Foetsie

Ijzig koud vandaag en er stond ook nog eens een stevige bries. 

Toch wandelden we een rondje en eenmaal met windje mee was het best lekker.

Geen bevroren sloot meer, maar dat kwam denk ik meer door de wind, want de vijver is nog wel steeds bevroren. Over de vijver hebben we trouwens wat zorgen, hij raakt leger en leger, het lijkt wel of hij lek is... daar zouden we niet blij mee zijn natuurlijk. We hebben extra stevig folie waardoor geen wortels zouden moeten kunnen groeien. We wachten het even af.

Het land droogt al aardig op, de klei begint scheuren te vertonen.

En wat schetst mijn verbazing toen ik op de bovenste foto naar de vlek op zoek ging....... weg! Foetsie! Tot hij weer terug is natuurlijk, maar voorlopig stel ik een nieuw toestel nog maar even uit.

Ria Donderdag 21 Februari 2013 at 4:10 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vier reacties

marlies

heee, de slakkenpost was vandaag heel lief! dank je wel.die kleine bloemist staat me hier vanonder zijn mutsje heel ondeugend aan te kijken :-)). het is wel erg droog weer hoor en met deze wind, ook al is hij ijzig koud, verdampt toch ook we water uit de vijver? vullen jullie die normaal bij? hier droogt de was buiten binnen een paar uurtjes , zeker als de zon, zoals vandaag, al best wel warm schijnt. hoe hoog staat het water in de sloten eigenlijk?

marlies, - 21-02-’13 17:03
ria

‘s Zomers vullen we altijd bij. Tsja, ik weet het niet hoor, het kan best natuurlijk. We gaan hem ook nog niet gelijk leeghalen hoor, misschien eerst nog eens bijvullen. De sloten worden bemalen al zijn die nu ook wel leeg, kijk maar naar de middelste foto. Fijn dat je blij was met de voorjaarsgroet ;-)

ria, (URL) - 21-02-’13 17:42
Sjoerd

Bij mij hadden de woelmuizen een gat in de vijver geknaagd…

Sjoerd, (URL) - 21-02-’13 20:57
Jan K. alias Afanja

Je had er fraaie wolkenpartijen bij vandaag.
Wacht nog maar rustig even af met je vijver. Zeker met het huidige weertype met vorst en een stevige wind verdampt er volgens mij nogal wat water. Eerst de boel straks maar eens rustig laten ontdooien, dan even bijvullen en maar zien wat er gebeurt. Hopelijk valt het mee, want het zijn van die rotklussen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-02-’13 21:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.