Lang gelee

Kijk dit is tante Nel zoals ze eruit zag toen ze Oom Han (die heb ik er ook even bij gezet nu) leerde kennen. Het verhaal gaat dat ze elkaar leerden kennen via een contactadvertentie in de krant. Oom Han was een al wat oudere vrijgezel van zo rond de veertig, nog nooit een vriendinnetje gehad en plots was daar tante Nel. We stonden er allemaal van te kijken.

Na een tijdje trouwden ze en ze leefden nog lang.

Oom Han werkte hard, tante Nel deed dingen voor de kerk, hielp ouden van dagen, tenminste dat denk ik, ze was er druk mee, dat denk ik ook, we kwamen er niet zo vaak. Als we er kwamen vroeg oom Han bij het inschenken of je korte of lange thee wilde, hij moest daar zelf altijd erg om lachen. 

Wel een koekje erbij, maar van hun eigenverbouwde kropje sla aten ze drie dagen, zuinigheid met vlijt zullen ze gedacht hebben. Ze hadden dan wel geen kastelen, nee dat is te gek natuurlijk, maar wel twee huizen en een hoop geld toen tante Nel als eerste doodging. Ze zag er nog steeds hetzelfde uit.

Het viel oom Han wat tegen bij de begrafenis, weinig mensen van de kerk en hij besloot het testament te herzien, niet alles zou meer voor de kerk zijn, er ging nu ook een groot deel naar de goede doelen en de notaris was er daar vast één van. Janny en ik moesten het als enige erfgenamen doen met elk €1000.

Janny heeft zelfs de hand-koffiemolen en een kast die ze graag wilde hebben terug moeten kopen van de opkopers.

Ik spitte nog eens even door de oude foto's vandaag. Moe van te weinig nachtrust en zelfs nog even doktersbezoek vanmiddag voor Joop, het loopt even niet zo lekker. Maar alles is okee verder hoor, niets aan het handje. 

Op de foto mijn zus en opa, die samen een tukje doen in de schaduw, een foto waar ik altijd best jaloers op was. Ik wilde ook zo'n lieve foto van mij en opa...

Het lijkt allemaal ze vreselijk lang geleden.. maar het is nog maar zeventig jaar..

Ria Vrijdag 17 Januari 2014 at 7:23 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

twaalf reacties

Sjeu

Ondanks de vermoeidheid heb je toch weer een leuk stukkie geschreven. Dat doe je echt goed, beetje beschouwende toon met op de achtergrond die leuke droge humor :-) Wat bijzonder dat je ook zoveel oude familiefoto’s hebt, hierdoor zie ik het zo voor me.

Sjeu, - 17-01-’14 20:59
Irene

Dat is wel een heel bijzonder fotomomentje, opa en kleindochter.

Irene, (URL) - 17-01-’14 21:25
Thérèse

Wat leuk Ria, het verhaal van tante Nel en Oom Han. Nu kennen wij ze ook een beetje.
Is dat gebruikelijk bij jullie alles aan de kerk te geven of een groot deel? Mijn ouders en grootouders enz. waren katholiek, maar ze lieten niets aan de kerk na, voor zover ik weet dan.

Thérèse, (URL) - 17-01-’14 21:39
ria

@therese, nee natuurlijk is dat niet gebruikelijk. Maar wij als nichtjes hadden het blijkbaar goed genoeg en ze gaven het blijkbaar liever allemaal aan minder bedeelden, zoals de notaris hahha. Als mijn moeder het geweten had… Dat zou ze vast niet leuk hebben gevonden hoor….

ria, (URL) - 17-01-’14 21:47
Margo

Ik was ook al met oude foto’s in de weer vandaag, en ook daar kwam een logje van. Leuk die herinneringen. Terecht dat hij de kerk onterfde, als ze er niet waren bij de uitvaart van een actief lid! Ja de notaris verdient makkelijk geld denk ik altijd. Prachtige foto van je zus en opa, ja daar zou ik ook jaloers op zijn. :-)

Margo, (URL) - 17-01-’14 23:21
Renesmurf

Ik vind het al met al een mooi verhaal.
mensen met gevoelens en beslissingen, voort wat hoort wat, en daar dan zo mee het leven door zien te komen.

Renesmurf, (URL) - 18-01-’14 00:25
Mir

zo overkomt het leven je…Mooie mams, hou van je! Kus X

Mir, - 18-01-’14 03:16
John

Mooi logje Ria. Kregen je oom en tante geen kinderen?
Jaloers zijn hoeft toch niet. Tenslotte heb jij de foto :)

John, (URL) - 18-01-’14 09:34
tineke

Dat komt nog steeds voor Ria.Er zijn nog steeds mensen die hun hele vermogen na hun dood aan de kerk schenken.
Wie zou er niet jaloers worden op zo’n prachtige foto.

tineke, - 18-01-’14 10:07
ria

@John, nee geen kinderen. Mijn zus en ik hebben er net samen om gelachen, zij dacht altijd dat ik het was op de foto, zo zie je maar. We doen nu gewoon allebei of wij het zijn… maar de foto is erg oud, toen ik vier was was het begin jaren vijftig, de foto’s zagen er toen al heel anders uit, dus het is wel degelijk mijn zus.

ria, (URL) - 18-01-’14 11:13
Jan K. alias Afanja

Altijd mooi, zulke oude foto’s die hun eigen verhaal vertellen en herinneringen oproepen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-01-’14 15:31
Sjoerd

Oh, 70 jaar geleden pas… Ik geloof niet dat iker toen al was.

Sjoerd, (URL) - 18-01-’14 17:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.