Van minder naar niets

Silvia doet het nog steeds niet 

Joop, Ina en Mark stopten

Marlies was ook al gestopt

Truus rookte nooit, maar drinkt niet meer

En al die anderen die er mee bezig zijn natuurlijk.

Ik rook nu 46 jaar, vanaf mijn 18de en ben toch wel een beetje aan het nadenken. Natuurlijk stinkt het 's morgens als ik in mijn kamertje kom, zelfs de badkamer ruikt ernaar.

Nu was ik toch al niet zo iemand van een pakje per dag, maar toch, meestal 's avonds met een wijntje erbij was...?? het lekker paffen.

In één keer stoppen gaat mij niet lukken, dat weet ik nu al, dan denk ik aan niets anders. Ik heb er dus het volgende op gevonden...

Ik mag van mezelf gewoon roken. Het ligt niet op mijn bureau net als anders maar netjes dicht op de plank en met een maximum van 5 per dag. Daarmee zorg ik ervoor dat ik het 's morgens al zo lang mogelijk uitstel en pas 's middags de eerste neem. 

Het gaat prima en ik hoop zo te bereiken dat ik na een paar weken of maanden misschien helemaal geen trek meer heb, dat ik die vijf per dag al niet meer haal en gewoon kan stoppen zonder problemen.

En nu ik toch bezig ben ook gelijk de wijntjes maar rigoreus minderen, want bij mij gaat het één vaak samen met het ander. Na tienen twee wijntjes is de bedoeling en ook dat gaat tot nu toe prima. Wijntjes blijf ik natuurlijk wel drinken, dat is wel gezond. Ik slaap heerlijk moet ik zeggen en voel me al schoner en frisser.

Ik moet wel bezig blijven. Mijn trui is inmiddels af, alleen nog in elkaar naaien. Morgen gelijk maar nieuwe wol halen.

Ria Vrijdag 09 September 2011 at 7:05 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vijftien reacties

Thérèse

Tjonge Ria, ik neem mijn petje af, hoor. Je hebt er inderdaad echt over nagedacht. Ik wens je succes.

OT: Heb je gezien dat ik op een ander adres doorlog? Niet dat je moet reageren, hoor, maar ik zit niet meer zielig, ontblogd in een hoekje..)

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 09-09-’11 19:55
Wieneke vanuit Mecklenburg

Goed zo, strak plan. Ik hoop dat je er snel helemaal niks meer aan vindt. Daarnet zag ik een aantal mensen wat bibberig zitten roken op het hotelterras. Binnen mag het niet natuurlijk, maar buiten is het momenteel een graad of 13. Ik vind het dan toch iets armoedigs hebben.

Wieneke vanuit Mecklenburg, - 09-09-’11 20:30
tineke

Moeilijk onderwerp,roken !!!!
Ook wij roken nog steeds,vorig jaar november heb ik in twee dagen mijn plafond,van kamer,keuken en hal alvast schoon gemaakt,zonder iets tezeggen tegen Theo was ik daar aan begonnen.Toen hij thuis kwam van zijn werk,zei ik,kijk eens hoe schoon,van nu afaan word er binnen niet meer gerookt.
Wij hebben ons aan de afspraak gehouden,inmiddels is de beneden verdieping,geheel gedaan,inclusief,nieuwe inbetween vitrage,wat ik zo graag wilde,na al die maanden,bijna een jaar ruikt het nog zo heerlijk fris,en scheelt het met poetsen van alles,roken doen wij voort,ook de visite,buiten op ons inpanding balkon buiten,en ik merk dat ik minder ben gaan roken,en minder ben gaan drinken,blijf maar lekker bezig.

tineke, - 09-09-’11 20:32
marlies

fijn voor je! want het is echt alleen voor jezelf dat (als) je het (niet meer) doet.en mocht je er iets door aankomen bedenk dan dat dat er ook vanzelf wel weer vanaf gaat.

marlies, - 09-09-’11 21:27
aargh

Wat goed en dapper ria! Na zo lang, wow. Succes, zet hem op.

aargh, (E-mail ) (URL) - 09-09-’11 21:42
Irene

Ha, wat een uitstekend plan. Dat is fijner en frisser voor iedereen, en voor jezelf vooral.:-)

Irene, (E-mail ) (URL) - 09-09-’11 21:52
R van InR

Heel goed Ria! Ik ben gestopt toen ik een jaar of 26 was en ben daar nog steeds super. super, super tevreden over.
Twee wijntjes na 10 uur . . . glaasjes toch hè (van die kleintjes).

R van InR, (E-mail ) (URL) - 09-09-’11 21:57
Renesmurf

Daar heb je over nagedacht!
Elke roker denkt er aan hoe die er van af kan komen.
Ik wens je veel succes, en doe lekker kalm aan, en blijf genieten!

Renesmurf, (URL) - 09-09-’11 22:50
ria

@R: Hahaha, ja, gewoon een glas. Ik heb net de tweede ingeschonken en doe daar mijn vierde shagje bij. Ik denk dat ik in het weekend wel een extra wijntje bij het eten mag :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 09-09-’11 23:11
Sjoerd

Ik ben op een gegeven moment gewoon gestopt… En ben gelukkig ook niet meer begonnen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 09-09-’11 23:49
Redstar

Ik ben gewoon gestopt nu bijna 4 jaar geleden van het een op het andere moment. Grappig dat je dit schrijft want een log wat ik er over schreef wordt best druk bezocht, en ik heb het idee dat meer mensen willen stoppen.
Ik wens je in ieder geval succes met het minderen. Dan komt het stoppen vanzelf.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 10-09-’11 08:21
Bart

Geniet van het leven, maar weet wanneer het teveel genieten wordt. Goed dat je dat zelf doorhebt, dus : HULDE ! Succes ermee ! Gaat echt wel lukken hoor !

Bart, (E-mail ) (URL) - 10-09-’11 11:54
Margo

Ik ben in 1980 gestopt. Definitief. In een keer. Daarvoor was ik al eens gestopt en na 3 jaar weer begonnen.
Veel succes! Je doet het voor jezelf. Misschien het idee overnemen de boel flink schoon te maken en de schildeten zodat alles weer fris is? Dan moet je wel naar buiten..,
Hoe dan ook: toi-toi-toi!

Margo, (E-mail ) (URL) - 11-09-’11 16:11
Laurent

Met wijn koop ik tegenwoordig van die 25 cl flesjes, dan blijft het daar tenminste bij.

Laurent, - 15-09-’11 22:55
ria

@Laurent: Ja dat kan ook, maar dat hou ik ook behoorlijk in de hand. Een glaasje bij het eten en ‘s avonds twee. Dan heb ik aan zo’n klein flesje niet genoeg natuurlijk ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 15-09-’11 23:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.