Het is genoeg

Begrijp ik het nou goed van die 555- actie, dat de mensen bellen om te vertellen dat ze geld gaan overmaken? Je kunt toch gewoon overmaken zonder bellen en vertellen! Vreselijk deze acties, met dat vertoon van zich op de borst kloppende BN'ers en spaarpotlegende kindertjes. Het werkt bij mij eerder averechts dan stimulerend. (door Hanneke)

Wat ik me dan weer afvraag na die 21,5 miljoen, op 555, wat hebben andere landen binnengehaald? Belgie? Kom er maar in… of zijn wij weer zo gek. (door Brillie)

Ik ben er ook klaar mee. Laat de rest van de wereld waar geen ramp heeft plaats gevonden zich verzamelen, een vast bedrag per hoofd, vereniging of wat dan ook, er moet toch iets anders te verzinnen zijn dan dit onzinnige gedoe, waar alleen ons land zogenaamd 'goed' in is.

Het was leuk in de tijd van 'Open het dorp' een hele nacht bleven we op en daarna nog wel een paar leuke acties.

Binnenkort hebben we weer Serious Request, een hele week voor kindertjes aan de diarree. Natuurlijk is het vreselijk, maar waarom moet dat zo? Gewoon elk land, elke regering, weetikveel hoe en wat, maar daar moet toch een andere oplossing voor zijn dan die ellendige inzamelingsacties!

Wij geven niets, hebben (bijna) nooit gegeven, wij hebben ons eigen goede doel en dat vinden we meer dan genoeg. Verder betalen we belasting, net als iedereen.

Ria Dinsdag 19 November 2013 at 3:42 pm | | Standaard

achttien reacties

Thérèse

Ik vind het ook heel raar dat opbellen enzo. Ik heb het godzijdank gemist, was kennelijk met iets anders bezig. En collectes begin ik ook vervelend te vinden. Maar dan heb ik weer meelij met diegene die collecteert.
Ja, er moet best iets anders op te vinden zijn, lijkt mij.

Thérèse, (URL) - 19-11-’13 19:25
Sjoerd

En dan nog steeds de vraag of alles wat je geeft niet in de zakken van mensen terecht komen die het organiseren.

Sjoerd, (URL) - 19-11-’13 20:01
Irene

Dus een pleidooi voor meer ontwikkelingshulp of in elk geval collectief geld apart zetten voor geval van rampen. Goed plan. Nu maar hopen dat de bezuinigende overheid daar met zijn vingers afblijft als er weer eens begrotingsgaten gestopt moeten worden. Iedereen zijn eigen goede doel is ook mooi maar dan hebben we geen rampenpot.

Irene, (URL) - 19-11-’13 20:29
Ina

Helemaal mee eens.
Zo denken wij er ook over. De diverse doelen die wij een warm hart toe dragen is genoeg. Via de regering gaat er al meer dan voldoende geld naar toe en dat is oke.

Ina, - 19-11-’13 20:47
ria

Ja, een rampenpot, dat vind ik ook wel een goeie, maar dan niet alleen nederland he. Een wereldpot moet het zijn waar elk land per hoofd of naar verhouding geld in stort..

ria, (URL) - 19-11-’13 20:48
joke

Via de gemeentelijke belasting ieder jaar wat extra geld per inwoner er bij doen voor rampen en e.d. Dan is al die poespas niet nodig…

joke, - 19-11-’13 20:48
ria

@irene, dat eigen goede doel is dan naast de rampenpot natuurlijk, dat moet blijven kunnen :-)

ria, (URL) - 19-11-’13 20:59
ria

Juust Joke!

ria, (URL) - 19-11-’13 21:06
Jan K. alias Afanja

We zullen eens kijken hoe erover wordt gedacht als we zelf nog eens door een superstorm worden getroffen …

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-11-’13 21:23
ria

Ja, die kon ik verwachten Jan. Ik weet het niet, als het goed is is er dan een flinke pot ergens waar iedeen verder vanaf blijft, of er moet net een week eerder ergens anders iets verschrikkelijks gebeurd zijn, dan moet er natuurlijk wel eerst actie worden gevoerd…

ria, (URL) - 19-11-’13 21:47
Renesmurf

Ja, we kregen ook ooit geld van de rest van de wereld toen de dijken in Zeeland doorbraken. Maar idd, laat de regering gewoon de miljarden storten die nodig zijn, niks meer en zeker niks minder. Elkaar helpen is goed, maar idiote tv actie`s hoef ik niet te zien. En Serious Request is natuurlijk in de eerste plaats om 3FM lekker weer op de kaart te zetten.

Renesmurf, (URL) - 19-11-’13 22:18
tineke

Ben het helemaal met je eens,ik doe hier ook niet aan mee.

tineke, - 19-11-’13 22:27
Irene

@ria: Ja natuuuuurlijk.

Irene, (URL) - 19-11-’13 22:48
Redstar

Ik beken dat ik geen euro gegeven heb. Ik heb niet naar tv gekeken ook.

Redstar, (URL) - 20-11-’13 08:32
marlies

alle mensen die vinden dat wij die het meer dan goed genoeg hebben(daar gaan we al, dat is ook maar een subjectieve ervaring) verenig u! we richten een (politieke???) partij op die als uitgangspunt heeft dat we op de wereld zijn om elkaar te steunen en indien nodig te helpen!

marlies, - 20-11-’13 16:33
ria

Daar is toch geen pratij voor nodig, dat is waar de wereld om draait…

ria, (URL) - 20-11-’13 19:46
marlies

ben het geheel met je eens hoor, alleen lijkt het er op dat dat besef nog niet of niet meer tot de meeste mensen die het (te?) goed hebben doordringt.

marlies, - 20-11-’13 22:43
hanscke

voor mij heb je helemaal gelijk. Jullie hebben je eigen goede doel. Ik heb een klein bedrag overgemaakt en verder geef ik maandelijks een bedragje. En ook wij betalen natuurlijk belasting.

hanscke, (URL) - 22-11-’13 19:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.