Vlekje wegwerken

Eén gordijntje hangt en het is maar goed dat ik het zo gedaan heb. Rails met haken had niet gekund, die zijn te lang en waren blijven steken op het kozijn. Plooitjes erin en daarna de ringetjes met de hand erop naaien, het is niet anders. Nog 51 17 0 ringetjes, met stevig garen dus dat schiet wel op hoor.

Dit is ook de laatste foto die ik met mijn toestel maakte. Kijk maar eens goed rechtsboven, daar zit een donkere vlek, ik zag hem al eerder deze week. Hetzelfde probleem als met mijn vorige toestel. Iets meer dan een jaar geleden heb ik deze gekocht, dus de garantie was vervallen, gelukkig had ik de extra verzekering er bij genomen. Twee keer heen en weer naar Zierikzee, want ik was het garantiebewijs vergeten en nu is het onderweg. Ik ben benieuwd. Ik kreeg een leentoestel mee, een Sony-cybershot, maar dat ziet er allemaal zo plastic uit en is ook nog roze, dus ik heb mijn oude maar weer tevoorschijn gehaald. Die doet het ook nog gewoon, alleen zitten daar ook vlekken op. Geen foto's van blauwe luchten dus, of ik moet daar die Sony voor gebruiken. Hopelijk duurt het niet al te lang.

Joop is met de kast begonnen waar de geiser in moet komen te hangen. We mopperen op alles en iedereen, soms gaat het even goed en zijn we opgewekt, maar er hoeft maar even iets mis te gaan en het is weer foute boel, kortom aan het eind van ons latijn. De dakplaat hebben we er samen opgelegd, loeizwaar en mijn trapje kantelde door het gewicht naar achteren, 'duwen' riep Joop en het duizelde me allemaal, maar hij lag erop! 

We hebben ons voorgenomen nooit meer zo'n grote klus te doen.

"Als het klaar is verbrand ik mijn hamer!"

Ria Vrijdag 08 Juli 2011 at 6:43 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

zeventien reacties

Renesmurf

Nee, dat moet je dan ook maar niet meer doen.
Je aan dit voornemen houden.

Het wordt vast mooi!
En mijn camera is overigens met zijn laatste loodjes bezig.

Renesmurf, (URL) - 08-07-’11 21:46
marlies

prima gordijnwerk. ik dacht ook al: “dat kan toch niet dat Ria daar hulp bij vraagt”. was vast ook een teken dat het gaatje zo ongeveer bereikt is. maar een vakantiepaleisje wordt het wel voor jullie logees!

marlies, - 08-07-’11 22:20
ria

@Marlies: Het wordt prachtig! Kom maar op hoor met je vriendinnen! Ik heb nog nooit met van die ringetjes gefröbeld, band en haken wel natuurlijk.

ria, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 22:33
Sjoerd

Dat idee had ik ook, maar ben toch maar weer zelf aan het klussen geslagen…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 22:39
Margo

Is het geen kwestie van een vuile sensor? Dan is het een kwestie van schoon laten maken!
Ik heb net ook een nieuw toestel gekocht: http://www.cameranu.nl/nl/page/zoeken/?p..#. Vanwege de film mogelijkheid op high speed zodat je slow motion filmpjes krijgt. Je kunt er natuurlijk ook goed mee fotograferen, dus voor mij voor erbij. Hij is niet duur ook! Ik koop mijn camera’s en toebehoren meestal
Bij Cameranu. Ze zijn meestal het goedkoopst en heel betrouwbaar!

Margo, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 22:41
ria

@Margo: ja een vlekje op de sensor, maar dat kost toch gauw €160 zeiden ze de vorige keer, nu valt het onder die verzekering, als die volgend jaar afgelopen is moet ik maar weer eens aan een nieuwe denken, eerst die hut maar eens af :-(

ria, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 22:49
Margo

Kijk niet zo chagrijnig!:-) Die hut komt af en wordt hartstikke mooi en jullie gaan daar hartstikke blij mee en trots op zijn en kunnen straks over al dat gemopper lachen!

Margo, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 23:16
Margo

Ik zou het wel errug belachelijk vinden als alleen het schoonmaken van de sensor 160 euro moet kosten!! Zijn ze nou helemaal! Ik ga morgen eens hoofdman wat zoiets mag kosten!

Margo, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 23:18
ria

@Margo: Ja, ga jij maar eens hoofdman, ik vind het ook best veel, maar moet opgestuurd enzo, dat doen ze niet zelf.
Tuurlijk lachen we er over een paar maanden om :-.

ria, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 23:22
Irene

Het kost wat, maar dan heb je ook … In het begin ging alles zo snel maar de afwerking duurt altijd het langst. Gelukkig bijna klaar.

Irene, (URL) - 08-07-’11 23:27
ria

@Irene: Het kost zeker wat, altijd meer dan je denkt, ‘t is een compleet minihuisje, maar het blijft een blokhut natuurlijk ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 08-07-’11 23:36
tineke

De gordijnen hangen mooi,wat een werk.!
De vakantiegangers komen in een paleisje,daar mogen ze wel heel zuunig op zijn.

En die grote klussen,moeten wij voort aan anderen overlaten.

tineke, - 08-07-’11 23:43
Nanos

Ook zonder die extra garantie moeten ze je helpen. In feite is dat extra gewoon bedrog als je klanten de noodzaak van dat ‘extra’ aansmeert. Het is wettelijk geregeld dat een apparaat moet voldoen aan redelijke verwachtingen, en dat is bij een camera een levensduur van meer dan een jaar.
Je hebt rechten.
Alleen, het valt niet mee je recht te halen.

Nanos, (URL) - 09-07-’11 00:08
Thérèse

Jullie moeten misschien maar straks (als de hut klaar is) er allebei, ieder op zich natuurlijk, een paar dagen vakantie of zo iets in gaan houden. Vakantie in eigen hut is toch weer eens wat anders. Sterkte Ria!!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 09-07-’11 01:50
Redstar

Jullie hebben toch heel wat werk verzet zo met zijn tweeën. Ik neem mijn pet er voor af.
Die hamer verbranden? Ik vind dat geen goede zet. Je zal zien dat je hem toch nog eens nodig hebt.
Jammer van je camera. Toen ik het las dacht ik als dat je hem nog niet zo lang had. Dat hij maar snel klaar mag zijn.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 09-07-’11 08:44
Margo

Ja, ik schreef googelen maar de iPhone heeft zo z’n eigen vocabulaire! En maakte er hoofdman van!
En Nanos heeft gelijk.

Margo, (E-mail ) (URL) - 09-07-’11 09:43
Bart

Jullie hebben wel eer van je werk hoor !
En een camera vervang je gewoon elk jaar. Dat is nou eenmaal nodig :-)

Bart, (E-mail ) (URL) - 09-07-’11 13:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.