Wijn

Gisteren heb ik het gezeefd en de suiker, de rest van de gist en de enzymen toegevoegd en nu staat het in de kelderkast. Ik vraag me alleen af of ik het helemaal af moet dekken of juist niet, ik hou het bij het laatste, want een speciaal gistding heb ik niet natuurlijk. 't Smaakt al heel lekker.

Inmiddels staan er alweer twee grote volle schalen, wat zal ik daar weer eens mee doen. Nog meer wijn, of ook nog maar een paar potten op de brandewijn. Ook lekker natuurlijk. En de boom is nog lang niet leeg hoor.

Ria Donderdag 11 Augustus 2011 at 7:08 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

acht reacties

marlies

pruimentaart op z,n frans? ik ga wel even op zoek.

marlies, - 11-08-’11 19:40
Sjoerd

Als het niet zo ver was kwam ik wat pruimpjes halen voor de wijn. En die gist dingetjes heb ik dacht ik ook nog wel…

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 11-08-’11 21:10
Thérèse

Succes Ria! Ik heb ook eens, toen door een storm, het hele dorp pruimen aan het verwerken was, o.a. pruimenchutney gemaakt. Lekker pittig en fruitig. Smaakt lekker bij de warme hap ‘s avonds.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 11-08-’11 21:29
tineke

We gaan er maar gewoon vanuit dat het goed komt met die
pruimen wijn,of niet Ria.?

tineke, - 11-08-’11 22:59
adriaanbrillie

Bij pruimen denk ik altijd aan mijn opa.

adriaanbrillie, (E-mail ) (URL) - 12-08-’11 01:44
Redstar

Dat gaat helemaal goed komen met die wijn. Je kunt nog een paar taarten maken? Of hou je niet zo van bakken?
Volgend seizoen mss wat takken van de bomen zagen :D

Redstar, (E-mail ) (URL) - 12-08-’11 08:37
Sjeu

wat bijzonder nooit geweten dat dat zo kon, maar wel leuk om te volgen!

Sjeu, - 12-08-’11 20:55
ria

@Sjeu: Ik vind het ook erg spannend hoor ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 12-08-’11 21:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.