Voer voor vogels

Kijk, zo doe ik dat.

Een sinasappelnet en een grote zak pelpinda's, daar zijn ze wel een tijdje zoet mee voorlopig. Als het echt gaat vriezen krijgen ze wel wat extra vet, dat is nu nog nergens voor nodig, dit eigenlijk ook niet, maar ze moeten wel weten dat er voor ze gezorgd wordt natuurlijk, ook in tijd van nood.

Vorige week kwam ik erachter dat mijn identiteitskaart al ruim een een half jaar verlopen was, dus vanmorgen ben ik keurig met een boos gezicht op de foto gegaan en heb een nieuw kaartje aangevraagd op ons mooie gemeentehuis. Vroeger kreeg je dat gelijk mee, maar nu duurt het een week eer ze klaar zijn.

Vanmiddag reed ik met Joop mee naar de taxistandplaats en wandelde terug. Op Noordwelle liep ik even bij de dierenartsenpraktijk binnen om Didi te wegen. Ik kreeg vanmorgen een mailtje van het bazinnetje van Senna een zusje van Didi, die was na de sterilisatie flink aangekomen en stond nu op dieet. Het was mij de laatste tijd ook opgevallen dat Didi wat aankwam, dus ik gaf haar al wat minder te eten. Ze weegt op de kop af 33kg. Dat is netjes, maar meer moet het niet worden.

En toen kwam ik min of meer per ongeluk in de Hakeweg terecht, waar het een vieze slikboel was. Didi mocht los, want daar komt geen sterveling. Toen rook ze iets en sprong opgewekt de slootkant in en jawel, het land op en er was een konijntje, hoera! Maar ik denk dat het konijntje wel een beetje ziek was, want dat liep niet meer zo hard, zodoende had ze het snel te pakken.

En ik liep maar door, want dat kan je dan het beste doen. Roepen heeft geen zin, tenminste bij Didi niet. In een bocht een stuk verderop ben ik gaan zitten wachten tot ze vrolijk met haar prooi aan kwam lopen. Ik heb haar geprezen want ze was trots natuurlijk en ze kwam naar mij, allemaal goed. 

Heel lang geleden, mijn schoonzusje was pas verhuisd en we gingen voor het eerst op haar nieuwe adres kijken. Tom Tom was nog ver te zoeken.

"Wat was het adres ook weer?"

"Dat heb ik niet bij me, iets met beesten... uh vogels of zo.... ja, Voer Voor Vogels, dat is het!" 

Na wat navragen aan voorbijgangers bleek het toch iets anders te zijn, Graan voor Visch..... bijna hetzelfde toch?

Update: 't Is een haas zegt Joop, ik kan die twee nooit uit elkaar houden. Dan toch geen ziekte onder de leden waarschijnlijk..

Ria Dinsdag 22 November 2011 at 6:27 pm | | Standaard

elf reacties

Wieneke

Handig, dat pindanet. Ga ik ook doen, maar nu nog niet. Er vliegen hier nog enorm veel muggen rond. Zaterdagmiddag zag ik een vliegende vlinder op de hei. Een prachtige dagpauwoog. Ik dacht eerst nog: leuk vogeltje, maar het was een echte vlinder. Natuurlijk kan ik het weer eens niet bewijzen, want de camera lag thuis. :-(
En die foto van het konijntje is heel erg naar.

Wieneke, (URL) - 22-11-’11 19:10
ria

@Wieneke: Ik denk dat het konijntje dankbaar kan zijn, http://nl.wikipedia.org/wiki/Myxomatose is een rotziekte voor die beestjes.

ria, (URL) - 22-11-’11 19:17
Sjoerd

Wat in de natuur van zo’n beest zit krijg je er niet makkelijk weer uit…

Sjoerd, (URL) - 22-11-’11 20:15
Ina

Geweldig knap vind ik dat nog altijd dat jullie het adres zo gevonden hebben en dat zonder mobiele telefoon i-pot en wat al niet meer :-)

Ina, - 22-11-’11 20:21
Irene

Wat een groot gemeentehuis, jullie dorp is toch heel klein?

Irene, (URL) - 22-11-’11 21:00
ria

@Irene: ‘t Is de Gemeente Schouwen-Duiveland, heel het eiland dus en het gemeentehuis staat in Zierikzee :-)

ria, (URL) - 22-11-’11 21:18
adriaanbrillie

Is uw kast vol, dat het al in de bomen moet hangen?

adriaanbrillie, (URL) - 22-11-’11 22:01
Thérèse

Ja, het beestje heeft wel lange oren…maar ook hazen kunnen enorm hard lopen. Vreemd.
Ik zou die boze foto wel graag willen zien. Komt nog wel, hè?

Thérèse, (URL) - 22-11-’11 22:24
Redstar

De honden hier zijn ook in een klap doof als ze ergens achter aan zitten.

Redstar, (URL) - 23-11-’11 08:24
marlies

die pinda’s, dat doe ik ook al jaren dat moet zielsverwantschap zijn, al zeggen mijn kinderen dat het een kwestie van de tijd waarin wij jong waren is.(af en toe gaat het ze te ver en noemen ze me een crisiskindje).

marlies, - 23-11-’11 15:28
Renesmurf

haas of konijn, dat beestje had gewoon pech.
Hopelijk wel een prettig leven gehad.

Quandy moet in december weer een prikje, ik kreeg er al post over.
En dat vogelvoer kom ik nu ook dagelijks weer tegen bij de mensen, toch leuk.

Renesmurf, (URL) - 23-11-’11 20:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.