Tweede kans

'Wat doe jij zoal op een snikhete zomerdag als vandaag?'

'Nou, ik ga onder een boom zitten en trek twee truien uit.' 

Vanmorgen begon ik alweer aan een breiwerkje te denken en wat het dan zou moeten worden. Eigenlijk vind ik de simpelste truien altijd het fijnst, gewoon rechtoe rechtaan, zonder fratsen. De blauwe was dat ongeveer wel, maar te groot en te wijd en een v-hals is ook niet mijn favoriet en omdat het mooie wol is doe ik hem nu overnieuw.

De rode ligt ook al jaren in de kast zonder ooit tevoorschijn te komen, ook te groot, geen goed model en altijd bewaard omdat ik de kleur zo mooi vind. De wol is nog afkomstig uit mijn winkeltje, Noorse wol van Scheepjes, eigenlijk sokkenwol dus oersterk.

Ze krijgen een nieuwe kans en daarvoor heb ik het patroon van mijn oude lievelingstrui opgezocht. Ze zullen toch net wel weer iets anders worden, maar in elk geval beter... hoop ik.

Ik liep nog even naar buiten voor een foto, de boeren zijn al volop aan het dorsen hoorde ik. Straks is het land weer kaal.

Ria Zaterdag 19 Juli 2014 at 6:52 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

vijf reacties

Sjoerd

Truien, met dit weer…

Sjoerd, (URL) - 19-07-’14 20:45
Thérèse

Ik ben zeer benieuwd wat het gaat worden, Ria.

Thérèse, - 19-07-’14 20:56
ria

Gewoon twee rechtoerechtaan truien Therese, een rode en een blauwe :-)

ria, (URL) - 19-07-’14 21:05
Margo

Jammer als het weer kaal is hè?
Mooie kleuren!
‘Ik trok twee truien uit!’ Grappig! :-D

Margo, (URL) - 20-07-’14 00:34
Wieneke

Moest erg lachen om dat ene zinnetje. Net alsof je er vier aanhad en vanwege de bloedhitte er twee uittrok. Uittrekken en opnieuw beginnen. Variant op uithuilen en opnieuw beginnen ;-)

Wieneke, (URL) - 20-07-’14 11:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.