Lekker buiten spelen

Neef Kees had nog een krat of zes met blokjes te staan, afvalhoutjes, aanmaakhoutjes, buitenkachelhoutjes.... en die bracht hij vanmorgen. Nu staan er weer zes van die lelijke bakken naar me te kijken. Waslijntje weg, dus ik moet ook op zoek naar een nieuwe plek om mijn was te laten wapperen.

Wel heel fijn dat hij ze kwam brengen met het hefding en we niet alles hoefden over te laden, wat een werk zou dat geweest zijn voor een hoop rommel.

Ik veegde en ontmosde intussen de stoep, waar ik het lekker warm van kreeg. Niet al het mos hoor, ben je gek, alleen de dikke dodden die boven de stenen uitpuilden. Ik moet bij zulke werkjes altijd aan mijn vader denken, die  slaaf werd van zijn gazon. Dat ben ik dus niet van plan.

Het terras is er om makkelijk te kunnen lopen, hard, vlak en niet glibberig. Hoe het er verder uitziet zal me worst zijn, daar is het te groot voor. Mosje hier, vlekje daar, onkruidje, het hoort erbij en stoort me niet.

Joop vindt het lelijk als ik dingen die zich per ongeluk uitzaaien laat staan tussen de stenen, ik vind dat leuk, hij niet, dus die heb ik vandaag de nek omgedraaid. Ach ja, het is ook wel weer netjes zo.

Het waterpeil in de vijver zakt vrolijk verder, we hopen wel binnenkort een lek te vinden want het wordt er niet mooier op. Hopelijk komen de orchideeën nog wel terug.

Eind van de middag ging ik nog even bij de schaapjes langs die inmiddels overdag vrolijk in de wei lopen.

Ria Donderdag 28 Maart 2013 at 6:11 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zeven reacties

Thérèse

Haha, heb je Joop voor zo’n kleinigheid de nek omgedraaid? Ria toch!

Thérèse, (URL) - 28-03-’13 22:50
ria

Haha, ja ik zie nu ook dat het er een beetje onhandig staat, maar Joop leeft nog hoor ;-)

ria, (URL) - 28-03-’13 23:05
Sjoerd

Ach, het spijt me van Joop, de arme sloeber…

Sjoerd, (URL) - 28-03-’13 23:28
Jan K. alias Afanja

Ik hoop toch niet dat al dat hout nog voor deze schier eindeloze winter bestemd is, want dan zou het nog wel eens lang kunnen duren, voordat ik hier van ons ook hier en daar groene terrasje kan genieten.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-03-’13 00:16
marlies

beetje rigoureuze oplossing, dat wel, maar als ik nog eens een meningsverschil met een dierbare krijg schakel ik jou in!

marlies, - 29-03-’13 18:28
Theo

Ik geef je gelijk. In mijn tuin heb ik juist mos gekweekt. Ik vind het mooier en zo is de natuur nu eenmaal. En even had ik ook medelijden met Joop, maar begreep wel wat je bedoelde :D
Wat groeien die lammetjes snel zeg.

Theo, (URL) - 29-03-’13 20:48
ria

marlies, hihi theo, gelukkig! Eindelijk iemand die me begrijpt ;-)

ria, (URL) - 29-03-’13 20:54
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.