Nooit te oud

Joop moest al vroeg richting Zierikzee vanmorgen en het weer zag er redelijk goed uit, vandaar dat ik een stukje meereed, voor de broodnodige variatie. Bij Kerkwerve stapte ik uit om zo terug naar huis te lopen. 

Gelukkig had ik een regenjas meegenomen want we hielden het niet droog en Joop pikte me op de terugweg ook weer op, ik had wel een uurtje gewandeld inmiddels.

Daarna diende het volgende probleem zich aan. De boot van Sil moest uit het water, maar de kiel wilde niet meer omhoog. Passantengeld per week is best duur en dan ook nog eens pech aan je auto hebben, het schoot allemaal niet op. Dus wij laadden de gereedschapskist in plus onze vereende krachten en reden richting haven. Wij werden er niet vrolijk van, bijna geen beweging in te krijgen, maar zoals je op de foto ziet is het ons Joop toch gelukt en kan hij morgen op de trailer.

Wij aten voor de verandering eens een pizzaatje op het dorp en dronken daarna nog een afzakkertje bij Salud.   

Het wordt alweer vroeg donker. Er staat weer een lange winter voor de deur.

Wat zal ik eens gaan doen, behalve breien en wandelen... eindelijk eens leren koken, of mandala's tekenen, masseren lijkt me ook wel wat, sieraden maken, leren mediteren, kan dat eigenlijk? Pottenbakken, kleisurfen, schoenweven, glasblazen er is zoveel, maar wat kies ik!

Ria Zaterdag 25 Augustus 2012 at 8:38 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeventien reacties

Margo

Schoenweven?????

Hou eens op met de winter, het is nog hoog zomer hoor!

Margo, (URL) - 25-08-’12 21:50
ria

@Margo: Nou ik merk er niks van hoor, we zitten binnen en ik brei, dat doen we ‘s winters ook ;-)

ria, (URL) - 25-08-’12 21:54
Sjoerd

Ik hen vandaag nog lekker rondgereden met de MG…

Sjoerd, (URL) - 25-08-’12 22:23
ria

@sjoerd, dat was hier niet leuk geweest met al die buien. Maandag gaat Joop hemeerst opnieuw af laten stellen, hij krijgt het zelf niet goed voor elkaar.

ria, (URL) - 25-08-’12 22:27
Renesmurf

Kies maar iets van automonteur of zo, altijd handig!
Ja, over 4 maanden is het alweer kerst, en over 8 maanden weer lekker voorjaar!

Wel een leuk idee, ergens af laten zetten en dan lekker terugwandelen.

Renesmurf, (URL) - 25-08-’12 22:34
Redstar

Die winter is zo voorbij :D hij moet nog beginnen.

Redstar, (URL) - 26-08-’12 09:27
Irene

Moet je dan nog meer? Je bent toch altijd al bezig? Nou ja, geen mandala’s in elk geval, dat vind ik zo’n volmaakt zinloze actie in de categorie macrameeën (weet je nog ;-) en als je klaar bent heb je een ding waarvan je niet weet wat je ermee moet. Schoenweven en kleisurfen klinkt wel leuk, vooral tegelijkertijd. Maarwatishet?

Irene, (URL) - 26-08-’12 11:16
ria

@irene: daar kom ik dan wel achter, als ik het ga doen he ;-)

ria, (URL) - 26-08-’12 11:35
tineke

Heb je er dan nog wel tijd voor met een andere hobby erbij,je bent al zo druk met van alles en nog wat.!!
En de zomer is nog lang niet afgelopen hoor,vandaag fikse buien hier,en morgen droog en 25 graden.Winter, moet er niet aandenken.!!

tineke, - 26-08-’12 11:59
marlies

ik zit ook maar te zeuren over die aankomende donkerte maar eigenlijk moet ik toegeven dat het de afgelopen jaren erg meeviel. want zo snel als de zomer voorbij is gegaan(nou ja hij is nog helemaal niet voorbij) zo snel en misschien nog sneller is die donkerte ook weer verleden tijd en dan herhaalt alles zich weer in een nog razender tempo dan het nu al gebeurt. brei maar gewoon fijne truien en mutsen en haal je verf en kleurpotloden uit hun zomerslaap. en weet je wat ook heel fijn is (en wat mij zomaar weer lukt na jaren te ongedurig geweest te zijn)… lekker in een boek wegduiken.

marlies, - 26-08-’12 14:30
ria

@marlies: ja, dat met die boeken heb ik ook, best lekker ook, als afwisseling. Potloden was ik al van plan en mijn verf en toebehoren heb ik even uitgeleend aan Mir, kijken of zij het leuk vindt om te doen, als afleiding, voor haar zijn ook de andere suggesties eigenlijk, want zoals iedereen al zegt, ik doe al genoeg. Maar mocht ze willen dat ik meedoe, altijd natuurlijk.

ria, (URL) - 26-08-’12 17:03
adriaanbrillie

Je kan ook een boek gaan schrijven…

adriaanbrillie, (URL) - 26-08-’12 18:51
marlies

ha, brillie voegt (eindelijk) weer eens iets zinnigs toe ;-))

marlies, - 26-08-’12 18:55
Thérèse

Gaan boetseren, Ria. Is weer heel iets anders en wat lessen zijn nooit weg. Misschien samen met Mir.
Wat een karwei die boot, hè? Goed van jullie.

Thérèse, (URL) - 26-08-’12 20:04
ria

@Therese: Ja boetseren, pottenbakken, dat wilde ik ooit ook eens, maar nu, ik weet niet. Geef jij cursussen trouwens? Misschien moeten we eens een workshop organiseren ;-)

ria, (URL) - 26-08-’12 21:37
aargh

Schoensurfen en kleiweven lijkt me anders ook wel wat, en pottenblazen en glasbakken. ;-) Maar wat dacht je van een boek? Als je het juiste boek hebt kun je je in november in de tropen wanen. En gewoon lekker naar het strand, heel meditatief hoor, naar de golven kijken en de patronen in het zand.

aargh, (URL) - 27-08-’12 14:29
hanscke

Je kunt ook heel veel doen, ik kleur Mandala’s, soms teken ik, ik brei, ik sport, tennis, zwemmen en wandelen en ik ben nergens heel erg goed in, maar ik vermaak me uitstekend. Alleen heb ik nog niet zo veel zin in de winter. Gelukkig is het voorlopig nog wel even licht tot een uur of half acht. Kan ik lekker lopen met hond Hessel

hanscke, (URL) - 27-08-’12 20:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.