Ver(f)kleden

Als ik 's morgens uit bed kom schiet ik mijn 'uitbedkomkleren' aan en dan gaan we aan de koffie, thee en iets eetbaars. Wij hebben daarbij ieder ons tablet en Joop ook nog eens een papieren krant.

Dat duurt altijd wel een poosje en na nog een kopje koffie of wat wordt het tijd om eens iets te gaan doen. Joop zet dan zijn pet op en trekt zijn stofjas aan, voor mij is het omkleden geblazen zeker nu ik aan het schilderen ben. Ik trek dus mijn 'schilderkleren' aan, oude spullen die al onder de verf zitten van eerdere schilderbeurten.

Als ik het na een paar uur voor gezien hou met het schilderen wordt het tijd voor een douchebeurt, vandaag was het al ruimschoots middag. En daarna... u snapt het al, trek ik mijn wandelkleren aan.

Ik deed net als een paar dagen geleden met Joop, weer eens een rondje Ellemeet, het rondje dat ik in de loop der jaren wel het meeste deed.

In het dorp nog wat boodschappen en eenmaal thuis was het tijd om wat te relaxen in de zon, daar was het nog niet van gekomen vandaag, dus ik deed wat 'indezonzitkleren' kleren aan, zodat er ook nog eens iets bruin wordt misschien. Daar kookte ik intussen ook maar wat eten mee en at het ermee op, maar nu na het eten, binnen achter de pc, is het weer tijd voor iets warmers, zachters, 'avondkleren'.

Soms word ik er weleens niet goed van hoor van dat ge- verkleed. En dat ligt dan allemaal in de bakamer, want morgen heb ik het weer nodig natuurlijk.

Hoe doen jullie dat nu? Gelijk in de was en morgen andere? Of liggen ze ook in de badkamer? Er zijn mensen die gaan 's avonds ook nog sporten! Weer andere kleren!

Ria Donderdag 06 Juni 2013 at 6:38 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Ik ben lekker makkalijk en heb de hele dag hetzelfde aan. De andere dag iets nieuws en de oude in de was…

Sjoerd, (URL) - 06-06-’13 19:58
Thérèse

Jee, nog nooit erg opgelet. Voor schilderen gebruik ik altijd wat oude blouses en een dikke verfschort over de gewone kleren. Bovendien kleed ik mij meteen aan ‘s morgens. Bij wandelen doe ik een jas of vest aan, ook over de gewone kleren. En ‘s avonds een vest indien nodig. Ik verkleed mij dus nooit, jawel als ik naar een feestje ga of zo. Gemakkelijk hè Ria?

Thérèse, (URL) - 06-06-’13 20:07
Margo

Bij ons ligt er ook altijd kleding over de bedrand, of aan de kast, voor het open raam. Ik heb fietskleding en zonnekleding en ontbijtkleding (badjas) en kluskleding. :-D

Margo, (URL) - 06-06-’13 20:31
Irene

O dat doen wij ook de hele dag door. Als je de wei in gaat heeft het geen enkele zin om iets schoons aan te hebben want ze maken het toch binnen tien seconden smerig en als we ergens naar toe moeten moet er wel iets redelijk nets aan maar dat moet daarna meteen weer uit, veel te ongemakkelijk. ‘s Avonds wat warmers aan is ook heel gewoon, en werkkleding heb ik in soorten. Die laatste gaat zeker niet elke dag in de was. Tenzij het zo warm is, dan juist weer wel. Het is wat.

Irene, (URL) - 06-06-’13 22:09
ria

Oh gelukkig, ik ben niet alleen :-)

@Therese: Gelijk aankleden als je uit bed komt lijkt me vreselijk, dat doe ik eigenlijk nooit, tenminste niet goed, dat je zegt daar kan je mee om boodschappen ;-)

ria, (URL) - 06-06-’13 22:26
tineke

S’morgens draag ik mijn witte bedrijfskleding,als ik thuis kom gooi ik mijn jasje en broek in de was,dus iedere dag een schoonpak.Douchen en kleed me om,maar s“avonds trek ik echt wel iets makkelijks aan hoor,mijn huispak,zit heerlijk en warm!

tineke, - 06-06-’13 22:50
Renesmurf

Ja, hebben we moderne wasmachines hebben we dat weer!
Maar och, het droogt wel lekker snel allemaal!

Renesmurf, (URL) - 06-06-’13 23:42
Thérèse

Ja Ria, ik kleed mij meteen aan, maar wél ná het douchen… haha!

Thérèse, (URL) - 07-06-’13 20:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.