Houdbaarheid

Tenminste houdbaar tot maart 2010 stond er op het pak kant en klare appeltaartmeel dat misschien al twee jaar in de kast stond. Het was nog dicht. Ik maakte het eens open, zag geen wurmpjes en het rook niet muf, dus ik besloot om dat vandaag maar eens te gebruiken. Er lag ook nog een zakje rozijnen dat wel open was, t.h.t. sept.2010. Ik deed ze eens in wat warm water, maar ze zwollen niet meer op en zagen er ook een beetje wit uitgeslagen uit, die heb ik dus maar weggekieperd. Appeltaart zonder rozijnen is ook best lekker. Voor die reepjes bovenop heb ik nooit geduld, die heb ik ook maar weggelaten, er ligt wel wat, maar van reepjes is geen sprake. Hij smaakt prima, al had hij nog wel wat langer in de oven gekund, zei Joop. Ik vind een beetje klef juist wel lekker. Volgende week misschien nog eens oefenen mèt rozijnen, er staat tenslotte nog een pak meel dat houdbaar was tot okt. 2010, ook nog geen wurmpje te bekennen.

Mijn zus maakt echt prachtige, heerlijke appeltaarten en andere baksels en zo ken ik er nog wel een paar, waarom lukt mij dat nou nooit...

Gisteren stond in de krant dat het Koepeltje toch nog een keer opgeknapt gaat worden met een zinken dak dit keer. Hopelijk blijft het dan langer heel. Zoals op de foto zal het zodoende nooit meer worden.

Vanmiddag op een kort wandelingetje drie stevige buien over me heen gehad, ik was tot op mijn onderbroek nat. Geen centimeter gesmolten, ik ben nog prima houdbaar.

Ria Zaterdag 27 Augustus 2011 at 4:54 pm | | Standaard

twaalf reacties

Sjoerd

Wij hebben vandaag wat door de stad geslenterd en zijn drie keer moeten vluchten voor de regen. Gelukkig waren het maar korte buitjes. En die appeltaart, niet voor mij, doe mij maar een frikandel.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 27-08-’11 18:29
aargh

Een nare eigenschap van taarten is dat ze de ene keer helemaal precies goed en lekker zijn, en dat precies zo’n zelfde taart die je speciaal voor gasten bakt omdat hij zo lekker was, ineens besluit om klef of ingezakt te worden. Ze hebben zo hun humeuren.

aargh, (URL) - 27-08-’11 19:39
Margo

Ik hou ook van kleffe appeltaart! En het gast om de smaak hè!?

Margo, (E-mail ) (URL) - 27-08-’11 20:13
marlies

af en toe een fikse bui, dat houdt jou blijkbaar fris en fruitig.een beetje inzakken zal ook jou, tegen de tijd dat je een ouwe taart zult zijn, vast niet bespaard blijven. jij gaat hopelijk nog jaren mee.

marlies, - 27-08-’11 20:48
ria

Dank je Marlies :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 27-08-’11 21:33
Truus

En maakt je zus ook zo’n mooie foto’s?

Truus, (E-mail ) - 27-08-’11 21:52
ria

@Truus: Mijn zus vindt mijn foto’s ook mooi ;-)
Ik weet ook wel dat je niet alles kunt hebben, de één is goed in dit en de ander in dat. Zo gaat dat. :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 27-08-’11 22:04
tineke

Appeltaarten zijn ook niet aan mij besteed ik heb daar geen geduld voor dat laat ik altijd aan mijn dochter over,die bakt de lekkerste appeltaarten.
Inzakken doen wij allemaal,mijn zoon zei pas nog,moeders wat word je toch klein.

tineke, - 27-08-’11 22:49
Renesmurf

Ja, maak het nou maar snel op allemaal, nog langer wachten heeft geen enkele zin. En rozijnen, ach, zonder is prima.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 27-08-’11 23:54
Redstar

Dat soort pakken maken we hier ook nog wel eens op. Snel zal het niet bederven als het droog staat. En die buien, die hadden we hier ook. Andere dan.. ;D

Redstar, (E-mail ) (URL) - 28-08-’11 09:13
Laurent

Misschien toch ingrediënten gebruiken die niet bijna een jaar over de datum zijn :D

Laurent, (URL) - 28-08-’11 11:34
Irene

@marlies: Zolang het maar geen ouwe taart met zure room wordt, maar die kans lijkt bij ria klein;-)

Irene, (URL) - 28-08-’11 17:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.