Paasgat

Er rijden wel wat meer auto's dan anders, maar eigenlijk valt het wel mee met de drukte, op de weg tenminste. De restaurants zijn 's avonds wel goed bezet met eters. Bij het achterste huis rechts tussen de bomen, fotografeerde ik een paar dagen geleden de Ribesjes. Ze kennen me wel hoor ;)

Vandaag hebben we de pomp er maar bij gezet om de vijver leeg te halen. Het water bleef maar zakken, maar om nu nog een week te wachten en het gat moest toch goed zichtbaar zijn, daar zakte het te hard voor.

En jawel, een flink gat, een hele losse flap. Dat kan niet van mijn harkje zijn want van de andere kant vis ik niet op waterplanten daar, daarvoor sta ik aan deze kant en dan zou de flap dus deze kant op moeten vallen. Ingewikkeld, maar ik wil geen schuld als ik het niet heb.

We hebben een grote bak waar we al water en planten in verzameld hebben, vissen zijn nergens meer te bekennen, of de reigers hebben ze al op, of ze zitten nog ergens onder de blubber. Die grote dot in het midden is de waterlelie.

Nu moet het maar snel gerepareerd worden, dan kan de boel weer vollopen. Ik kan niet wachten eigenlijk, want het weer is al zo triest en dan dit er nog bij een mens zou er depressief van worden, waar liggen de pillen ook alweer....

Toen ik gisteren naar huis liep vanaf het strand, zaten er ergens vier mensen op een bankje, dik aangekleed want stervenskoud, maar in hun handen hadden ze elk een grote Heineken pils. Ik vond het er een beetje triest uitzien en dacht: 'ga lekker een warme chocolademelk halen een eindje verderop'.

Te groot voor de scanner, ik deed er ook een week over.

Ria Zondag 31 Maart 2013 at 6:29 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

negen reacties

marlies

ik zag het meteen een abstracte Ganesha !

marlies, - 31-03-’13 19:31
ria

oh echt?, maar die heeft toch zes armen?

ria, (URL) - 31-03-’13 19:32
Sjoerd

Ik kan je maar een advies geven, helemaal leeghalen en nieuwe folie er overheen leggen. Het liefste met een laagje glasvlies ertussen…

Sjoerd, (URL) - 31-03-’13 21:38
Renesmurf

Ja, wij hebben toen onze vijver helemaal opnieuw aangelegd! Dat mocht ook wel na een jaar of 12 of zo.

Renesmurf, (URL) - 31-03-’13 22:58
Wieneke

Valt zoiets wel afdoende te repareren? Misschien is het advies van Sjoerd wel heel goed. Neem wat chocolade tegen de depressie, lekkerder dan pillen.
OT: Wat een lekkere theetjes!

Wieneke, - 01-04-’13 10:42
hanscke

Ik kan er ook slecht tegen als iets wat leuk en mooi moet zijn stuk is. Dan moet het zo gauw mogelijk gerepareerd. Ik geloof dat niet deze week, maar mid volgende week er toch iets van lente gaat aankomen. Moed houden en volhouden. Ooit ooit komt er wel weer eens een mooie warme dag.

hanscke, (URL) - 01-04-’13 13:15
Theo

Wel zonde van de vijver. Maar om eerlijk te zijn denk ik dat het advies van Sjoerd de beste is.

Waar haal jij je inspiratie uit? Ik vind het werkelijk prachtig! Al ben ik er nog niet helemaal uit wat ik er precies in zie.

Theo, (URL) - 01-04-’13 22:04
ria

Niets Theo, ik begin en dan groeit het vanzelf, deze heb ik zelfs een keer een kwartslag gedraaid en toen werd het iemand die zijn hoofd met duim en wijsvinger ondersteund. Een soort ‘ingedachten’ houding.

ria, (URL) - 01-04-’13 22:19
ria

De vijver gaan we repareren, gewoon het gat dichtplakken dus.

ria, (URL) - 01-04-’13 22:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.