dolle vijf minuten noemden wij het. Zij rende dan knalhard door de tuin en had zelfs een pad diep uitgesleten.
Succes met de jonge duiven.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 14-06-’11 00:55
Floyd

ik heb hier een paar duiven op het veld zien zitten, ze spraken hollands tegen elkaar, misschien zijn ze wel van jullie

Floyd, - 14-06-’11 23:24
adriaanbrillie

Ik ben gek op kleiduiven schieten, maar dit heeft ook wel wat.

adriaanbrillie, (E-mail ) (URL) - 14-06-’11 23:26
ria

@Floyd: We missen er nog twee, misschien maken ze er een uitje van met z’n tweetjes… Zeg maar dat ze naar Scharendijke moeten ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 14-06-’11 23:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.