Zonder steeltje

Mij hoor je niet meer klagen hoor, ik ben er inmiddels aan gewend en doe net of het herfst is, trui en sokken aan en lekker bij de kachel, ik hou dr van! Nu moet het niet ineens volgende week 32 graden zijn natuurlijk, want dan zul je mij eens horen.

Met een hele dag regen kom je niet veel buiten natuurlijk. Ik deed even een boodschap op het dorp met de paraplu en Didi.

En vanavond na het eten rook ik even aan de kamperfoelie voor Thérèse... en zal ik eens wat vertellen.... die ruikt heerlijk!!!! Zwaar zoet. Ik zou zo een bosje in de keuken zetten, maar er zitten nauwelijks steeltjes aan, dus laat ik ze maar lekker hangen waar ze hangen.

'Oe kan't zô hroeie, zonder steeltje', was een gevleugelde uitspraak van de Zierikzeese Piet Slootmaker als hij het over een (mooie) vrouw had.

Ria Vrijdag 24 Mei 2013 at 6:59 pm | | Standaard

tien reacties

Sjoerd

Er groeit wel meer moois zonder steeltje…

Sjoerd, (URL) - 24-05-’13 20:40
Jan K. alias Afanja

De natuur is intussen goed op stoom gekomen. Nu de zomer nog!
Ik zat vanmiddag even in een vogelkijkhut. Blij dat ik mijn winterjas aan had, want de oostenwind maakte het ook vandaag weer knap fris.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 24-05-’13 21:05
marlies

de koolmeesjes die in het nestkastje naast mijn kamerraam de lente praktiseren vliegen sinds vanmiddag af en aan met de bekjes vol rupsjes en ander levend spul. ik hoop maar dat het niet meer gaat sneeuwen.

marlies, - 24-05-’13 22:23
Renesmurf

Hier was het de hele dag zonnig en warm, gek genoeg. Totaal tegen de voorspellingen in! Wel veel wolken, maar nog meer blauwe lucht.

Renesmurf, (URL) - 24-05-’13 23:27
marlies

mooie druppelfoto ook trouwens

marlies, - 24-05-’13 23:53
adriaanbrillie

Morgen kan je weer die regendruppels op de foto zetten. Mooi hoor.

adriaanbrillie, (URL) - 25-05-’13 00:46
Redstar

Als het volgende week opeens 32 graden zou zijn, worden er heel wat mensen kierewiet denk ik. Het zou echt van de zotte zijn.
Hier staat een lavendel volop in de bloei, maar die ruikt niet zo als het regent.

Redstar, (URL) - 25-05-’13 08:50
Wieneke

Bloemen die weinig steel hebben kun je laten drijven in een doorzichtige glazen schaal. Staat leuk op een lage tafel met klimopblaadjes of ander groen spul uit je tuin erbij.
Wij kregen de regen pas gisteravond maar toen ook meteen maar gelijk voor de hele dag geloof ik. :-)

Wieneke, - 25-05-’13 09:29
Irene

Mooie uitspraak :-)

Irene, (URL) - 25-05-’13 18:16
Thérèse

Ruikt lekker hè Ria? Wij gingen vroeger als kinderen met een oom het bos in en vooral om de wikde kampergfoelie te ruiken.
Op je volgde logje schrijf ik morgen. Ik ben er ontroerd van. Heerlijk tevreden mens!!!

Thérèse, (URL) - 25-05-’13 20:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.