Ongewoon

Lekker ontspannen dagje vandaag, niets moest (eigenlijk nooit, maar soms voelt dat anders) en zodoende deed ik toch nog best veel.

Dreigende luchten, ook toen ik een rondje deed, maar al met al viel het allemaal erg mee.

Een tijdje geleden dacht ik dat de helleboris wel op zijn hoogtepunt was, dat was misschien ook wel zo, maar nog steeds vind ik hem erg mooi, ook nu de zaaddozen zichtbaar zijn.

Gisteren zei ik dat ik de Taxus nu wel met andere ogen bekeek en er waren er misschien die dachten dat ik bedoelde dat je door ernaar te kijken al dood kon vallen en dat hij daardoor eng was. Neeee dat bedoelde ik niet, zo dom ben ik nu ook weer niet...

Ik bedoelde, dat als ik of iemand anders, gewoon in het algemeen, levensmoe zou zijn, dat je dan gewoon een broodje taxus kunt nemen.... of iets anders erg giftigs, of gewoon een mix, er groeit genoeg als ik het goed begrijp en waarom zou je dan moeilijk doen met touwen, of een ander ermee belasten, dat ging er door me heen. Of zou het een vreselijke dood zijn, eentje met krampen en onverdraaglijke pijnen, ik moet me daar nog eens in verdiepen.

Mijn vader zei altijd dat er niets mooiers was dan de verdinkingsdood, dan gingen er orgels spelen, geen idee hoe hij daarbij kwam. Misschien had het iets met de ramp te maken...

Verder was het een heerlijke dag, we hadden een taartje bij de thee, dat doe ik anders eigenlijk nooit.

Ria Zaterdag 22 Maart 2014 at 7:08 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

elf reacties

Thérèse

Appeltaartje hè? Mét slagroom?

Ria, wat heb jij enge gedachten, maar ik moet er ook wel om lachen.

Thérèse, (URL) - 22-03-’14 19:59
ria

Nee geen appeltaartje, maar iets met noten, zo’n kleintje, de helft is al op, morgen de andere helft, het kwam vast door jou ;-)

ria, (URL) - 22-03-’14 20:03
Irene

Taxus is taboe voor elke paardenhouder. Ik weet niet of de paarden ervan zouden proeven maar in onze tuin komt nog niet het allerkleinste taxusboompje, hoewel ik het wel mooie bomen vind, of heesters eigenlijk. Venijnboom heet hij ook wel.

Irene, (URL) - 22-03-’14 21:40
Ria

Ik vind ze niet eens mooi Irene, net als sparren en dennen vind ik dat ze hier niet thuishoren eigenlijk, maar als er dan zo’n zaailing opkomt laat ik hem meestal wel staan… deze staat ook nog op een ongelukkig plek dus ik weet niet hoe lang het nog duurt eer ik hem rooi ;-)

Ria, (URL) - 22-03-’14 21:44
Sjoerd

Ik vind hem schitterend, die helleboris

Sjoerd, (URL) - 22-03-’14 22:32
R van InR

Tja . . . een broodje taxus maakt dus eigenlijk de hele discussie rond euthanasie overbodig.

R van InR, (URL) - 22-03-’14 23:22
ria

Juist R. Een kopje taxusthee, met een stukje taxustaart, of soep… Mogelijkheden genoeg!

ria, (URL) - 22-03-’14 23:31
Brillie

Maar ja, je had iets te vieren blijkt. Maar wat?

Brillie, (URL) - 22-03-’14 23:40
RenéSmurf

ha, ja, sommige reactie`s! Maar zo gaan die dingen, en woppa, er rolt weer een nieuw logje uit. Hier was het nattig en weinig zon.

RenéSmurf, (URL) - 22-03-’14 23:50
John

Als ik oud en versleten ben, en niemand me meer wil, zou ik gerust zoiets doen. Maar het moet wel pijnloos zijn vind ik. Anders is het ook zo wat.

John, (URL) - 23-03-’14 09:35
Jan K. alias Afanja

Dat verhaal van die mooie en zachte verdrinkingsdood heb ik ook al verschillende keren gehoord en gelezen. Raar, want voor zover ik weet heeft nog nooit iemand de verdrinkingsdood kunnen navertellen …

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-03-’14 14:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.