Dingetjes en dangetjes

Na heel veel regen wordt het ook weer droog. 

Volgens de boer van Elkerzee was er ruim 40mm gevallen, dat zal dan bij ons ook wel ongeveer het geval zijn en "da's vee ô" zei hij erbij. Gelukkig stond de tarwe allemaal nog netjes overeind en mijn lapje vlas ook, een ander lapje was al gemaaid zag ik gisteren, dat lag dus voor de bui al plat.

Ik heb lekker zitten breien en toen het eenmaal weer droog werd wandelen we een rondje.

Storm voelt zich al helemaal thuis en ik word ook al blij begroet als ik na even weg weer thuiskom. Rond een uur of negen gaan ze elk naar hun eigen plek en hoor ik ze voor de rest van de nacht niet meer tot de volgende morgen.

Ik laat Storm niet los, omdat hij erg gefixeerd kan zijn op een dingetje in de lucht...

of een dangetje tussen de suikerbieten...

en voor je het weet zit hij ergens achteraan, of denkt hij dat hij ergens achteraan zit en ik heb daar geen zin in. Dan moet ik erachteraan, of naar huis en hopen dat hij komt, dus ik neem het risico niet, dan maar niet los. Hij heeft een lange uitlooplijn en dat gaat prima samen met een losse Didi.

Ria Maandag 28 Juli 2014 at 6:16 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Wat in de aard van een beest zit heb je nog niet eruit… Wij hebben niks geen regen gehad, maar vijf kilometer verder is ook zo’n 35 mm gevallen.

Sjoerd, (URL) - 28-07-’14 20:46
Thérèse

Hahaha, dan weer dingetjes dan weer dangetjes, misschien ook nog wel dungetjes en dongetjes, nee laat hem maar niet los. Misschien zit er veel van een jachthond in hem, hoewel zijn omvang niet zo gestroomlijnd is, haha. Het is wel een lieverd en wat leuk dat ze zo goed samen kunnen opschieten.

Thérèse, (URL) - 28-07-’14 21:06
tineke

Wat leuk dat Didi en Storm zo goed met elkaar omgaan!
Als je de beelden op de tv ziet wat een wateroverlast in en rond Amsterdam.
Dan zijn wij er hier goed van afgekomen met zo nu en dan een klein buitje.

tineke, - 28-07-’14 21:10
Brillie

Volgens mij lekt je hond… of zie ik dan nu verkeerd?

Brillie, (URL) - 30-07-’14 00:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.