Op rolletjes (not)

Er reed altijd al een andere, maar deze is nieuw geloof ik, de Cabrioletbus.nu, ook bij regen te huur ;)

De gordijnen voor de hut willen niet erg lukken. Ik kreeg een paar oude van Sil, maar die moeten vernaaid worden natuurlijk, eentje alleen korter, das makkelijk, nieuw railsje en hangen. De ander moest doormidden, dat moeten er twee worden. Ik dacht het gedoe met haken en band te omzeilen door stokken te kopen. Een zoom erin en klaar dacht ik, maar dat schuift niet lekker. Nu heb ik vanmiddag ringetjes meegebracht, maar dan moeten er natuurlijk toch wel plooien in, heeft iemand daar ervaring mee? Of moet ik maar gewoon wat proberen. Of morgen toch maar gewoon railsjes halen.. :-(  Of misschien luchthaken, maar die zijn geloof ik erg duur.

Ria Donderdag 07 Juli 2011 at 6:48 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

veertien reacties

Wieneke

Ik kan met veel moeite en veel tong uit mond een knoop aannaaien en een zoompje regelen, dus vraag dit soort ingewikkeldheden niet aan mij. Doe gewoon de stof een beetje bijeengrijpen en gooi er een veiligheidsspeld doorheen, is mijn advies ;-)

Wieneke, - 07-07-’11 19:37
Margreet

Hoi Ria,

Misschien moet je er een lussengordijn van maken. Zijn heel goedkoop bij de Xenox. Het is maar een idee hoor.

Margreet, (E-mail ) - 07-07-’11 19:37
tineke

Wauw,wat een gave bus,moet het wel mooi weer voor zijn he.

Waarom doe je ze niet gewoon aan een stok,laat je de lengte
iets langer,kun je ze in embrasse hangen,als ze open gaan.
Haakje aan beide kanten,je kunt de embrasse ook van het stof-
maken ringetjes aan beide kanten,en anders,koord met flosje eraan,snapppie.????

tineke, - 07-07-’11 19:45
tineke

Dan is hopelijk toch onderhand alles klaar,niet Ria.
En begint voor jullie eindelijk de BOUWVAKVAKANTIE.!!!!!!

tineke, - 07-07-’11 19:49
ria

@Wieneke: Heeee, doe jij voorlopig maar even niks ;-)

@Margreet: Nee, want ik heb gordijnen, ze moeten alleen even hangen

@Tineke: Nee, snap er niks van. Kom het maar even uitleggen, kunnen we het samen doen en breng dan je handige timmerman maar mee voor de buitenkast :-D of was hij nu metselaar… hahaha

ria, (E-mail ) (URL) - 07-07-’11 19:57
Thérèse

Oei Ria, tja, ik stikte vroeger het band erop en Kwaster deed die gordijndingen erin; hij berekende dat, maar hoe weet ik niet. ( En…hij slaapt nu al)
Niet ze gewoon aan een stok, zou ik denken en ‘s ochtends haal je de stok weg met gordijn en al. Idee? Prachtige hut is het geworden, hee!!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 07-07-’11 20:30
ria

@Thérèse: Nee, niet eraf halen hoor, gewoon blijven hangen aan de ringetjes, open en dicht schuiven, man ik wordt er zo langzamerhand gek van.
Is Kwaster nu al naar bed? Ik zou dat ook wel willen nu…

ria, (E-mail ) (URL) - 07-07-’11 20:43
Sjoerd

Aan wie vraag je dat. Een paar lakens en wat punaises, als je het mij vraagt. Voor mij hoeven er niet eens gordijnen in…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 07-07-’11 21:48
Irene

Dat probleem had ik hier in het huisje, en niet zijnde een naaimens, heb ik een doosje opklik-oogjes gekocht, een stok met ringen eraan hing hier al, en de haakjes die aan onze oude gordijnen zaten gewoon in die oogjes gehaakt. Werkt prima. Maar de plooien zaten dus wel al in de oude gordijnen. Dat is vakwerk om die erin te krijgen, dat krijg je volgens mij met een normale naaimachine niet voor elkaar.

Irene, (URL) - 07-07-’11 21:52
marlies

anderhalf keer de breedte nemen en dan gewoon om de zoveel centimeter een plooitje in de bovenzoom stikken. fluitje van een cent, dan haakjes erin schuiven en ophangen. als je de plooitjes niet tot helemaal boven dichtstikt steekt er een randje bovenuit waardoor je de rail camoefleert (als je daar behoefte aan en de ruimte voor hebt hebt) dan onderzoom afspelden en stikken. ( ik denk dat je ze eerder klaar wil hebben dan dat ik in de gelegenheid zal zijn, maar anders kom ik het met alle plezier voor je doen hoor):-D

marlies, - 07-07-’11 23:31
Renesmurf

oei, ik kan je er niet bij helpen.
Het liefste heb ik gewoon dat alles past!

Renesmurf, (URL) - 08-07-’11 00:24
Margo

Ik zou een paar rolgordijntjes bij Ikea halen. Kost niks, is zo opgehangen en er gaan ook geen spinnen in zitten!

Margo, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 00:24
Redstar

Hmmm, ik vrees dat ik dat soort klusjes normaal alleen bedenk en dat ik dan hoor ‘nou je wordt bedankt’. Dus ik kan je geen advies geven.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 08:30
Bartacus

Ik geloof niet dat ik je verder kan helpen :-)

Bartacus, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 11:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.