Emotie

Ik doe er nog maar eentje uit het familie album, want deze is toch ook wel heel leuk en zoals Irene al zei, Joop is nog niets veranderd.

Ina belde vanmiddag al, nadat ze natuurlijk eerst spontaan gereageerd had bij de post van gisteren, ze weet hoe leuk ik dat vind. Daarna belde ze Joop om zijn emotie te horen hoe blij hij was, dat zij ook blij was met het teruggekeerde doosje...

Dat internet is zo eenvoudig nog niet, zeker als je het moeilijker maakt dan het is.

Afgelopen weekend was er weer de vraag, waarom Facebook wel of niet en waarom Twitter wel of niet en dan denk ik, waarom niet allebei. Joop krijgt de kriebels als hij het woord Twitter nog maar hoort, maar heeft wel een account sinds kort. Als me dat dan zo gevraagd word weet ik geen antwoord, maar ik heb er nog eens diep over nagedacht...

Facebook is vooral voor vrienden en bekenden, dat doe je niet zo met vreemden, tenminste zo voel ik dat. Op Twitter volg je gewoon iedereen, daar kan je honderden mensen/bedrijven/nieuwspagina´s, alles wat je maar interresseert, volgen zonder dat ze je terug volgen, dat is daar niet belangrijk nl. Het is wel leuk natuurlijk, als ze jou ook interressant vinden om wat je plaatst of doet, of gewoon om terug te volgen, maar het hoeft niet.

Dus als mensen zeggen dat het eigenlijk hetzelfde is, is dat totaal niet waar, heel erg verschillend zelfs en ik vind het allebei leuk. Verder ben ik er totaal niet druk mee, ik kijk af en toe eens, meestal ´s morgens bij de koffie, vervolgens een check voordat ik ga wandelen, als ik terugkom weer en ´s avonds na het eten een update hier. Dat gebeurt dus nu en dan vanavond nog een potje Feuten op de bank.

Ik moet er namelijk echt even voor gaan zitten, want mijn telefoon kan al die fratsen niet en eigenlijk wil ik dat ook graag zo houden. Een telefoon is namelijk om te bellen en gebeld te worden als het nodig is, meer niet.

Ria Maandag 04 Juni 2012 at 6:11 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vijf reacties

marlies

ik volg jou gewoon hier en als het zo uitkomt een mailtje of een belletje. dan vind ik het digitale gebeuren wel welletjes. dan af en toe zo’n paar super dagen als afgelopen week voor het eggie… wie weet ga ik ooit nog wel een feud account maken want dat vond ik dan weer wel leuk. maar dat geregistreer is het dan weer helemaal niet wat mij betreft.

marlies, - 04-06-’12 19:53
Sjoerd

Ik hou me het liefste bij mijn blogvrienden… Maar ook ik heb een facebook en een twitter account.

Sjoerd, (URL) - 04-06-’12 21:21
Renesmurf

Ik vind facebook dan weer niks, geef mij maar de weblogs. En twitter, maar dat is ook pas na 17 uur.

Renesmurf, (URL) - 04-06-’12 23:58
Margo

Helemaal niet! Het heet ook een smartphone en is eigenlijk een computertje waar je alles mee kunt. Ik bel er nooit mee. Ik heb sowieso een hekel aan bellen en gebeld worden. Maar voor noodgevallen is het handig.

Margo, (URL) - 06-06-’12 00:02
Nanos

Tot op heden is de lol van Facebook me ontgaan, komt ook niet meer, ben ik bang.

Nanos, (URL) - 09-06-’12 01:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.