Wijn
Gisteren heb ik het gezeefd en de suiker, de rest van de gist en de enzymen toegevoegd en nu staat het in de kelderkast. Ik vraag me alleen af of ik het helemaal af moet dekken of juist niet, ik hou het bij het laatste, want een speciaal gistding heb ik niet natuurlijk. 't Smaakt al heel lekker.
Inmiddels staan er alweer twee grote volle schalen, wat zal ik daar weer eens mee doen. Nog meer wijn, of ook nog maar een paar potten op de brandewijn. Ook lekker natuurlijk. En de boom is nog lang niet leeg hoor.
acht reacties
Als het niet zo ver was kwam ik wat pruimpjes halen voor de wijn. En die gist dingetjes heb ik dacht ik ook nog wel…
Succes Ria! Ik heb ook eens, toen door een storm, het hele dorp pruimen aan het verwerken was, o.a. pruimenchutney gemaakt. Lekker pittig en fruitig. Smaakt lekker bij de warme hap ‘s avonds.
Dat gaat helemaal goed komen met die wijn. Je kunt nog een paar taarten maken? Of hou je niet zo van bakken?
Volgend seizoen mss wat takken van de bomen zagen :D
pruimentaart op z,n frans? ik ga wel even op zoek.