Neven- en nichtendag

Vandaag hadden we familiedag op de kookboerderij van Marieke en Kees, zoon van de onlangs overleden tante Jo. Op de dag van haar begrafenis werd besloten  nu eidenlijk eens een keer op een andere manier bij elkaar te komen dan op een begrafenis en dat was vandaag het geval.

Tante Jaantje was er ook, vrouw van Ome Jan, de postbode van Burgh Haamstede. Ome Jan is al een poos geleden overleden, zij hadden geen kinderen, maar neefjes en nichtjes logeerden nogal eens bij haar en daar had ze nog wel verhalen over. Zo had Joop ooit eens de vuurdoorn in de tuin in de fik gestoken, die heet toch niet voor niets zo. Hij had lucifers uit de keuken gepakt en eens gekeken wat er gebeurt als je zo'n ding aansteekt. Nou dan komt tante Jaantje met haar pantoffels naar buiten gerend om de boel uit te slaan. Zulke verhalen dus.

Wij zijn een paar uur geweest. Toen ze met koken begonnen vond Joop het welletjes en wilde naar huis. Ik had inmiddels al wel gebakken meelwormen gegeten en gebakken paardenbloemknoppen, 'Zeeuwse Olijven' noemt Marieke dat en die zijn erg lekker! Zeewierchips en Klapperpesto ook erg lekker en natuurlijk erg apart.

Ik had nog wel even willen blijven, want we hadden ook al vanalles uit de tuin geplukt en geknipt. Nu ja volgende keer beter. We zijn weer thuis bij de kachel, want koud was het wel vandaag.

Meer foto's hier

Ria Zaterdag 28 April 2012 at 7:18 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

veertien reacties

tineke

Joh,wat gezellig,…zou ik ook wel een keer willen,een neven en nichtendag van de Geelhoedjes.
Voor Joop was het nog net iets teveel,maar goed dat hij het zelf aangeeft.Ja bij julliewas het pet met het weer,hoorde het van mijn zusje Wil,die keerd ook weer naar huis terug.

tineke, - 28-04-’12 20:06
ria

@tineke: Ja dat zou zeker leuk zijn. Voorstellen en organiseren maar. Gezellig koken bij Marieke is een optie hoor! Lekker kokkerellen met z’n allen.

ria, (URL) - 28-04-’12 20:09
Irene

Wat een eigenaardige gerechten, is dat normaal op een neven- en nichtendag? Of eten Zeeuwen altijd dingen als meelwormen en paardebloemen?

Irene, (URL) - 28-04-’12 21:01
ria

@Irene: Hahaha, nou het was omdat iemand er naar vroeg hoor, van die meelwormen en Marieke had ze te staan vandaar. Het eten dat ze voor de maaltijd klaar gingen maken zag er vrij normaal uit voor zover ik dat dan kon waarnemen. Maar nu je het zegt… misschien wilde Joop daarom wel naar huis ;-) (geintje hoor)

ria, (URL) - 28-04-’12 21:18
Sjoerd

Soms moet ik Joop gewoon gelijk geven… Overigens was het hier rond de twintig graden… Lekker, alleen af en toe wat vochtig.

Sjoerd, (URL) - 28-04-’12 23:32
Nanos

Wij zijn snel klaar met een neven- en nichtendag. We hebben nul nichten en van de twee neven is er nog een in leven.
Hier was het vandaag lekker weer, de temperatuur was goed en ik heb geen regen gezien.

Nanos, (URL) - 29-04-’12 00:02
Margo

Wat zijn gebakken meelwormen??? :-( Het klinkt erg …. vies!

Geen wonder dat Joop naar huis wou! ;-)

Margo, (URL) - 29-04-’12 00:18
adriaanbrillie

We hebben vandaag een persoonlijke dag… de 14de

adriaanbrillie, (URL) - 29-04-’12 01:09
aargh

Ja een bekend geluid op begrafenissen, kom ook eens gewoon bij elkaar zonder overledene. En dat komt er dan toch weer niet van. Bij jullie dus wel, leuk, en zo’n kookboerderij is een uitstekend idee. En gezellig samen aan de afwas achteraf natuurlijk.

aargh, (URL) - 29-04-’12 09:49
ria

@Aargh: Ja en samen koken. De mannen van de foto zijn aan het voorgerecht.

ria, (URL) - 29-04-’12 09:52
Wieneke

Iets DOEN met zijn allen is altijd leuk. Het was in ieder geval erg gezellig aan de foto’s te zien.Heel goed idee om zo’n bijeenkomst te organiseren. Dat van die meelwormen en zo doet mij niks. Ik heb wel grote torren gegeten in Thailand. Lekker, hoor. :-)

Wieneke, - 29-04-’12 10:43
Redstar

Lol, die vuurdoorn was vast gortdroog. Rotstruiken zijn het.

Redstar, (URL) - 29-04-’12 13:02
tineke

Nou dan even voor de duidelijkheid,is nicht Betsy dan degene die rechts in de tuin staat met grijze jas en donkergrijze sjaal,en haar broer neef Wim..in de keuken,met paars geblokte blouse aan.??

tineke, - 29-04-’12 20:24
ria

@Tineke, wat Betsy betreft zit je fout. Wim heb je goed geraden :-)

ria, (URL) - 29-04-’12 22:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.