Hekserij

We hebben een heksenkring in de tuin.

Erg veel paddenstoelen eigenlijk ook dit jaar.  Ik vind dat wel mooi, net zoals de wilde orchidieën laten we alles  lekker groeien zoals het op komt. Morgen volle maan en het lijkt of de heksen ons nu al te pakken nemen.

Ik was alweer vroeg onderweg voor een rondje, het was heerlijk buiten, zon wind en bij de boer wordt al volop gekampeerd. Geen gezicht al die 'verloren' caravans zo midden op het land. En omdat het zo lekker was plakte ik er nog een extra blokje aan vast en liep over Ellemeet. Bij het tankstation hadden we een vechtpartij met twee lobbessen die daar wonen, het ging even flink tekeer maar was net zo vlug weer over en we wandelden vrolijk verder. 

Eenmaal thuis bleek er een stroomstoring in de blokhut, geen prik meer, nergens. Joop wist het niet meer, hoe en wat, dus dat was even zoeken, maar hij wist ook niet waar en dat zijn dan wel de gevolgen van die zwarte vlek ergens in die hersens. Nu is het wel opgelost, maar met een omweg, dus de fout is niet weg maar omzeild.

Toen dat voorbij was en ik de kachel maar eens aan ging maken vond ik druppels bloed. Joop bloedde niet en ik ook niet, dus Didi maar eens nagekeken en jawel, die had een wond op haar borst van de vechtpartij eerder. Toch maar even langs de dierenarts en eerst bij het baasje van de andere honden, want meestal valt dat wel onder de verzekering. Nu ja, alles is netjes geregeld, Didi is geniet en de verzekering dekt de schade.

De eerste eitjes zijn gelegd vandaag, dat betekent zondagmiddag rond een uur of drie voor deze koppels de tweede, daar kan je de klok op gelijk zetten.

Ria Vrijdag 09 December 2011 at 6:04 pm | | Standaard

zes reacties

Thérèse

Wat een hoop nieuws. Het meeste schrok ik van de vechtpartij. Het klonk net of jij wel iedere dag zo iets meemaakte. Nou een snelle genezing voor Didi. En het beste met de rest, met Joop en de heksen, met de stroom en de volle maan. Ben ik nog iets vergeten? Vast. Liefs Th.

Thérèse, (URL) - 09-12-’11 20:49
ria

@Thérèse: Nou het was eigenlijk zo voorbij, vandaar misschien, we maken dat echt niet elke dag mee hoor, gelukkig ;-)

ria, (URL) - 09-12-’11 20:54
adriaanbrillie

Dat is dan duidelijk een bijeenkomstplaats, kan je maar betere niet meer komen.

adriaanbrillie, (URL) - 09-12-’11 21:15
Sjoerd

Tsja, zo’n vechtpartij zit in een klein hoekje. Vooral als alles losloopt… Gelukkig valt de schade mee.

Sjoerd, (URL) - 09-12-’11 21:50
Renesmurf

Erg vervelend, dat vechten, en jammer.
Hopelijk zonder verdere gevolgen!

De paddestoelen alhier zijn al reeds verdwenen.

Renesmurf, (URL) - 10-12-’11 00:43
Redstar

Gister hoorde ik iedereen klagen dat het koud was, maar ik vond het ook heerlijk weer.
Honden vechten soms ja

Redstar, (URL) - 10-12-’11 08:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.