Verse woste

 

We belden nog even vanmorgen, of we het goed afgesproken hadden, ik zou naar Zierikzee komen in plaats van zij naar Scharendijke. "Dan kom ik naar het Sas", zei ik en zodoende stond Janny bij het busstation en ik op het Sas. Gelukkig was Joop er langs gereden om te kijken of ze daar was en bracht haar weer even mijn kant op.

Verder verliep alles wel goed hoor, al waren we eigenlijk net te laat voor de start van de Bietentocht. We zagen nog net de boten het Havenkanaal uitvaren.

Wij gingen daarna de dijk op richting Serooskerke, het was heerlijk, de zon kwam steeds vaker tevoorschijn en we hadden windje mee. Bij de Heerenkeet dronken we koffie, want dat was in Zierikzee nog niet te krijgen, alles was daar nog dicht.

Vanaf de Heerenkeet richting huis, we hadden er toen toch een flinke tippel opzitten. Wij vonden het in elk geval ver genoeg.

We aten een lekker hapje bij Molen de Lelie. Molenbrood met verse witte worst, heerlijk! Het was jaren geleden dat we dat gegeten hadden. Onze moeder bakte het zondagsmorgens nog weleens en dan zo lekker warm op je boterham. Van het vet maakte ze daarna stroopvet.

De worst is nog steeds verkrijgbaar bij de vleesboerderij.

Janny stapte daarna weer op de bus naar huis. Het was weer een erg gezellige dag zo samen.

Ria Maandag 21 Oktober 2013 at 5:07 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

negen reacties

Irene

Hoe kun jij nu op het Sas staan en Janny op het busstation als jullie het nog zo goed hadden afgesproken. Niet dat je het hoeft uit te leggen, het was zomaar een vraagje dat bij mij opkwam.

Irene, (URL) - 21-10-’13 17:59
ria

Ik geloof ook niet dat ik dat uit kan leggen Irene…. de nadruk was misschien teveel gelegd op uitstappen in Zierikzee, de plek is meestal het station… maar nu was het Sas handiger in verband met de bietenboten

ria, (URL) - 21-10-’13 18:04
marlies

dat wordt wel spectaculair, die 28 schepen die door trekpaarden over het Goese sas gejaagd gaan worden. lijkt me een mooi plaatje

marlies, - 21-10-’13 19:45
Sjoerd

Haha, je kon de boten nog net uitzwaaien…Een lekker stuk worst gaat er hier altijd wel in.

Sjoerd, (URL) - 21-10-’13 19:51
Brillie

Niet echt druk in dat eet cafe. Was het niet lekker?

Brillie, (URL) - 21-10-’13 22:42
tineke

Heerlijk zo’n balletje Zeeuwse bakworst,inderdaad van het vet maakte onze moeders stroopvet.En dat vonden wij toen ook lekker op de boterham.

tineke, - 21-10-’13 22:47
Renesmurf

ja, gezellig en rustig, een perfecte herfstdag gewoon!

Renesmurf, (URL) - 21-10-’13 23:32
Redstar

Grappig. Ik at gister ook verse witte worst. Niet zelf klaargemaakt. Het wordt ook vandaag weer prachtig. Volop zon als het goed is.

Redstar, (URL) - 22-10-’13 08:52
ria

Het was heerlijk brillie, dat zei ik toch. Alleen s middags drie uur is niet echt een tijdstip dat iedereen zit te eten.

ria, (URL) - 22-10-’13 10:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.