Watte?!

Een paar weken geleden ging er een lamp in de keuken stuk, boven het aanrecht, dus daar moest snel een andere. Koken is al niet leuk en dan ook nog in het donker, dan komt er niets van terecht. We raakten zo langzamerhand aardig door onze voorraad ingeslagen spiegelreflex-lampen heen, dus ik ging eens op zoek of er al een goeie spaar-vervanger was. En die vond ik. Leuk licht, goed te doen, even wennen maar naar tevredenheid. Ik verving ze gelijk allebei. Een week later in de badkamer van hetzelfde laken een pak, ik kocht er weer een paar en ook daar weer naar alle tevredenheid.

We kregen de smaak te pakken, zeker Joop als het op bezuinigen aan komt. Gisteravond deed hij de spots in de kamer weer eens aan, daar hebben we toen ze er pas waren ook spaarlampen in gedaan. Die moeten eerst opwarmen en daarna is het nog geen gezicht, een beetje grijzig licht, niks gezelligs aan. Dus vanmorgen besloten we daar ook van die nieuwe spaarlampen voor te kopen... wat helemaal geen spaarlampen blijken te zijn, dus.... want die zijn er niet voor spots, geen spiegelreflex tenminste.

We vonden wel een vervanger voor de staande lamp, daar zit zo'n stokje/staafje in van 250W, die gebruikt nu de helft minder en geeft toch (bijna) evenveel licht.

Volgens mij is het nog triest gesteld met de spaarlampen. De Lumen en de Watten, ik vind het allemaal maar niks en wat zijn we er nu eigenlijk mee opgeschoten met dat hele gedoe? Dat wil ik dan ook weleens weten.

Ik wil best besparen en zuinig zijn, maar het moet niet ten koste gaan van de gezelligheid hoor.

Afijn, de reservelampendozen zitten weer aardig vol... en verder moet ik nog steeds alles 2x zeggen.

Ria Donderdag 30 Januari 2014 at 6:17 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

acht reacties

joke

Wij hebben ook al zo`n lampencomplex…Er valt niet bij te lezen…Vroeger stopte je er gewoon 110 watt in….. ;)

joke, - 30-01-’14 20:46
ria

Ja, haha, we kregen er zelfs woorden om in de winkel, maar bij mij houdt bezuinigen een keer op hoor, het moet wel leuk blijven.

ria, (URL) - 30-01-’14 21:00
Thérèse

Ja, dat lampengedoe, ik krijg er ook een sik van. Vooral als je eerst een tijd moet wachten voor je goed licht hebt.
Heb ik iets gemist? Waarom moet je alles 2x zeggen?

Thérèse, (URL) - 30-01-’14 23:10
Renesmurf

Mensen houden nu eenmaal niet van verandering, en al helemaal niet als ze die zelf willen bepalen. Mij maakt het niet zo veel uit hoe vel iets is, maar een kapotte lamp wordt wel zo snel mogelijk vervangen.

Renesmurf, (URL) - 30-01-’14 23:31
Thérèse

Ik weet het nu, Ria. Hoef je geen antwoord te geven.

Thérèse, (URL) - 31-01-’14 01:06
Sjoerd

We zijn hier ook langzaam alles aan het vervangen. Ik dacht ook nog een mooie doos met reserve lampen te hebben, maar daar ben je zo doorheen. Ik zet overal LED lampen in, van IKEA

Sjoerd, (URL) - 31-01-’14 08:20
John

Je kunt voor spotjes led lampen kopen tegenwoordig. Dat heb ik iig wel gedaan. Die verbruiken echt bijna helemaal niets meer.
Ik ben ook nogal van het besparen. Zoveel als het kan, maar wel moet het nog leuk blijven.

John, (URL) - 31-01-’14 09:39
Jan K. alias Afanja

Bekend probleem, ook wij zijn intussen goeddeels door onze oude voorraad heen, en dat terwijl nog niet voor alle lampen een goede vervanger beschikbaar is. :-(

Jan K. alias Afanja, (URL) - 31-01-’14 17:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.