Korte metten

Het zou slecht gaan met de hommels, maar ik zie er nog genoeg hier, vooral aan het begin van het voorjaar waren er veel.

Dus ik probeerde vanmiddag eens even wat foto's te maken. Eerst dacht ik dat deze een gezwel had, maar dat blijkt een stuifmeelkorfje te zijn.

Onze maandag begon niet zo leuk, er was teveel. De auto was stuk, de remmen blokkeerden op de e.o.a. manier merkte ik zaterdag, dakafvoertje werkt niet goed, vijver lek, duiven schijterij, verf bestellen, rotweer en nog een ei om te leggen.

We zijn dus eerst maar begonnen om de verf te bestellen, de garage en de dakdekker te bellen, de duiven krijgen al een kuur, de vijver zouden we niets aan doen voor komend najaar en het weer hebben we nu eenmaal niet zelf in de hand. Dat ei moet even wachten.

De auto is inmiddels gemaakt, de dakdekker is langsgeweest en komt als hij een gaatje heeft, het is als het meezit geen grote klus, vanmiddag scheen de zon af en toe en was het heerlijk toeven in de tuin.

Dat ruimt toch lekker op zo!

De gele maskerbloem begint te bloeien en we aten pittige boontjes.

Zo kwam het toch nog een beetje goed met deze dag.

Ria Maandag 10 Juni 2013 at 6:31 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

tien reacties

Thérèse

Jee wat een pech allemaal. Een ware maandagochtend hee! Wel heb je weer prachtige foto’s gemaakt Ria. En een stuifmeelkorfje, daar had ik nog nooit van gehoord. Wat handig lijkt mij dat om te hebben.

Thérèse, (URL) - 10-06-’13 19:47
marlies

dat de problemen met een beetje hulp van jullie zichzelf haast oplossen is toch echt wel iets om tevreden over te zijn. wie weet krijgt dat ei ook wel een zachte landing.

marlies, - 10-06-’13 20:48
Sjoerd

Soms zit het mee, en soms zit het tegen.

Sjoerd, (URL) - 10-06-’13 20:57
adriaanbrillie

Ieder jaar zit er een nest onder ons huis. Ik laat het er maar zitten.

adriaanbrillie, (URL) - 10-06-’13 22:45
Irene

De dakdekker kan beter komen als jullie een gaatje hebben. Woehaha, ik moest eerst even checken of iemand anders deze enorm slimme opmerking soms niet al gemaakt had ;-)
Verder dank voor de afkorting e.o.a., ik had hem nog nooit gelezen maar wist meteen wat het betekende. Handig.

Irene, (URL) - 10-06-’13 23:19
Renesmurf

Toch jammer van die vijver he, maar ja, zo gaan die dingen. net als de rest overigens, en alles komt wel weer goed, maar het is even lastig.

Renesmurf, (URL) - 10-06-’13 23:42
Jan K. alias Afanja

Tjonge jonge, wat een ellende weer op de maandag. Hopelijk brengt de rest van de week wat meer kleur en fleur. Het begin is er alvast met die vrolijke gele bloem.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-06-’13 01:11
R van InR

En het ei, hoe is het met het te leggen ei afgelopen?

R van InR, - 11-06-’13 09:58
ria

Daar wordt nog op gebroed R.

ria, (URL) - 11-06-’13 11:33
tineke

Vervelend allemaal…soms komt alles op een hoop!

tineke, - 11-06-’13 13:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.