In afwachting van...

Longworm is een parasiet die voorkomt bij zoogdieren, zoals koeien, paarden, schapen, honden, katten en dus ook zeehonden. De aandoening komt vooral voor bij jonge dieren,  hoewel hij tegenwoordig ook steeds meer bij volwassen dieren gesignaleerd wordt.

Iedere zeehond kan in zijn leven te maken krijgen met longwormen, maar gelukkig is dit voor gezonde dieren met voldoende weerstand geen probleem. Zij hebben geen last van de parasiet. Bij zeehonden met te weinig weerstand kan de longworm zich vermenigvuldigen en uitgroeien tot een ware plaag.

Kijk hier voor de rest.

Natuurlijk heb ik het even opgezocht, ook al stelde de dierenarts me gelijk gerust en natuurlijk hoest die zeehond niet zomaar de wormen in de rondte, die zitten in haar darmen en die heeft ze gekregen door iets wat ze at en omdat ze verzwakt was kregen die wormen de kans zich te ontwikkelen.

Didi is gezond, ingeent en krijgt goed te eten.

De film staat inmiddels in de top tien bij You Tube en is ongeveer 55.700 keer bekeken, daar zal nog wel wat bijkomen, want de reacties blijven ook maar doorgaan. Meestal positief gelukkig, ook al komt de Rottweiler ook nogal eens ter sprake, zulke dingen realiseer je je van tevoren helemaal niet natuurlijk.

En nu heb ik er genoeg van.

Ook van de kou!

Ik stem voor komend weekend een elfstentocht (vooruitdanmaar) en dan daarna kunnen de bankjes weer in gebruik worden genomen bij een graadfje of vijftien boven nul.

Ria Dinsdag 07 Februari 2012 at 6:45 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

acht reacties

Thérèse

Nee, zo iets kan je niet voorzien. Maar het gaat weer over, hoor Ria. En laten die mensen niks kwaads over Didi zeggen (of over die lieve Simba) . Zokm gewoon do,\m, moet je maar denken.

Ik stem ook voor dooi, ook na de tocht der tochten. Gezellig op een bankje zitten, klein zonnetje er bij……en óp naar de Lente.

Thérèse, (URL) - 07-02-’12 19:31
Brillie

Ik wacht al tijden op je http://www.brillie.nl

Brillie, (URL) - 07-02-’12 19:39
tineke

Nog even en ik ga emigreren,heb mijn buik vol van die kou,en mijn stijve gewrichten.Verlang zo ontzettend naar de warmte.

tineke, - 07-02-’12 20:35
mack

Je hebt je (15 minutes of) fame bereikt.

mack, (URL) - 07-02-’12 21:42
Sjoerd

Laat ze maar lullen, wij weten wel beter….

Sjoerd, (URL) - 07-02-’12 22:21
Irene

Het weer is nu eenmaal niet democratisch geregeld, Vrouw Holle beslist.

Irene, (URL) - 07-02-’12 23:16
mack

http://www.nujij.nl/algemeen/hond-ontmoe..

mack, (URL) - 08-02-’12 09:12
Irene

Ik heb nu pas die commentaren gelezen. Het lijkt erop dat er mensen bij zijn die overal negatief commentaar op hebben. Als je soms de reacties op Youtube ziet, daar word je niet goed van.
Ik hoop dat men zich bij ons filmpje rustig houdt (wij hebben er vanochtend ook eentje geplaatst).

Irene, (URL) - 08-02-’12 12:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.