Over en niet uit

Sil en Storm zijn weer naar huis terug Jammer dat het van dat pokkeweer was, maar hopelijk heeft ze even afstand kunnen nemen en is ze een beetje tot zichzelf gekomen. Nu maar hopen dat de rust snel is weergekeerd, zonder al teveel getouwtrek over spullen 'Cd gekregen van mìjn moeder dus van mij'.

Gelukkig geen gezamelijke kinderen, al is het voor Yara en Levi ook wel weer een deuk natuurlijk.

Het lijkt misschien of ik er makkelijk over denk, maar dat is niet zo hoor, ik vind het vreselijk! Maar wat moet moet, als het niet gaat dan maar zo snel mogelijk een dikke punt, zeker als er nog geen kinderen zijn, of als de ruzies de kinderen betreft.

Vroeger bleven mensen bij elkaar voor de kinderen, ik ken wel een paar gevallen hoor en ook als de kinderen al lang en breed de deur uit waren bleven ze toch nog maar bij elkaar en ik weet echt niet of hun leven daardoor minder leuk was. Wie weet hoeveel ellende ze bespaard is gebleven... er is overal wel wat.

Ik ben wel van mening dat er tegenwoordig maar veel te makkelijk wordt opgestapt, zeker wanneer er kinderen zijn, want hoezeer het ook onderdeel van de samenleving is geworden, een kind hoeft zich tenslotte niet meer te schamen als papa en mama uit elkaar zijn, er zijn er nog een paar honderd andere. Toch blijft het niet de normale gang van zaken.

Update:

Ik begrijp dat het nu de bedoeling is dat ze (Silvia en Martin) gaan latten. We zien het allemaal wel. Het gaat vooral om rust voor iedereen.


Ria Zondag 09 Februari 2014 at 6:20 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

veertien reacties

Sil

De CeeDee zijn toch allemaal van mij hoor mam ;) xxx

Sil, - 09-02-’14 20:14
Laurent

“Toch blijft het niet de normale gang van zaken.”
Dat is wel zo, maar misschien zou het minder moeilijk zijn voor kinderen als ze in een hechte gemeenschap van familie zouden opgroeien zoals heel lang geleden. Niet dat dat ideaal was voor iedereen, maar misschien wel beter voor de kinderen. sdan konden andere familieleden het opvangen.

Laurent, (URL) - 09-02-’14 20:25
ria

@Laurent: Oh ja, dat geloof ik ook zeker, of in een commune, zoals we dat in de jaren zeventig voor ogen hadden, ik zag er de voordelen wel van hoor en nog steeds.

ria, (URL) - 09-02-’14 20:36
hanscke

Het loopt niet altijd zoals wij zouden willen wensen. Hoewel ik heerlijke dagen met kleindochter Nina heb gehad, zit ook hier een rafelrandje aan, maar dat lag niet aan Nina. Oh nee. Zij wilde nog wel bij ons blijven. Ik vertel het hier maar aan je, want mijn eigen blog kan ik hiervoor niet gebruiken.
Fijn dat je dochter dan bij jou terecht kan om bij te tanken.
Je bent aan het haken geslagen heb ik gelezen.

hanscke, (URL) - 09-02-’14 20:53
ria

Oh ja Hanscke, dat rafelrandje bij jou heb ik al eerder eens tussen de regels door geproefd en zoals ik al zei, er is toch overal wel wat. Mensen schamen zich vaak ook nog, nou ik schaam mij niets hoor. Ik heb twee fantastische dochters, twee heerlijke kleinkinderen en alles wat daar verder bij komt kijken is bijzaak :-D

ria, (URL) - 09-02-’14 21:00
Margo

Het is moeilijk redelijk te blijven als een liefdesrelatie kreukels vertoont. Misschien is latten een goed idee. Soms kunnen mensen niet met, maar ook niet helemaal zonder elkaar.

Margo, (URL) - 09-02-’14 21:16
aargh

Nu begrijp ik je stukje van gisteren iets beter, dit zijn voor een moeder nooit de leukste periodes. ik hoop voor iedereen op een zo plezierig mogelijke afwikkeling van een en ander. En sterkte voor de kinderen, die krijgen het ook maar ongevraagd op hun bord.

aargh, (URL) - 09-02-’14 22:12
John

Soms is het beter om uit elkaar te gaan. En soms lijkt het beter om uit elkaar te gaan, en dan ga je uit elkaar en jaren later blijkt dat je geen van beiden echt wilde, maar dat het zo liep door allerlei omstandigheden.

John, (URL) - 10-02-’14 09:27
Wieneke

Jammer zoiets, maar misschien kan vriendschap nog wel?
.

Wieneke, - 10-02-’14 09:41
ria

Ik denk het wel als het latten wordt he Wieneke :-)

ria, (URL) - 10-02-’14 09:48
Thérèse

Ja, wat zal ik er nog aan toevoegen? Het is triest, maar je moet ermee verder, iedereen. Sterkte er mee dus!

Thérèse, (URL) - 10-02-’14 11:17
tineke

Dit zijn altijd van die vervelende dingen.
Als ze maar als goede vrienden uit elkaar gegaan zijn.

tineke, - 10-02-’14 12:06
Sjoerd

Lastig met al die perikelen in en om het huis…

Sjoerd, (URL) - 10-02-’14 12:36
Brillie

Als iets niet leuk meer is, dan moet je het laten. Zo eenvoudig is het tegenwoordig. Tijden zijn anders he?

Brillie, (URL) - 10-02-’14 22:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.