Mensen kinders

Na een rumoerig begin van de nacht toch nog heerlijk geslapen. 'Mensen kinders' (oude Zeeuwse uitroep, wat zoveel wil zeggen als 'tjonge jonge'), wat ging het tekeer en de felle lichtflitsen gingen helemaal door merg en been, ik ben er bang van. Ik had mijn foto- opslagding al losgekoppeld, fototoestel ernaast, bril op het nachtkastje, ik neem zo mijn voorzorgsmaatregelen in zulke gevallen.

Gelukkig viel het mee en konden we weer heerlijk wandelen vandaag. Niet al te warm met een lekker windje erbij. Joop had stevig de pas erin, want hij moet trainen voor zijn fietstest over een tijdje zegt hij.

Eenmaal weer thuis hadden de vlinders, bijen, hommels en weet ik niet wat voor spul nog meer een feestje op de bloeiende tijm, het was een drukte van jewelste.

Ze zaten alleen niet erg stil.

op een paar na, heel af en toe.

Ria Zondag 28 Juli 2013 at 6:41 pm | | Standaard

acht reacties

aargh

Het was blijkbaar even nodig, die ontlading. Alles is nu weer lekker opgefrist en vandaag kregen we heerlijk weer. Het viel mij inderdaad ook op dat er nu zoveel vlinders zijn, en bijen en hommels.
(Ik zeg in zulke altijd ‘ Mensenkinderen!’, dat is een oudhollandse uitroep. ;-)

aargh, (URL) - 28-07-’13 19:26
Irene

Fietstest?

Irene, (URL) - 28-07-’13 20:31
ria

Ja, als hij weer voor controle naar de cardioloog moet, moet hij fietsen… Dan wil hij natuurlijk dat de goeie man helemaal paf staat.

ria, (URL) - 28-07-’13 20:46
Sjoerd

Haha, je zou der een hartverzakking van krijgen zij mijn oma altijd.

Sjoerd, (URL) - 28-07-’13 21:13
tineke

Hier ging het ook vreselijk tekeer,ik ben er ook bang van.
Joop is goed bezig!

tineke, - 28-07-’13 23:03
Therese

Goh… ik vind het schitterende foto’s Ria!! Ik zeg per ongeluk wel eens: “Menschenkinder” en dat is Duits. Ik weet ook niet hoe ik eraan kom, niet eens fo het wel goed Duits is.
Goed van Joop, hoor!

Therese, (URL) - 28-07-’13 23:03
Margo

Mooie foto’s! Ik zag ook diverse vlindertjes door de tuin dwarrelen!

Margo, (URL) - 29-07-’13 01:09
Jan K. alias Afanja

Mooie vlinderfoto’s!
Gelukkig hebben de buien op zijn minst tijdelijk voor wat afkoeling gezorgd, zodat we even kunnen bijkomen van de hitte in de aanloop naar een nieuwe periode met (sub)tropische temperaturen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-07-’13 12:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.