Met de bus mee.

Na nog wat gerommel in de tuin vanmorgen, o.a. het schoonmaken van de bank en stoelen, zijn we vanmiddag eindelijk eens op de bus gestapt.

Dat was toch wel weer een aparte ervaring. Bussen is net autorijden, alleen schommelt het wat meer en je kunt niet naar buiten kijken als hond zijnde. Als mens zie je ook weinig, de ramen zitten veel hoger dan vroeger.

We zijn meegereden tot het Transferium in Renesse, verder gaat hij ook niet, dus als ik eens naar Burgh wil, moet ik daar eerst weer twintig minuten wachten. 

Didi mocht voor niets, eigenlijk mag dat niet maar hoe het dan echt moet wist de chauffeur ook niet te vertellen, een ov kaart met een hondenkop is ook een beetje raar, al zou het dan wel zo moeten.

We liepen door Renesse en de polder terug. Het was heerlijk.

Ria Donderdag 15 Maart 2012 at 7:15 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

negen reacties

Sjoerd

Lekker wandelingetje…

Sjoerd, (URL) - 15-03-’12 20:31
Irene

Je gaat me nu toch niet vertellen dat Didi daar de eerste hond was die ooit met de bus reisde? Daar zijn vast richtlijnen van busoverheidswege voor met een vuistdikke handleiding en een serie uitzonderingsmaatregelen en hardheidsclausules. Op zich geen wonder dat de chauffeur daar geen zin in had. ;-)

Irene, (URL) - 15-03-’12 20:57
aargh

Het was toch altijd zo: in een tas/mand of met een kinderkaartje. Zijn ze nu soms de klut kwijt omdat iedereen een chipkaart heeft?
Heerlijk dagje was het he!

aargh, (URL) - 15-03-’12 21:55
hanscke.

Daar ben ik nu ook heel nieuwsgierig naar, hoe ik Hessel mee kan nemen in de bus. En manlief wil absoluut geen ovkaart. Hij zegt als de Japanners hier in het land zijn worden ze ook meegenomen. Op die voorwaarden kan ik toch ook reizen?

hanscke., (URL) - 15-03-’12 22:19
ria

Kleine schoothondjes mogen gratis mee, wist ze te vertellen. Grote honden zien chauffeurs vaak door de vingers, er werd ook niets van gezegd hoor, ik vroeg er zelf naar bij het uitstappen. Ze vertelde dat die eigenlijk kindertarief moeten betalen, dus dan moeten ze ook eigenlijk een ov kaart hebben :-)

@Aargh: Het was vurrukkelluk!

@Hanscke: Natuurlijk je doet gewoon je Japanse muiltjes aan ;-)

ria, (URL) - 15-03-’12 22:26
Renesmurf

Ja, dat is leuk, met de bus! En dan teruglopen.
En wat mag of niet mag, ach ja, het is gelukt, en daar gaat het om!

Renesmurf, (URL) - 15-03-’12 22:39
tineke

Heb je wel genoten van dit ritje met de bus,na zoveel jaren.?
En wat kijkt de wereld toch mooi als het zonnetje schijnt.

tineke, - 16-03-’12 00:00
Thérèse

Die Didi, ze kijkt wel van: “wat ik nou meemaakte?” Ik weet de regels voor honden ook niet.

Thérèse, (URL) - 16-03-’12 18:12
Sil

Geen succes dus : /

Sil, - 16-03-’12 23:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.